Thursday, October 9, 2008

current life.

Kengkadang dalam mengharungi hidup ni. Kite sebagai manusia biasa, mesti pernah terlintas, nakkan sesuatu yang lain dari yang lain kan. Macam perasaan nak lari dari segala yang currently kita hadapi. Even dalam seminit cuma sesuatu yang lain tu berlaku, hati akan terasa cukup lapang. Atau adakah kita mengimpikan untuk lari dari segala masalah yang membelenggu, malah merantai hidup? Tepuk dada tanya la diri sendiri ape sebenarnya yang hati naluri kita nakkan. Sesuatu benda tu nampak mustahil dilakukan selagi diri kita tak mencuba atau pun tak sanggup ambik risiko. Let say, anda sedang memandu sebuah kereta (ikut sukala ko nak nek kete pe, janji bukan kete sorong la). then di depan ade sebuah lori bancuh simen yg lembab nak mampos la die bawak. Jalan lak double line. Sah2 la takleh memotong kalo ikotkan rules. Tapi time tu plak perot korg tak menahan nak membuang. So ape korg nk wat? Potong or just let that mothercracker lorry driver lead u till korg terceri beri dalam seluar? Haha. Jawapan ade dalam diri masing2. depends on yourself la. (tak tau ade kaitan ke tak ngn mukadimah aku.haha)

Sekarang, aku tengah melalui saat2 paling memualkan, membosankan dalam hidup. Lepas cuti raya hari tu, aku pon kembali meneruskan sisa-sisa life as a trainee kat opis yang sangat OH-MA-GOD bohsantankelapasawit doh (currently aku menaip menggunakan keyboard and PC office. Thanx 4 de ‘convenient and perfect work environment provided’ haha). Kerja makin kurang dan aku makin bosan. Kira disini, dapatlah saya membuat hipotesis, kepadatan task berkadar songsang dengan kebosanan yang bersarang di hati. Tak paham? Meh aku explain, semakin banyak kerja diberi, semakin kurang la kebosanan dalam diri. Semakin kurang task given, semakin menggunung-Everest lah kebosanan di hati gua.

Selasa lepas, aku kedemaman. Dah mula rase nak demam since isnin. Ingatkan sekejap je, tapi makin panas lak badan. Kepanasan badan mula memuncak isnin malam selasanya. Terbaring je aku depan tv. Saat tu, aku da berura-ura nak amek MC takmo g opis esoknye (selasa). Pagi selasa, demam stil ada, tapi dah mula kurang. Benci! haha. Tapi takpe, aku teruskan gak niat takmo g opis uh. (weh, mati idea aku tatau nak cite pe)
Oh, kay, aku g la klinik, Dr kate tekak aku memang merah, which mean badan tak sehat la tu. Die bagi la ubat (ni pon nak story ke haa? Haha). So aku pon lepak je la umah tak gi opis. Tapi kebosanan tu tetap menghantui diri. See, can you get what I’m trying to say? G opis pon aku cakap bosan. Dok umah pon bosan. So where on earth do I have to go la actually to release all these mothercracker boredom feelings?? Last week dah met with all my lovely cousins di kampung Melaka(cik Meri absent! teeet!). Memang sangat bahagia time tu. Macam2 story dihamburkan. Laughter is always in the air (time tido tak la. haha)

Eh, cite pasal tidor ni, aku teringat plak cite I’m Not Single yang baru aku tonton last night. Tak tgk kat wayang la. paham2 dah la, kalo da tak kat wayang tu, dpat dari member2 la. rating? Aku bagi 2stgh. Motif citer ni? Aku pon tatau. Terlalu banyak ketidaklogikan. Ok, memang some of us said that they watch it just for the purpose of entertainment. But for me, entertainment always come with logic or at least something that’s reasonable la utk aku pikir. Aku bukan nak kutuk, tapi dah memang filem ni dicipta untuk dikutuk kot? (jangan riso, aku tak emo lebih2 arini. Almaklumla, baru start wat puasa 6. hehe). Ade satu part si Awal ilang moto. Memang die nampak risau. Tapi hanya utk sekejap cuma. Tak repot polis ke ngeng? Kalo aku, memang dah meraung tahap cipan. Ini, kemaruk gile dok pikirkan awek yang dah dikebas org tu. Aduh. Memang dua entiti tu sgt penting. Tapi dah dalam keadaan mendesak begitu, adalah lebih penting malah mustahak utk mencari moto yang hilang tu. And tup tup, leh plak tjumpa moto uh time die jalan2 wat apentah (aku terlupe eh) . ade lagi, part Ahmad Idham n David Teo (even aku xbrape minat, aku hapal gak name dorg? Haha satu lagi kepelikan berlaku). Mamat 2 orang ni umpama 2 ekor nyamuk yang telah di kanta pembesarkan loer. Babak2 mereka sgt tak relevan. Potong lagi bagos ah! Motif, nak ajar org camne selok belok niaga? (ni aku dengar kat radio Hot Fm time odw g ofis). Eyy tak payah la, bosan! Ape lagi tah babak2 yang bosan dlm cite ni. Tapi aku rasa aku tak la kejam sangat mengtongsampahkan cerita ni seratus peratus. Aku paling takley blah part Lisa yg kuat mengigau uh. Lawok2. ulang ratus riban kali pon aku still leh tergelak part uh. (mintak dijauhkan dari aku mengigau2 ni. Hehe). Moral? Kalo nak wat cite, kaji la sehabis boleh. Ini wat cite mmg stok nak kena kutuk je. Sampai bile nak maju oi?

K, aku terigt cite KAMI the movie yang aku da tgk Ahad lepas kat Alamanda. Rating? 4stgh bintang aku bagi! Dialog memang sempoi n jalan cerita pon smooth. Predictability utk cerita ni? Banyak gak part yang ku tersilap teka. Which part? Don’t ask me coz aku takkan cite katne. Haha. Tapi yang bengkek ngn cite ni, aku dah tau ending before tgk. Adeh, sekeh2 gak sape yg gtau aku ni (u-know-who). Haha. Tengok kay KAMI ni. Aku tak kesah tgk kat wyg even tak lame lagi aku tau aku akan dpt yg free nye coz memang berbaloi menonton kat skrin besau wayang uh. Tapi kalo nasib tak bertuah, dapat plak satu wayang ngn dak2 sesat poyo manetah. Memekak ‘hidup indie’ [OTAK die!] memekak dalam uh macam org takde tamadun. Air tumpah kat baju or seluar pon nak bagitau satu cinema. Ape die igt cinema uh plane ke ade akak manis stewardess yg nk layan dorg? Just behave yourself la wahai adik2 oi (aku mude g doh, just call them adik as a reason of aku lahir awl setahun due dari mereka kay. Haha). Tika di tempat awam, jgn malukan bangsa sendiri. And top of it, jgn sampai ade org repot kat mak bapak engkau bout your behaviour sepanjang kau kat luar rumah (tu pon kalo mak bapak kau amek kesah kat kau la. otherwise? Selamat datang ke dunia yang penuh ‘indah’ ini… )

..the end

6 comments:

.marmaduke. said...

ko tgk cite2 tu? haha... ak tgk trailers die pn da tau da cite tu kene shitf+delete trus...

haha... xyah nk di'recycle bin'kan...
huhu....

weh... siyes bosan thp ape pn ak da xtau... huhu~

:(

noin said...

maksud ko cite I'm Not Single ke?
mmg sengal weh cite uh.
saje2 je tgk, da free kan.
haha

aku pong bowsan weh.
sebbek last week ade career carnival kat ukm uh.
dpt gak join wat ilang bowsan dr dok kat opis uh.
huhuh

.marmaduke. said...

hehe... nape free? sape blnje?
haa~ sape ain?
huhu...

tuhlaa... ak pon seb bek ade weh...
rmai gile ponteng keje tp x g pon bende tu...

ko pegi ari ape? ak jumaat tu je laa... esok tu bantai berjlan...
hehe... sesungguhnye ak rase cm nak abeh skrg je... focus utk wat report n presentation... :(

noin said...

huhu free coz dload la kak.
ahaha bajet aku g wyg la tgk cite uh?
ehehehe :P

tu ar,
aritu kanibal ku g ari jumat n sabtu.
saje menghabihkan mase dok lepak ctu ngn cik Dila.

aku pong cam bangkai benyawe da kat opis uh.
tu r, igt nk fokus kat repot lak en..
huhuh

.marmaduke. said...

tergamak ko download cite tu? haha... bazir karen je weh... lg pe cer ko download?

ceh... kemain lg kanibal ko eh? eii..
bukan aritu ko kate ade pemeli punye hal ke smpai xnk dtg ari sbtu tu?
ckp je lebey ko ni ghupe2nye... huhu~

ape yg best kanibal time sabtu tu? ko mesti duk meraban ngn si dila mola tu kan? kkan?

huhu... bangkai bernyawa? ak plak jd zombie da... :) huhu~
bosan...

noin said...

bkn ku yg dlod ar.
dak len yg dlod, ku copy jek.
ni ade cite Pathology aku dlod b4 dis.
tp tak abes tgk g.
haha mls gle.

tu ar, tak jd ar nk g gig sbtu lepas.
sume kazen aku tak jd kumpol kat umh ku.
memasing de hal lak las minit.
aku pon tak bape gemar gig2 ni.
hehe

haha kanibal rituh.
aku merayau je ar ngn dila uh.

bosan en!
sok Dr Zarina nk dtg lwt spupu ko si Ain Sheep uh.
haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...