Saturday, December 27, 2008

Asean University Games

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada pembaca2 blog ku yg dihormati sekalian.
Adalah ini diumumkan bahawasanya jari jemari aku telah mula menunjukkan kerajinan dengan aktif menari-nari diatas keyboard pc ini setelah lame tak berkhidmat untuk blog ini.
hehe
erm aku kalo da start merapu memang agak payah utk diberhentikan.
cuti pon hanya tinggal berape ari je.
30hb ni aka hari selasa bakal bermula semester baru which is semester 2 sesi 2008/2009 bagi majoriti pelajar2 IPTA termasuklah universiti yg sedang ku duduki sekarang which is Universiti Kebangsaan Malaysia aka UKM.

Ape yg aku nk cerita kat sini ialah aktiviti yg aku telah buat sepanjang cuti sem lepas. Seriously aku rase inilah satu2nye cuti yg telah aku manfaatkan dengan sebaik mungkin iaitu jadi volunteer utk Sukan Universiti Asia atau dlm bahase omputihnye Asean University Game. Ni kali ke-14. dulu Msia dah penah jd tuan rumah gak n ini adalah kali ke-3 Malaysia jd tuan rumah. Overall ade 10 negara yg sertai. So kalo ikotkan turn, game ni main 2tahun sekali, so Msia akan jd tuan rumah 20thn agi la.
Umur aku time tu da 40 weh. peh! tu pon kalo umur panjang lagi la. hehes

mesti korg dok wonder aku jadi ape utk event ni eh? atlet? hurmmm mungkin gak la kalo ade acara Batu Seremban atau Congkak atau Konda Kondi. tp sadly sume2 game ni takde. so nak sedapkan ati, aku pon join la apply utk jd volunteer. hehe. igt volunteer free2 ke weh? ade gak la dpt inisiatif. hehe terima kasih kerajaan Msia. hahak. selamat gak la duit top up aku takyah nk cocok duit sepanjang event ni. Aku jd part of accommodation volunteer which took place at Putrajaya Marriott Hotel. aku igtkan btol2 kat Putrajaya hotel ni. sekali tu kat dlm IOI Resort. kira seangkatan la dgn Palm Garden Resort and IOI Resort. nak ke Puchong la jalan die. First time aku membantaikan diri dgn drive sengsorg ke hotel ni. huhu. takde la susah sgt upenye.

event ni start dari 11 til 21hb Disember 2008. Mmg kenangan abes. mcm2 ragam org kan bile da tercangok kat Help Desk. takde la aku dok kat receptionist counter tuh. haha. Most of sukarelawan penginapan ni terdiri dari student Uniten coz univ ni yg uruskan hal penginapan. so ade gak bilik Uniten sediakan utk kitorg yg bkn student mereka. Terima Kasih daun keladi :) and tak lupe gak geng2 dr UPM yg tdiri dari Ann and Kemek. kire skrg ni aku da reti la jln kat dlm Uniten n UPM uh. hehe. leh lepak2 la kalo bosan kat UKM. hehes. Student Uniten yg same kat Marriott Hotel consist of Erin, Ain Jaafar, KN, Aiza, Nabil, Wei Pin. sume2 pon otak gegile and sporting. byk mende ku blaja bile dah deal ngn people dari various university ni. hehe. almaklumla before this mane la aku nk aktif involve mane2 outdoor activity kan. hehe. eh, tak lupe gak kat student UPNM aka ATMA yg salu ngn kitorg kat help desk tu. sian dorg tak dpt brg2 AUG cam kitorg. T-Shirt je dah 4helai. dorg dpt sehelai je kot. hehe. Yg aku igt ialah Faiz aka Veron, Aufa, Imran, Amran, Mamu. urm tu je kot yg salu melepak2 ngn kitorg. Ade gak dak pengangkutan tp dorg shift siang je.

Sepanjang event ni, mmg tipu besarla kalo aku kate takde nengok memane game kan. hehe. memule aku g Bukit Jalil ngn Ann tgk Olahraga and Hoki. Aku mmg bosan tahap cipan sikit la kalo tgk olahraga sbb .. erm tah la tp bosan sikit ar. yg best pon tgk acara lumba lari. hehe. asal kat tv aku tak nampak cam sebosan kat padang eh? mari kita fikirkan bersama-sama. .. hurrmmm

Hoki pon aku tgk gak tp time tu awal lg. Msia vs Indon ke Thailand tah. Msia sah2 la menang kan. 12-0 tak silap. huhu. passing pon cantik je. tp aku pelik la, asal bola sepak Msia yg cam ampeh tu lagi dpt liputan media dari game hoki ar? Aku ade borak2, ramai member kate mmg team hoki Msia da well-established kat Asia Tenggara ni. 1st place tak silap. dulu lagila kat Asia pon Msia terkenal ngn team hoki.

lagi, di hari lain aku lepak UiTM Shah Alam tgk ragbi plak ngn peminat ragbi ar plak. before this lepak Bukit Jalil ngn Ann yg bakal grad sbg cikgu PJ. Skg lepak ngn bekas pemain ragbi sekolah plak, Fahmi. hehe. Kalo aku g sorg mmg bodo2 je la dok situ tak paham rules ragbi. sekejap je eh main rugbi ni rupenye. 7 sebelah. aku takut tgk dorg rush2 tu tp part best tgk yg bwk bola tu lari gile maut tak igt dunie punye laju la. hehes. bdn pon cam badang je memasing. takdela aku nk main ragbi ni weh. mau terkalih tulang time rush2 tuh. huhu. and finally, Msia vs Thai. Msia won! huhu. best2. tak sesia aku sapot. kih2

and finally, aku layan tgk bola yg final which is Msia vs Thailand. aku g sane ngn dak2 penginapan lain and dak UPNM naik van AUG uh. Siap ade rider escort kitorg dow. pergh! detik2 yg takkan ku lupe sampai bebile. hehes. Tapi syg, mmg totally embarrassed tgk Msia main weh. dpt bola bkn nk simpan kejap. Ini, main da la terabur, then dpt2 bola je teros passing tak tentu arah. nak passing jauh kunun. kalo player hebat cam EPL uh leh gak la. ini tahpaper. last2 aku sapot team Thailand je abes cite. hehe. mmg Thai main lg kemas. dorg dpt bola, cari member, then baru sepak. ceh, aku yg takde pengalaman main bola ni pon leh pikir the most brilliant way on how to play football la. hahahahah (tetibe nak gelak kuat2) Finally, Msia kalah. Thai mng 1-0. yeah no doubt you guys deserve it even ade gado sikit coz pemain Thai g sepak pemain Msia time nk rebut bola kat garisan. hurm ok la. leh asah kekuatan vokal aku sebab mmg itu la keje aku, jerit2 dari awl game till abes. hehe.

tibelah masa utk aku menutup bicara. Memang tak rugi join2 outdoor activity camni. aku ni plak da last2 sem baru rajin. haha. so, pada adik2 di luar sane, join la aktiviti2 camni kalo ade peluang. toksah la kate nk dok rumah for the whole 1 month cuti sem ni. memule mmg la rase best. tp nnti korg musti bosan tahap gaban nye.cayo la cakap den! hehe. kepada kwn2 or anybody yg aku kenal time AUG, hopefully ikatan persahabatan yg terbina takkan luput begitu saje. Keep in touch and jgn lupe bgtau tarikh penting korg. haha. phm? tak paham? Lu pikir la sendiri bak kate bang Bil. Sekian.. Maceh!

kat bwh ni aku taruk sikit picca kay. kat friendster pon aku ade taruk.

1. Buletin Board


2. Berdesup sume g makan. hehes


3. Final day. Tsk3. Me, Ain, Erin, Nabil, Kemek.


4. Berselipar di hotel 5 stars. agagagag :P


5. Me and Erin


6. penonton setia. hehes


7. Kemek diapit. aiceh!


8. petugas Marriott :P


9. kiut and kacak. lol


10. AUG Closing Ceremony


11. Erin, Me and the rest :)


12. Jejaka idaman Malaya. lol


13. Buli KN yok. haha


14. sengal menyengal: veron, erin. me.


15. Me and AI - Maskot Rasmi AUG. kiut tapi takde idong. agagag :P

9 comments:

cahaya said...

wah..gile pjg..
xlarat nk baca..
t la i baca..
kepoh ainto..
dhla join x ajak...!!!!!!!!!!!!!!

nisa ~ shasha said...

pnjg gila entry. mcm novel weyh!

noin said...

haha tau xpe pnjg gle.
ak kalo da lame tak upd8 blog camtu ar.
sile2 bukak mate besau2 mate bace smbil mkn popcorn eh. haha

diLa said...

weyh..
wat esei ke??
hahahak..
xley blah dOwh~!
hahaha..

noin said...

wahaha tau xpe!
tu pasal ak mls nk ngadap blog.
sure bjela2 nye la.
mau celen ka??
meh2~
hahah :D

apple said...

ain...wendu ler time aug..
wah nak tgu 20 tawun lg lame tu..
tu pun kalau dapat jd volunteer la..hahaha..
ain tertinggal kisah "mummy" n "daddy" la..hehe..

noin said...

huhu tau xpe.
kite pown merindui jua detik2 indah bersama.
hahaha (poyo gilak).
ha r la lupe nk selit mummy Nora and daddy Ruzli Saidin. hehe :P thx 4 remind me. hehe

Qemek said...

wah... bestnye cite... berita melaporkan daripada cik ain...
hohohhooo...

noin said...

ehehe..
maceh2 komen blog aku wahai kak Qemek.
hehehe :P
rindu weyh memekak2 dlm blk time aug dlu. huhu :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...