Saturday, July 10, 2010

update.


Assalamualaikum everibody (kot2 la ade orang tersesat google "budak cun" lalu smpai ke page aku ni kan)

Untuk ari isnin hingga ke arini. memang busy weh. bizi ngn keje la takkan jage anak orang plak kan (kejadah?) aku dapat subjek ObjectOriented Programming (gune C++) dgn subjek Web Authoring. eee tak reti boleh? ak ni mane penah wat website. dulu time blaja lagi hebat. dah kate group assignment, so cam biasela, serahkan pada yg pakar cukup which is bukan aku. haha. aku kalo kire2 ke bole la (kot). buat website is totally not me. huaaaa

So dah kene mengajar ni, mmg aku kene study balik sume. dari A-Z. naseb bek tnye staff len, ade labsheet utk di refer. kalo tak masak gak gua. aritu siap g library, pinjam buku woi. seumor idop aku kat ukm, satu buku, majalah atau makalah xpenah ade tulih name aku kat ctu. ekekeke. ok penah dlu pon pakai kad kawan (ok la kan?)

so, dah kene ngajar anak orang ni, sampai lewat malam aku study dong ding dong. ati tak sedap weyh masok kelas otak kosong. aku paham, sbb time aku blaja dlu aku gile xsuke kalo lecturer or cegu ngaja bukak2 buku plak. apekes??? tak terer xyah ngaja kot. hahaha (jaat kot part neh)

btw, aritu sbtu lepas nyempat gak aku attend tunang member kat bangi. Hanim. selamat sudah menjadi tunangan orang. congratx my fren! :) nnti nak g kenduri beliau pulak which is bulan October nnti. so da kene cekidaout new baju kurung or any traditional attire to wear ar. cheongsam, sari takkan aaa.. heh

meh aku share skit gambar yg sempat dorang amek (atas permintaan ramai, i terpakse rela pic i dihambek. wekkksss~ senak prot gua menaip neh. ekekeke)



eh, dapat beza kan mane pengantin n mane penyebok[aku ler tu] utk ari berbahgie neh? hehehehehehe

ok, pastu aritu kitorang seofis p makan kat Jabatan Hospitaliti. omaigod! ade hospital ke kat poli aku neh? haha bodow je kan. tak tak. itu anggapan aku lame dlu bile dgr pasal hospitaliti. wat sesape yg belom tau, leh la google. Actually ade wat makan2 kat ctu, sorang RM10. Makan memang sedap oohh. starting:

1. Salad apentah. Rase cam rumput [ok, perumpamaan je ni. sape penah makan rumput leh infom saye rase nye camne eh. hee]

2. Kuah udang 3 ekor ngn roti garlic. sedap wehhh! kalah pizza hut nye mushroom soup tu. ekeke. suke tgk dorang susun udang tu. chomeyy sangat! ^^

3. main course. ayam 2 ketol. kenyang beb! berpppp :P

4. ice cream yg sgt sedappp! rase cam mcD strawberry sundae pon ade.

ape yg penting? murah. sedapp n enjoyyy!! opps lupe. tema aritu ialah Paris in Love. huhu gile arh. mmg ding dong ar kalo dinner ngn someone spesel ke kan. hehe. bknnye sal pe, pasal lagu yg die men uhh mmg slow mloww :)

Paris in Love :) <3



Majlis Perpisahan kak Kira


ok, da setel dah kisah lunch kat Poli. kite masok plak majlis perpisahan dengan kak Syakira, one of my colleague kat Poli neh. kitorang wat kat sabak [takkan la KL kot? joh tuuuu]. kat Sg. Besar to be exact. kat area belakang tabung haji tu, ade 1 kedai makan. ha, kat ctu ar kitorang dok lepak. makan bersila wa cakap sama lu! hihi. best weh makan2 pas ofis hour.

dan baru2 ni, which is da masok minggu ke-2 P&P. dan proses P&P pon memang wajib start aaa kan. most of the time, aku memang hampa gile gile kalo student wat muke konfius. memang down gile arh. kdg2 sampai makan pon tak lalu. tidor pon tak lena. hahaks. taktau ar korang nak caye camne, tp tu hakikat. ermm.. papo ah.. paling suke kalo dorang paham n tanye la aku banyak2. taktau bole stori or explain on the next class. hehe. n I think I'm started to like my job. ok dah la. merepek suda. sekian.

4 comments:

Ndea said...

ain dear, ni kisah sabtu lepas ke? kesah sabtu baru ni bile nak tulis...im waiting dear *sumpah geli hahahaha*

Nurain Nordin said...

aku igtkn ko dinner bertemakn love in paris..mcm sedap je wehh ko mkn..

nnt ajar aku C++ plak enh..ngehehe

waNiEsYa said...

Ohhh makanan itu sungguh sedap..I'm in love wif da food.nyummmmm..~

noin said...

ndea:
haahaaha. ohh perli2 aku ek pakai 'dear'2 plak. ekekeke :p nnti aku upd8 punyer kayyyy :D

ain:
ohh itu lunch weh. tp mmg sweet ah ade bunyik2 plak background music kan. romantic gilos kalo lepak ngn pakwe or husband la kalo nk lg best (kot) .hahaha (miang siot aku. wekks)

ohh nnti aku ajar ko OOP gune c++ kay. haha

wani:
hahaha tau xpe. blog wani mmg sntiase dihiasi dgn pic2 food. tp wani still de same. jeles2 ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...