Friday, December 17, 2010

teaching is awesome! :p


Arini balik Sepang dengan berbekalkan kegembiraan & kegemilangan yang tak terkira. ok mungkin seperti over excited but that's really what i felt just now! weee~ ^_^

kenapa? ok mari kite beredisi siasat..

bermula pada pagi hari.. ok serious mmg takde mood langsong. da la mlm tadi bagun2 tido je (bout 11pm+) i found myself alone in the living room. wawawa. ok biase da sebenarnye n i guess kalo tanye housemet pon dorang akan kate dah kejut, I'll answer: 'emm..emmm' then continue sleeping on the sofa instead of dragging myself to the room..

ok, back to where we should be (bab2 melalut ni memang serahkan kat cheq je.haha). pagi2, takdak perasaan, showered tp ketaq toksah cite. serious rase cam ---> weh aku mandi ais ke air pagi tadi hah? sejuk kotttt!

dan iron baju dan ke ofis. ok aku paling last bertolak tapi baru pukul 7.30 kottt asal sume begegas ni wehh? sampai2 opis kang melangok gak tunggu opismet dtg bukak kunci. dan yeah memang betol pon tekaan gua. huhu..

dan pagi2 teros makan bfast nasi lemak..sebab kelas pukul 10suku. so jangan biarkan perot membuat konsert ketika sedang mengajar. (AMARAN BUAT SEMUA TENAGA PENGAJAR! HAHA)

dah setel bfast, dan duduk ngadap pc, opismet bwk nsi beriyani ngn daging kambing. waaaaaaaaa feveret kot! tapi perot da penoh. arghh tak kire nak jugak! nak jugak! (sambil menari tarian hungga2. ok in ur dream..hehe).. sedap2 sorry gua tak simpan utk lu worang. hehe

ok pukul 10suku ade kelas..ape nk bwat weh? ok arini make sure abes silibus topik 1.. Google2 sket & teros menapak ke kelas sambil memikirkan kelas kat Bilik kuliah (BK), 2 jam till tengahari. ni tak payah tgu student, mau dengan aku skali mengantok ha.


ok masok je klas, gua highlight semua topik 1.. dah lebeh kurang sejam lebey aku suggest:

"ok, jom main pop kuiz..bosan pulak saya bebel sorang kat depan ni"

disambut dengan?? sambutan yang amat meriah skali..hahahah. ni mau kalo Pengarah lalu die ingat tengah ade pop kuiz cam kat tv3 dlu tu kot :p tapi memang best. kalo wat cmni baru student ade mood & bagi exercise sket otak memasing (gua pon..haha).

ok, berakhirnye kelas td dgn senyuman di wajah ^_^ suke suke suke!!

dan sangat suke bile student pay attention..biar ternganga mulut pon aku tak kesah. haha. & also I love it when student give feedback either asking for questions or give suggestions or additional knowledge they dig from other references be it books or internet. hehe..credits to my ofismet Zati for ur suggestion.. memang die la tempat cheq carik ilham nak watpe dalam kelas n mucho gerazias for the beneficial idea! ^___^

petang, sebok dengan student projek pulak. sem ni kene handle 2 group project. memang naseb badan ahh sape dapat supervisor like me. everytime they meet me they have to re-introduce bout their system. kalo tak otak gua kacau, ni group mane 1. haha.. sampai pukul 5 tu, memang niat aku nak ke library pinjam buku related with Linux or Open Source tak sempat tadi weh..ni je la yg wat aku sebak ckit. haha..

drive pon sorang je tadi but all the way mengekor my housemet cum ofismet cik Zati.haha. n time singgah at Petronas Setia Alam bole plak terserempak dgn my cute ofismet kak Amalina ^_^.. (ttibe teringat penah ternampak Amri Yahya dulu kat Setia Alam..hehe)

ok la, dats it.. tu je nk cite.. hehehe.. eh2. nak taruk pic gak la. bagi berseri sket page. haha.. ngek je :P ah ha, congrats to Encik Mohfir on ur wedding! memang meriah & lazat enak semuala cukup serba serbi..hehe ^_^ cpt2 dapat baby tomei.. hehe


p/s: hey, when's my turn? lol.

7 comments:

nisa ~ shasha said...

ain, ko nak turn apa?? ahahaha

.ein said...

ehem pic tuh ehem ehem

Ain bintu Amir said...

nisa:
eleeee ko wat2 tanye plak. hahaha :D

angah:
ape ehem ehem? sakit tekak ke? hahahah :p

diLa said...

ain, aku tarok pic ygg sme kt blog aku! sbb aku suke piccc ni walopon muke aku terejal.wakakaka..;D

Ain bintu Amir said...

hahaha.
ak plak cam sebe slh nk taruk or tak sbb pose ko cmtu. ahh blasah je la, ko pon suke gak :)

Ndea said...

oo ade ehem ehem ke?..nak ehem2 jugak laa...ahahaha

hahaha lawak tgk pose kak La kite....

Ain bintu Amir said...

ndea:
elele ko tu ape kurgnye? cewwwaaah! :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...