Saturday, January 1, 2011

ahlan wa sahlan 2011. cewah


HEPYY NEW YEAR EVERYBODYYY~

ape yg best sgt new year neh? rase biase je melainkan dah bertambah 1 angka la kan. kalo dulu 19, skang da 20. umo saye? rahsie2. haha [poyo gilak]

dan pagi ni walaupun new year, ade aku kesah? bangon pon steady je, perlu ke bangun awal2? haha. tp pas bangon tido teros rase nk tikam bantal sebab da niat nk joging pagi. ayep pon perli2. arghh geram2 ;p

so arini mak kate takmo masak, nk cheq yang masak. ok la, setelah berhempas pulas dok dapor siap pon ayam masak kicap ngan sayur campur. hurm aku rase ok je tapi cam masin sikit. hahahah. ak pon sengal g taruk garam da tau nk masak kicap. kenela adjust ngan air. hehe.


dah2, so mari kite membebel! semalam ak g sogo g carik handbag. yang skangni memang da uzur bangat. aku g opis pon cover2 je. haha bole tak cmtu. so da ade de new one [bole plak aku nk tertulih NEW YEAR..ngek], so handbag yang lame kite campak sahaja ok! and merayau gak carik tudung. kali ni aku g sogo tak nek kete seperti selalu. kalo g ngan encik sorang tu memang takya pk ape dah, ikut je ckp die. haha. tatau la apesal memori aku cam xdpt nk absorb jalan2 kat kl uh. huhu

ok la, so dis week lepak kat sepang. last week plak aku da wat keje yg agak memenatkan. ok tak tipu memang penat gilos!

1st : g kenduri my housemate, Nurul Fariha aka Bi kat Tanjung Malim. kat Kg. Suharto to be exact. so aku, Jati, Farah & Zura ke sana. Thanx Jati for de ride! patot nk nek kete aku, tp sebab ade cicak konghajo tanak kuar, penat aku terjerit2, makin degil ade ar cicak tu. so tpakse la nek kete Jati..kuang2..

2nd: dah tu, kitorg g sungai Kalumpang located at Kuala Kubu Baru. erm ye kot. for more info, korang leh google. ok nak review ah, tempatnye memang bersih, tapi kne bayar rm3 per entry kalo nk gune kemudahan yg ade cam bilik air, toilet, surau etc. pas semayang, kitorg trus tuka dari uniform org kawen [baju kurung] ke uniform mandi sg [tshirt & pants] memang tak saba ah.

tapi time baru je nak jejak dalam air, hujan. H.U.J.A.N ok!! sume wat muke pasrah. memang pasrah abes sambil menguis2 pasir di kaki [haha over plak] kitorg makan2 goreng pisang dlu, kasik enjin panas, dah reda sket, tros berendam ar kan. hehehehe. paling takle bla siap ade pelampung weh. aku kalo ikotkan jiwa & raga nk berenang sesuke hati, tapi disebabkan among kitorg just aku je yg leh swimming, so tak berani ah. kalo ade org len lagi yg reti swim mebi aku berani gak ar.

3rd: dah setel n setelah badan penat2, kitorg pon balik ah. konon2 plan nk tido kat resort kalumpang tak jadi pon. haha poyo gile memasing plan :p then 3rd plan, kitorg g Teluk Intan plak sebab tanak lalu jalan kampung, da malam bukan ade lampu pon. so kitorg lalu highway. tengah2 on de road tu tetibe Jati wat statement cepumas: "hurm penatnye badan. cube bayangkan kalo kawen nnti dapat org jauh, kat kelantan ke , ganu ke, kene travel jauh camni" haha aku gelak2 je la :p kalo maintain ngan skg mebi tak joh la kan still sesame dalam Sgor. If only la babe. hahaha.

g Teluk Intan layan Tron plak. ohh serius penat otak dok pikir selok belok cite tu. huh nape la takde cite Mak Limah ke, niat nk gelak kaw2 dalam wayang tapi tadapek plak. takpela, ok gak cite Tron ni. [sebab ade mamat encem dalam tu.hihihihihik]


ok dah, sempena new year ni jom kite same2 tingkatkan prestasi & kurangkan kontroversi. ceh wish da mcm melodi plak. haha. but for me, I do really hope that my emotion will be more stable lah. 2010 gua memang cengeng sket. asal tensen je nak meleleh. haha. but i bet it's normal la for girls kan? kan? hehe.. k, papai c ya! ;)

p/s: congratz Malaysia football team for de victory during AFF Suzuki Cup Games!! semua hero ok!! tapi memang tabik spring sama itu Khairul Fahmi de keeper, Safee Sali for de great bolosan gol, Shahrul de newly-wed for passing bola ngan chantekkk skali. Kunalan pon byk wat gewd trial, Ashaari, Muslim, Amri Yahyah & sume2. haha [mcm la dorang bace blog aku ni. wakaka]. Bangge woi tengok aritu. hnsff hnsff [bunyik idung kembang.kui2]

10 comments:

nohas said...

Happy New Year, nak wish juga..

Kenapa tak tepuk2 bantal sebelum tidur, pesan dgn bantal nak bangun awal? hehe..dapat petua ni dari seorang ustaz, lawak gilak..

Ain bintu Amir said...

nohas:
heppy new yr too :)
ehh ade eh petua tu? leh la amalkan pasni.biase je bantal xnk kejutkan. haha

diLa said...

aa..aku pon taw petua tuh. betui2..ko pesan kt bantal suh kejut. hehe..

ain, HNY!:)

Ain bintu Amir said...

oh yeke? haha ok2, da mcm alarm plak bantal eh.
tp ak ni pesen ske bgon patu tdo blk. haha :P

oh kak La, HNY too! :D

diLa said...

kalo pesen cmtu lpas tepok2 bantal ko tepok2 kpale ko plak bg hilang ngantok!=P

Ain bintu Amir said...

dila:
hahahaha tableh2. nnti aku tademud nk g keje. haha ;p
*ngade2* :P

~oH.ha.xiE~ said...

singgah jap... ain. hepi new yerrr...
hehehe..

Ndea said...

ain! sape kah ENCIK SORANG itu??? dan if maintain NGAN SKG..? hahahahaaaahahaha kau dah ade boipren ye...huahua lame dah aku x hapdet psl ko ain... ;D

diLa said...

meh kite gtaw sape.:p

Ain bintu Amir said...

azie:
yup, hepy new yr too ;) lmbt plak ak reply cni. hehe

ndea:
hahahah :p doa2kan je yg terbaik for us. wah cewah :p insyaAllah la, hanya Allah yg Maha Mengetahui :)

dila:
haha. bgtau la. sile2 :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...