Thursday, September 13, 2012

berkecamuk fikiran..

Assalamualaikum..

[KEJE]

currently at PD, Teluk Kemang to be exact. Ade Kursus Web Programming. gune Tools: Notepad++ je ngn XAMPP. haha best kan? kesian aku yang da berabuk ilmu pasal web programming ni, tu la sape suh apply ni utk PPK aritu. wakaka. tapi best gak, at least pasni aku lebih faham ape student wat for their final project. ngeh2 :)

tapi jumaat ni ade presentation project. huk. terduduk aku memikir. haha poyo, takpe, got other team members; kak Di and kak Zura, dorang lagi otai dari aku bab2 ni. heheh *muka berseri2 macam shin chan.

[RINDU]

skip! kalo tak, ko bole kene sembelit bace entri aku yang part ni. hehe.

[PERSIAPAN]

gedik gila plak rase wat entri ni. tapi stage aku baru listing guest la. trace susur galur family belah ayah, belah mak. kawan2 sume lom trace lagi ni.

ade pepatah mengatakan sedikit-sedikit lama2 jadi bukit. aku plak pikir sedikit2 so tak membebankan compared ngn lump sum. ok la kan :)

macam2 dah berlegar kat kepala. dah jot down da pon. aku siap google lagi. ade tu siap bgtau stage 1 year before majlis. I was like; gile ape nak plan 1 year before? wakaka. ni kalo ikutkan countdown maybe bout less than 7 months je ha. hihi.

tapi aku tak rase pape lagi. just kadang2 cuak gak memikir tanggungjawab n status yang bertukar. kalau orang da kenal / follow blog aku dari mule (macam la ade) tau la cmne pattern aku ni. tapi insyaAllah setiap orang leh je kan kan kan . haha (motivate diri sendiri)

p/s: jodoh dan mati itu terletak di tangan Allah. tapi kite cam lupe yang mati tu memang PASTI sedangkan kite tak semestinya akan sempat kawin sebelum mati..hmm..

7 comments:

she-G said...

tahniah...ya tak smua org dapat rasa nikmat kawen tu..bila eh??heheh sebok kan??

elok la buat slow2..bukan pe..saya kawen dlu kira jenis2 terkujat gak la.saya masuk keje setahun tetiba abah suh kawen.seb baik dah ade colan2 eh..colan.kuaga dia dtg 2bulan lps tu nikah kawen nyer..saya time tu dgn BTN kursus pegawai la bla bal sbulan..mmg sgt kelam kelibut.ramai y tak dan pggil tp alhamdulillah dalam sesak susah ALLAH permudah..ramai y tlg sponsor (sy dgn dia anak dan cucu sulung kuaga) sy komen pjg2 cuma nak bgtau..kalo ade lebih masa elok la plan elok2.kawen skali je insya ALLAH terkilan je dlu pic kawen tak banyak..hrp y sdara mara amik je..huuu sedih

nisa ~ shasha said...

buat dr skrg nnt x rush ain! im happy for u!

Ain bintu Amir said...

she-G:
kalau ikut Gantt Chart insyaAllah awal bln 3 next year. haha poyo gile Gantt Chart. nnti mintak ur emel address kay, nk jmput mai skali ni. selalu komen kat cni, bile lagi nk jumpe kan? :D

ok,insyaAllah kite try plan yg terbaik. konsep sederhana je tp mudah2an meriah dgn kedatangan tetamu. hehe :)

nisa:
thanx nisa! itu la pasal, a step at the time dah mcm name blog ko pulak kan. hehe. tah2 ko potong aku kot? heheh :)

Ndea Anuar said...

AIN DAH NAK KAWENNN!!!!!!!!!! (motip jerit2??)

Ain bintu Amir said...

hahahahh :D
not yet lagi ndea, insyaAllah tahun depan atas izinNya :) huhu~

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

[PERSIAPAN] : All the best!!!

waNiEsYa said...

Tak sabarnyaaaa...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...