Saturday, April 3, 2010

update! update!


wah!! ok, I'm home now and it feel sooo great ar weh! minggu lepas dok melepak poli. ok, takde la terok sangat feelings an everything's there at sabak. tapi dok celah mane pon still xley lawan rumah kan? kan? huhu~

urm. kalo sebelum ni time drive aku lalok cam baru pas pekene ice (euww). tapi last night Alhamdulillah it was a nice n smooth journey all along from sabak to ma home. sebab pa? sebab dah have a rest bout an hour before drive. huhu. even cam xbest je gerak lambat, sorang2 lak tuh. tapi memang segar bugar ar sepanjang drive. paling tak besh, jam dah pukul 7.10pm, tapi still x reach Klang lagik. huk. gelap sudaaa n I hate darkness kat jalan kg yg tak biase dilalui.. huhuks (sedikit gedik. hoh)

Baheklah. seminggu kot tak hapdet blog, serius aku rase rindu yaa amat. nak bace blog orang, nak komen, dll. aritu update kejap je n ciput je pon entri. buat syarat la kan. sebab pe? sebab kat opis sah2 ar xde privacy naaa. orang lalu kiri kanan, ngn striking miking page aku kaler pink. lagi r bikin mood gua ilang. plus seat pon dekat je ngn KJ (baca: Ketua Jabatan). so, sgt xde feeling nk update. huu. (cukup x alasan gua neh? haha)

Selasa lepas, pengalaman pertama mengajar, solo beb. selama ni just follow lecturer senior masok kelas. so, aritu 1st time, aku ngajar Java. gile ar susa dow nak explain kat org rupenye coding. Bab Classes n Object. ya, simple mimple je time type coding tuh. ad-hoc refresh balik (sbb lecturer asal tetibe je soh aku ganti, ade urgent matter katenye. huk. jaat wat aku camtuh) last2 aku show coding n explain je ar.

"paham tak? tak paham tanye tau"

tu je r sentence glamer yg kuar dari mulot aku dalam kelas rituh. lantak ler korang. haha. tp best gak mengajar ni weyh. rata2 student aku umor 20taun. ekeke. naseb arh tahap adik lg. hee. paling best time intro diri. bole pulak dah penat bebel..

"ok, ade ape2 lagi nak tnye?"

"err.. name cik ape ye?"

hahahah. adess. siyes aku malu gilebab time tuh.

ok ar, aku igt nk taruk pic ar plak. jum2 lihat! ekeke :P

1. Pool kat poli nun! masyuk siott!! ok, tinggal lom wat terjunan maot je lagi gara2 bahu gua dah cramp bangat time uh. huuu.

2. sabtu lopeh. saye konvo? ohh tidak. join bengkel wat bunge utk konvo. hehes

3. ngan cik Mas. saje je taruk pic neh. blkg tu yg mahal uh! haha.

4. Lepak Teluk Anson (Teluk Intan lerh. hehe)

5. gua snap pic neh. comment pleaseeee .. :)

6. kitorang lepak Pantai Bagan Nakhoda Omar (BNO) dok oder mee udang. housemate gua. Bee, Jati ngn aku :)


7. Ok, mmg beria la nak tunggu kapal tu lalu. haha. kali ni ngn Bee n cik Emon plak. hee :)


tammat. next time gua up pic len plak. haha. have a nice weekend bebeh! :)


4 comments:

aSh aBd Rahman said...

fuh.. happening gile life die.. cayala...

noin said...

hehehehe. thanx ash!!
tapi time awal2 kat poli tu, serius kite asek teringat ofis life jeee.. rindu bangat! huu

waNiEsYa said...

Waa swimming pool..waa permndgan cantek..waa mngajar java..waaaa..ehhee..

enjelinajolipit said...

gamba tu seb bek awan baik hati nak berkompol. kalo tak, konpem x berani letak sini. khennn...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...