Sunday, April 25, 2010

lovely day.. ok penat gak.

fufufufu.. ok, tu diaaa lambang penat tak hengat penangan jalan2 carik pasal sekitar perak arini. xde arh smpi k.kangsar pon. just sekitar ipoh-lumut la.. dis week i lepak umah emon whom 1 of my housemate kat sabak nun. kitorang ala2 tuka mak n ayh la. last 2 weeks emon lepak umh i, la ni i plak umh die ok. oh, ade term lain; sistem barter. hahaks.

pagi2 lagi lepak kt Kelly's Castle. ok silap, pagi2 da g JJ Ipoh.. shopping lebey kurg jer. then lepak2 test mendalah Simply Siti uh.. ok, aku rase berkenan kat produk yg 5-in-1 uh. rase rata gile time apply kat muke. serious! xcaye, korang leh try sendiri ok. tapi part lipstick sume i kureng sket. pilihan warna x common ar. let say kalo Maybelline (ok, aku tak pakai M.A.C, not yet la kot. haha). kalo Maybelline (ala, dlu ct duta ni gak. haha) banyak choice ar. kalo lipstick merah, ade mcm2 jenis, variety giler! so mmg best ah sampai penin ko nak pilih mane satuh. kalo yg SS ni, x variety. aku tak test, emon je yg test. byk gak kaler pelik2. aku tukang gelak je. naseb ah salesgirl tu nak marah gua ke. haha.

dah tu, baru singgah sebentar kat Kelly's Castle. niat di hati nak upload pic yg aku snap kat sane. tapi apekan daya, bluetooth pc ni problem plak n usb fon ttggl dalam kete. so, xdapek la. pengalaman? erm nice gak g sane. dapat tengok tinggalan yang hampir 200tahun gak tu weyh. sebab ape org kagum ngn binaan tuh? sbb impress on how org leh bawak bahan2 binaan, bata merah sume tu dari luar ke dalam Malaysia neh. paling xley blah, dorg pon ade wat plaster siling utk bilik anak pompuan dorg. so, mmg nk advance ar teknologi time tu oh. huhu. tapi ade gak ku dengor tempat tu haunted. ok, yg tu hanya Allah je yg tau. hehe. tadi siap ade pengantin amek gambo lagi. mmg nice ah kalo nk snap photo ctu. tunggu ar aku ade dslr nnti. ngn semut2 aku soh dorg posing weh. hua3.

malam, p lepak kat Lumut plak. oh pas dinner, tros lepak kt pameran TLDM plak.. mlm, lepak ngn femily emon sume including her parents n sister. niat asal nak makan2. da alang2 tu, tgk ar sume2 pameran uh. maritim, komando laut, pasukan bomba laut etc etc. paling best bile lepak kt tmpt komando laut uh. mcm2 tentera tu dok share ngn kitorang. pasal camne dorang kene setel probs lanun kat Somalia. haa, nak tau ni kene ar g sane, borak live! hehes. pastu g amek gamba ngn patong. baru ar tak segan. leh sauk2 tangan g. haha. ngn org sebenar? namamposh ka? gua xlarat nk tanggung risiko. hehe. pastu siap leh pegang2 g pedang kat patong uh. ok, kalo nak kawen bwh pedang, sah2 ar kene carik stok army gak. hoho. *batuk2* hehe

dah tu, balik ar ke rumah.. mmg best ar time weekend. tak ske weekdays! sape ske by the way? ok, mmg dah t/jwb kan. ade suka ade duka. just depends on mind set kite je on how to perceive things. hehe. ape aku merepek? dah2, emon da memekak soh gua masok tido. sok nak jalan g. huwaaa.. naseb ar bkn aku yg drive. huhu. till then, cau cin cau!

*sok sok aku up ar pic. besh per share2 photos. hehes ^_^

6 comments:

aSh said...

wah ada mission baru nmpak.. DSLR tu.. huhu.. mlm2 best lepak waterfront.. rugi xkuar lepak mlm.. mcm2 ada.....

enjelinajolipit said...

ai dah kata. tokti i memang pandai bisnes!

diLa said...

waa..mahsyuk lah minah ni bejalan jekk!;)

nisa ~ shasha said...

ok ko xajak!
ok aq mrajuk :p

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

ko x perasan ke ko bwk balik hantu dari kelly clarkson tue.. eh silap kelly castle? hahahaha!!

noin said...

ash: hehe. ntah la psl DSLR tu. gebang je lebey kite ni. wakaka

Lina: haha tau xpe. not bad gk ar apply simplyCt tu.. :)

dila: haha tau xpe! jum2!

nisa: huuu. jgn majuk weh. auww. haha

mofer: weh weh. jgn sebut. cuakkk! kelly clarkson tu mbr lame je. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...