Saturday, May 15, 2010

corat-coret..


Assalamualaikum sume.

cegu busy bee la lately. mcm2 cegu kene buat. da jadi lecturer ni baru tau betapa banyaaaaaaaaaaaakk nye mende nak buat. tak senang. tak susah jugak. just kena layan mende remeh2 ni wat aku malas. heh. takpe2. life must go on okey!

btw, time ari buruh org dok lepak umah ritu, aku ade join trip g Gua Tempurung ngan student2 poli ni. Subjek Polibriged walhal aku xngaja lg subjek tuh. ok join je. dah lame tak melepak xtvt outdoor ni kan. Masuk dalam uh mmg just bwk torchlight je ar. aku nye mini je tadehal. tapi kalo tau, aku masok patot pki topi yg da siap ade lampu kt ats tuh. senang skit takya pegang pape. n jugak pakai kasot crocs lagi senang weyy. ini pakai sportshoes, kejap kering kejap basah. huhu

dan jugak tak ketinggalan ade student yg cramp. kesian. aku soh rilek2, tamo plak nk jalan teros. huh sukatik.

sepanjang jalan, cam bosan gak. mane guide weyy? ok group aku aritu dalam 70 org. mmg ramai so guide pon xcukup. dah la kene jage group blkg. waaaa :(

tp paling best time slide. ngaa seram weehh. sakit betis aku tkene batu kat bwh. menjengkit gak ar jalan pastuh. tahan je ar, tak pepasal lebam dapat. n also time kene merangkak dlm air. hahaks. redah je. n jugak time kene turun 1 lubang kecik nih. aku awal2 lagi da jerit:

"eh, kat bawah ni ade org standby sambut takk?"

"rilek2 cik. kitorang ade ni."

ok gud. haha.

paling geram kat certain2 yg takot2 tak tentu hala. lempang nak? rilek2 sudaa. sume lepas je.. hee [cegu emo. kih2]

ok la, trip g gua Tempurung setel! penat gak 3jam pegi balik dlm gua uh. jenuh tp ok la. mujur tak cramp dlm uh. cuak gak. huu

dan aritu ade minggu ICT. so paham2 ar mcm2 mende kene buat since Jbtn IT yang handle. aku S/U. fine. mende2 remeh yg aku tak penah buat, terpaksa dibuat ok. takpe la, naseb bek akak2 sedia membantu. thanx!

lagi, sejak kene jage Kelas n Lab neh, mcm2 hal plak kene wat. make sure rosak memane, ape tindakan. nak kena masok dalam repot la bagai. huh. ok fine, buat je.

ngan fail aku sendiri as a lectrr. kene tutup plak. tak siap lg ni weyyy. next week aku sambung. markah carry mark student baru tampal arituh. bagi aku, siape berusaha, InsyaAllah die akan berjaya.

Next week till 20+ hb ialah minggu exam. sape kate lectrr rilek?? kene jage exam. for this case, aku jage 3 paper. ok la, yg penting kene tau flow ar, ape nak dibuat kan. lain ngn kalo kat Univ, ade pengawas peperiksaan kan. kat poli takde. setel bab tu, da setel student jwb paper, lectrr kene marking. ni standard ar, memane institusi pendidikan pon ade paper yg kene marking kan.

pastu kitorg poli tak same ngn cegu sek sbb time student cuti, kitorg tak cuti. ha, yang ni same cam style Univ plak kan. tapi aku igt nak amek cuti gak ar nnti. ape barang simpan cuti kann? haha.

pastu pastu. .ade kursus e-learning , pastu da masuk student baru akhir bln 6 nnti ade minggu suai kenal la. apetah lagi pastuh.

so da bace, best tak? best tak? haha. bagi aku, memule mmg tensi, mbr2 serumah ar yg paham cane. since kitorg dak baru kan. so wavelength pon same. hee.

tu pasal tiap2 ptg aku msti kene turun lepak2 main punye. kalo balik tros pas ofis hour mmg cam mati kutu:

"ape aku nak wat ni wehh?"

ok ar, tlebeyyy sudaa. ni saje je share2 cite ngan korang [kalo ade org sudi nak bace la pon. hehe]
papepon, just live life to the fullest ok! enjoy n cheers! [nasihat kat diri sendiri gak]

just satu je yang aku pegang kalo agak2 berat je bahu ni kan:

"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya"

Wallahualam.. :)

Bersama dilampirkan gambar2 sepanjang kat Kellie's Castle (plus pameran TLDM kat Lumut] n Gua Tempurung. [haha ayat formal ar plak, lambang almost tiap2 ari kene post emel. hoho]













fin :)

6 comments:

Nur Qistina said...

waaa..akhirnya update gak..ngee~
wow! banyak tol kije ko kan?
xpe la ain..bertabah!! ^^,

noin said...

uit najat!
thanx 4 reading~ terharu weh.. hee
mmg baanyaakkk.. huu
thanx!! ^_^ ko pon go go caiyok tau tau~ :)

diLa said...

ko punye lah menarik lif kt sane.
compared ng aku yg pg smpai mlm kije. bosan heh!
weyh, kalo ade camping ke hape ajak lah aku..;D

she-G said...

pnya la lame tak update..skali..hamek ngko??hahaha
slmat hari guru ain

Max J. Potter said...

lame tak dtg jenguk kamu. still going strong. keep it up!

btw, my new chapter is out.

here:
http://scribbledmaxness.blogspot.com/

noin said...

dila:
hahah. ok2. tadehal. pape camping akan dtg aku roger ko ek! =)

she-G: hehe. tu la. dpt je pc ngn mase yg tluang, sume kite curah kat cni. ekeke. thanx for de wish! ^_^

Max: yah. me too so long x update ur blog n the rest. hehe. yah! alr read it n really have fun. smiling ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...