Friday, May 28, 2010

arini cuti!! ^_^


Woah! arini cuti okkeeeyyy. dan saye sangat sronok gile babeng aaa! weee! keje bosannnnn. huuu.

btw, start dr senin till semalam(khamis) mmg menguji kesabaran btol. btungkus lumus gak ar aku menyetelkan marking paper student. ade 32 orang sumenye. for the previous week, aku marking gak 1 subjek ni. 34 orang. pening wehh! seriously selera makan aku hilang sepanjang tempoh marking tu. sebab pe? sebab pening ngn jawapan student n memikirkan cane ar nk bg markah kat depa neh. yang tinggi tu kire selamat da r, tapi kalo dapat yang below 50, memang penin jiwa raga aku dibuatnye.. huuu. kadang2 aku geram gak. kitorg lecturer punye la nak tolong dorang. tapi dorang ni cam xreti nak tolong diri sendiri.. hurmmmmm..

last key in markah masok sistem is ari khamis, so bayangkan ar paper isnin, 32 orang ak nak marking. dengan keje ofis yang kene handle. cambiase, kitorang kurang staf sokongan. so tak pepasal aaa kene wat mende2 sampingan ni kan.

dengan mesyuarat pengurusan poli ni. orang bhgn senggara nak pulak brape bilangan lantai raise floor yang rosak. so keje aku ni, penyelaras makmal, kene pegi lab one by one n then tanye setiap penyelia yg jugak lecturer kat cni pasal mende tu. syukur sebab sume menjalankan keje, dah kira siap2. tinggal nk bgtau figure brape je. (respect arh). so, dis is our life kalo korang nak tau la kan.

pastu tetibe aku dilantik jadi urusetia program tigaP ala, 3p tu la. anjuran pestariangriaAidilfitri. ekeke. ok loyar jap. bole tak. ak tengah busy marking, dan2 la kene buat mende cam es.ai.oo.t ni. dapat bhgn peralatan n logistik. tapi kerah tenaga 2 orang je. naseb la pair ngn sorang mamat ni. kalo due2 pompuan mmg aku surrender ar kan. nak kene pasang tanda arah la. sebab program ni ade melibatkan student selain poli kitorang. aku mmg start wat mende ni lambat gile. next isnin aku cuti beb. mane sempat nk key in markah kalo marking tak siap n kene plak layan wat tigeP ni. mencik!

ok, dah siap laminate A3 paper tu, aku ngn mbr sorang ni letak ar papan tanda tu. haha. tawaf poli. dah mcm buruh kasar. ok, aku paham bekerja perlukan keikhlasan. tapi kalo da lari skop ape cite plak kan? n then tak pepasal aku pon kena uruskan hal tempahan dewan. omaigod. time ni aku tak tahan. tros cakap direct:

"saye peralatan. bukan ke tu keje protokol?"

hah. lantak. aku dah penat. ade aku kesah? grrr.

last2 setel pon. memang cam selamber. tapi aku bengkek sebab aku bizi kot ngn paper student. grrr. hangin gler. semalam patot boleh bertolak awal dari Sabak, jadi pukul 7.30mlm baru gerak. naseb ar gerak ngn member. takde ar bosan sangat. borak sampai naik serak gak ar suara aku. hee.

so, tak pepasal entri aku jadi cam tempat lepas geram plak. heh. sory kawan2. papepon, have fun u ols! cuti wesak. (cian kak la keje rini. hihik)

erm, tak sabar nk tunggu ahad. BBQ ngn member2 sekolah dulu! walla!! it's time to have fun bebeh!!! ^__^

4 comments:

enjelinajolipit said...

jadi cikgu memandu x bizi sangat kot

noin said...

HAHAHAHA =D
sengal erh~
tp bz gak kot tuh. nk bwk student kulu kilir, ajar lagi. kalo dpt student yg rabun2 ayam, abes eksiden plak. haaa sape nk jwb tuh? :P

waNiEsYa said...

Phewwww..loteh den haa..tu baru baca n imagine..waaa syabas ain..hikkkss

noin said...

hihi.. thanx wani. tu la, baru bace je da peluh2 1 badan kan? ekeke ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...