Monday, May 31, 2010

picnic at Bkt Belacan


Puh! semalam memang best tahap gaban ok! akhernye terlaksana gak plan reunion seramai 28 orang sumenye dari organizer tak asing lagi; cekpah n ndea anuar. wuhuuu finally bebeh! actually memang ade planning nak ke Pulau Perhentian bagai. tapi we all girls cam masing2 ade komitmen time tu plus mungkin lokasi yang agak jauh membuatkan kemalasan kitorg berlapis2 setinggi Eiffel Tower kan. so, this is it. kitorang lepak kat Hutan Rimba Ampang ar semalam kek Bukit Belacan. Nak ke sana tak susah, kalo dari MRR2, exit nye bile kat Signboard ke Jalan Ampang tu if tak silap. Then standby kanan ke Jln Bukit Belacan then teros je sampai ke hujung dunia which is Bukit Belacan itself la. heheh.

Dah park kete, memang kena menapak ar kan kat tapak picnic. Erm memang mau timbul muscle kat lengan aku ni kot, berat ler jalan kaki sambil bawak tupperware berisi tembikai. huwaaa nape la dorang ni park tempat jejauh. huu

n then sesi BBQ, makan sane makan cni, gosip sane sini and update cite memasing. memang takley blah. rase cam di alam persekolahan lagi walhal da 6 tahun kot kitorang tinggalkan zaman sekolah. waa lame giler, rase makin tua da plak *batuk2 :P

then cambiase, lepak sungai wajiblah turun men air kan. jauh gak kitorang jalan rentas air tuh. sakit oh kaki sebab batu kat situ tajam2 ar plak. ok la, nk sedapkan ati, ni kire rawatan refleksiologi free ar kan. heheh.

nyempat gak aku float, tapi takleh lelame. arus deras tu wat aku rase insecure je kan. dibuatnye hanyut pastu terantuk batu. hah! tak ke naya. huu. n nyempat gak aku, ndea n nard tunjuk skill berenang memasing.wakaka. memang tak jauh pon jaraknye sebab batu banyak. kitorang nye port pon kat bwh2 je ar. nak nek atas memasing da tak larat kot. heheh.

finally, kitorang pon berangkat la pegi. memang syok! at least da tertunai hasrat aku nak men air terjun weh. ok, mebi kat cni tak tinggi mane air tejun n takde aksi penerjunan bebas dari aku pon smlm. haha. (ok, aku teringat time kat lepoh dulu. haha. wani pon mesti takley lupe aksi terjun kite kan? haha siyes lawak gile)

so skangni lepak umah, merehatkan badan before travel ke Sabak. hurm. keje. ok, positifkan minda ok!

semalam 1 pic pon aku tak snap. almaklumla member ramai gile bawak camera. aku keje posing je. keh2. k, have a nice day all =)

2 comments:

she-G said...

tak de security ke lifeguard ke y hensem2 ek sane ain???

noin said...

hahahah ;p
xprasan la pulak yg itu. hihik ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...