Monday, November 8, 2010

pembebelan diteruskan..

Weekend pon da lepas. Ari Isnin dah start cambiase beb. Ade la gak cek merayap2 kan.

Ayam Penyet kat Giant Nilai.

Pegi time Jumaat ngn both my bros sebab lunch wa da blur tatau nak makan pe. Pas semayang Jumaat kitorang off ke situ. Sorang average RM14.. worth or not? ntah la , wa rase lepak kedai makan biase sorg baru rm5, lagi kenyang. hoho.

Joging.

Aku balas dendam g jog kat stadium Sepang kat umah den. Paling lame so far: 7 round continuously. hehehe. tapi cek jog bukan cam Nasmizan la (btol ke name ni?). Jog lepak2 je. average 4 minit 1 round which is 400meter. rate korang brape?

memang puas gile bab toksah cite ar aritu. yang aku prasan ade la sorang girl ni yg leh tahan gak la joging tak berenti. tapi wa tak kire plak die pusing brape. tak kose nyah! :p tapi rata2 guys la ramai joging. nape eh? bukan ke populasi perempuan lagi ramai dari lelaki but when i come to sport, men yang conquer? hah, jawab2 ! :p

Lepak KL

Ahh da lame gile tak lepak KL woii. last pegi pon time raye aritu shopping2 kat Sogo. La ni wa menapak kat sane ngn adik2 la. Bosan dow dok rumah jek.

So aku drive ke Jelatek dari Sepang ikut MEX, then ikut MRR2. Gile babet jem tahap haru dah wehhh. Ade kat area Pandan Indah yang bottleneck tu, kete wish cam nk himpit gua. Wa pon hon ar. siot lu. tapi adik2 kate hon Viva kesayanganku ini mcm hon moto je. Haluih amat bunyiknye. hahahah babun btol. tengok ar nnti ade mase cek pi tukar bunyik jadi bunyik serombong kapal. amacam??

Dah park kat Jelatek, kitorang nek LRT g KLCC. Ni sume sebab adek apis my bro tu nak merase nek Lrt la kak Long turutkan kehendakmu. haha. dah turun KLCC, kitorang menapak dgn hajat nk gi kedai Uniqlo yang brand dari Jepun tu. Ni member la Hanim dok tulih kat FB n angah pon ade bgtau Uniqlo ade mai Msia. so dah lalu Pavi, igt nk g cari Uniqlo. sekali depan mate je rupenye kedai tu. Corner lot kedainye. Nak masuk sekali nampak kat main entrance ade queue. panjang kottt!! siap ade guard jage. cukupla fenomena ni aku nampak kat eskalator Sogo time peak sale. la ni ade gak ke. Arghh malas2! Adik2 pon dah malas, so kitorang tukar plan g Sg. Wang plak.

Sg. Wang memang undeniable banyak gile bab brg2 murah but I'm not in the mood to shop. Just teman adek2 je la.

Da bosan situ, kitorang pon menapak g Time Square plak. haha. g men boling plak wehh. Kalah plak la kak Long disitu. hehes. Ayep memang mendahului carta ahh: 103. Adek: 67. Mine? 66. haha wuteva :p Paling takle blah tgk mamat2 kat sebelah dok men swing2 plak. rase nak mintak dorang ajarkan je.. wuhuuu please..please..please..kamu jgn nakal (ok over plak) :P

da setel perjimbaan, kitorg menapak la balik ke Jelatek nek LRT en. Dah tu blk umah, aku saje lalu dalam kl, try test memori igt lagi tak jalan kat sane. haha. not bad gak la tapi still ade sesat2 sikit. haha. paling takle bla Jalan TAR, sesakk!! arghh bocan2 :p but i miss living in kl lorh. rindu nak layan movie (kan kak La kan??)

dah tu kitorang dinner kat Air Hitam area Pusat Latihan Maybank Bangi tu jer. Kuey tiaw kungfu diorang takde kick lor.. tabesh! rejek lenkali tamoh g ctu lagi. hik2 :p

Ahad?

Kalo Sabtu dah dok menapak, so Ahad adalah mase terbahek utk kemas rumah. kuang2. Pagi2 lagi aku dah mandi. dasatt en? ni kalo mak ade kat umah mesti terharu punye. ehem2 :p

So pagi2 lagi da baso baju sume, pikir nak masak ape utk tengahari. last2 Google, pastu tengok resepi paling simple (haha). sotong masak kunyit. haha de very de easy :p pastu dok pikir2 nk watpe ngn udang. Nak goreng tepung kecik je udang nye. Last2 soh apiz g kedai beli bayam, masak air sudah. Dengan aku simple je n opkos berkhasiat!! (walhal malas. haha) . no santan, no kari, n absolutely no ajinomoto. Adjust gune garam suda weh. Ok la, da setel sume, da sume2 da makan, tengok kuali n bekas2 sume dah licin. Alhamdulillah lega cekkk. tapi ingat lenkali dalam menu mesti ade ayam or ikan ar. cam lapar pon ade weh just sotong, sayur n telur je masok perot. heheheh :p

Tu je la, pastu petang anta ayep kat ktm nilai, apiz kat sek agama die. Ade plak adek tetinggal barang. pastu aku nak masok balik sek die bapak susa wey. kerek kot akak guard uh, bukan aku nak anta orang pon, aku nk bagi barang n nk sign borang adek. eeee die nak aku nanges depan die kot baru nak bagi. Cube kalo aku drive Merz, baru die nak bagi masok kot?? Tapi takpela, setelah nego cam orang gile kat luar tu, die bagi. aku cakap nnti aku bgtau warden. ahh haram watpe nak bgtau? manusia kan ade budi bicara, tengok la situasi before nk jalankan ape2.

pastu apiz pon wa bebel gak. haha sape soh tinggal barang lagi? (ceh walhal dlu pon aku penah ttggl barang kot. memang sayang la ayah penuh dgn kesabaran layan kerenah aku dulu.. waa mak ayah cepatla balik, Along rinduuuuuuu sangat!)

ok dah. penat membebel ha (walhal menaip). hehe. k, papai olls. jangan lupe lunch! (zohor lom masok g..hee)

10 comments:

diLa said...

kerek gile, tu kompem sdare pak gad ukm! hahahaha

Ain bintu Amir said...

hhahahah tau xpe.
aku da begenang weyy time tu.
baekk punyaa strategi :p

Ain bintu Amir said...
This comment has been removed by the author.
Nurain Nordin said...

ayam penyet!aku br rase skali hr tu kat bangi, makanan jawo an..mahal jgk weh, aym err kecik jer tp bole tahan arr,sedap gak ar..ape lg ko mkn? bgtau arr..ley aku ngn fik jln2 cr mkn..hehe

diLa said...

hahaha..ko nanges baru die bg masuk ke? biadap punye pak gad!
lenkali bawak aku la weyh, bg aku sound cket. haha.*poyo, jap g aku plak nanges smae ng ko. hahaha..;D

nisa ~ shasha said...

ni mmg gila pny bebel ni.. ha3..

Nur Qistina said...

mak aih! panjang benor dah ni..haha..yay! ain, selamat kembali...=)

Ain bintu Amir said...

ain:
haha ak mmg ske mkn2 ni weh. nnti pape tmpt ak g lagi ak update cni kay :)

tapi serious aku rase tak bebaloi. haha. ko g yg Wong Solo nye ke?

tp biase kalo ak kua ngn pacik tu baru leh mkn kt kdai mcm2. haha.

dila:
tau xpe. bongok kan guard ctu? geram aku bile igt2 blk. eeee! tp aku mmg control mara la time tu, konon2 nk gunekan kelembutan seorg wanita. chet :p

nisa:
tau xpe. killing the time bebeh! hahahaha :p

najat:
tau xpa.. free abes smlm :p yay! Back to business :p

cikot said...

catatan terbaik aku untuk 2.4 km is 11 minit .. standard org buat 12 minit .

Ain bintu Amir said...

lajunyeeeeeeeeeeeeee @_@
kalo ak 2.4km = 24minit kot. hahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...