Wednesday, November 17, 2010

Salam Aidiladha :)


Hari ni raye Aidiladha.. so kome sume beraye katne?
aku memule g Bangi singgah umah mak teh sat beraye..pastu g Al-Ikhsan teman adek bli boot bola. then g blk kampung Sg Merab. kan afdhal tu pegi yg teristimewa paling hujung kan? [bole terima ke hipotesis ni?]

Arini aku masak sup daging. Gile blur dow taktau nak watpe raye.. biase mak akan wat soto. erm nyum2. tp dah mak kat Mekah, saye la kne kreatif mau masak ape. haha. so sempena raya aidiladha ni, saye decide nk masak sup walaupon terdapat suara2 berbisik soh masak sambal. tp daging fresh ni sedap wat soup kot eh? :)

Time balik kg, macik tanye soalan cepumas:
"Ape beza yg kat kg ni (sup tulang) n yg Ain masak td?"

"Erm, yg kat kg lemak sikit kot (sambil juih bibir tande terase lemak dah menguasai kawasan..haha)"

"Takla, jwpn tepat nye sebab kat umah nenek pakai aji..umah ain pakai ke?"

"Oh, Ain tak bubuh.."

"Mak ain pon tak bubuh kan?"

"Ha r, mak tak bubuh, Ain tak bubuh la.."

hahahahhaha. weyh, aku wat skrip drama plak kat cni, ok2, back to business. lagi satu beza sbb kat umh nenek bubuh asam jawa siap2, aku plak tak bubuh tu, tp da get ready limau nipis tinggal nk perah je dlm sup. tapi macik kate limau lame2 nnti pahit. tp asam tak. oooo camtu ek? ek? :D

and td update from ayah, dey all da kat Mina skang. Da selesai wukuf di Arafah.. so kalo ikut plan akan melontar kat Jamratul Aqabah..70 ketul batu..so mebi take time 3 hari..hope mereka dipermudahkan urusan & selamat pulang ke tanah air & mudah2an beroleh Haji Mabrur.. aminn..

so skg nk ubah topik. Minat. weyhh aku skg cam minat gile kat 2 mende:

1) nk mandi air terjun! huk! Oh Allah please grant my wish. I'm so so craving to mandi-manda there.. nk duduk bawah hentaman air yg kuat tu.. huhuhu.. so skg ni keje aku kat opis time bosan2 is googling waterfall kat Msia. tinggi kan cita2? bace2 blog orang..tgk2 gamba.. [amacam? cukup pathetic tak situasi gua?]

2) dslr. ni paling kaw2. hobby yg costing gile. kalo wat business mmg masyukk ar. so disebabkan keinginan melampau, aku pon gugel2 teknik & tok nenek term bout dslr tuh. hoho. lagi sekali, tinggi kan cita2? :P

dah2. aku nak cau dlu. makin lame makin merapu. jap, cube tengok pic ni.



info:
Shutter Speed 1/2000
a perfect Balloon POP photo! gamba belon kene cocok ngn jarum. wehooooo!!! ^___^


cukup2 berangan...kurr




6 comments:

nisa ~ shasha said...

ain! bila ko nak letak gmbr aq kat blog ko? hahahaha

aSh aBd Rahman said...

ain!.. nk ikut mandi air terjun...

diLa said...

stylo gile gmba tu weyh!

psst..ko masak sup tulang? fuyohhh

Ain bintu Amir said...

nisa: hahaha. bg gmba yg men2 ngn shutter speed! i loike~ :D
Ash: jom2! Td anta adek kt n9, nmpk byk signboard air tejun. Wuhuuu! Kite srvey2 dlu erh skg :D
Dila: eh, ak wat sup daging weh, yg sup tulg tu kt umh nenek..tp cara msk lbey kurg same je..hee..

Ndea said...

semart dow pic belon pecah tu. aq tercari2 gak ade x org amk pic camtu. b4 ni penah tgk sekali, dalam katun doraemon kakakaka.

Ain bintu Amir said...

hhahaah sengal loer dlm katun doremon plak? jalannnnn~ :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...