Tuesday, April 12, 2011

latest update.


Salam alls! Da lama nak update tapi kekangan yang ada buat susah plak nk hapdet cni. ahh jangan buang masa, jom mulakan! =D

MC

Currently, aku kat rumah. Dapat mc 2 hari (Isnin & Selasa) demam seh. tapi demam kali ni cam pelik sikit sebab tak diiringi ngan batuk or selsema. Just demam. hurm tapi ok gak, takdela keje aku nak sedut2 mukus yg ada kan (sorry kalo tengah makan.haha)

Adek2 ceq pon demam gak. Fara yang baru balik ke Jepun last week, dari Khamis lepas sampai arini demam lagi katenye. Ayep plak kejap je demam dalam 2 hari last week. Aku ni memang totally kena depends kat ubat. Doc bagi ubat demam & antibiotik (smpi 2 jenis tuu..huhu). pas makan ubat baru badan ceq berpeluh..ade sekali tu sampai bubuh kain lembap kat kepala & leher semata2 nak bagi reda panas badan..hoho

dan ade juga petua, kena minum air banyak2, motif? nak bagi badan sejuk. Confirm akan kerap ke tandas, tapi kalo dah itu cara terbaik untuk cepat kebah, bergelen2 air pon aku sanggup minum punyeee =D

Esok (Selasa) da nak balik poli da..nunn jauh di Sabak sane. standard la 3 jam dari Sepang ni. bile la aku dapat transfer ke poli dekat ckit ngan umah (Poli Nilai, Banting or PD..huhu)

Makan2..

Sape tak suke makan rite? So baru2 ni aku ade cuba makan kat Wong Solo bertempat kat Bandar Baru Bangi. dinner makan Nasi Ayam Penyet. aummm memang nikmat. da la jarang gile joging sekarang. hehe mau naik badan aku t. takpelah, sekali sekala takpe kot? hehe..erm overall rase die memang sedap, just aku la tak reti nak makan terung, tapi makan gak. Terung tak rase pape rupenye ek? Just tahu je la tekak takleh terima. Da banyak kali cuba tapi tak dapat gak. hoho. tapi sambal nye memang pedas tak hengat. Sampai merah2 kot mata orang depan ceq. hehe. harga ok la overall nasi & air dalam RM13+ ..So sesape nak cuba leh try la situ =)



Tudung

Ok, baru2 ni aku saje try pakai tudung ala2 Yuna tu. erm tapi yg ni siap ade serkup kaler2 kat dalam tu la. Mula2 ok. Lama2 cam dah tak bajet da. Tengok cermin pon buat sakit mata je. huwaaa rasa nak nangis je tengok keadaan tudung time tu.

"Eeeee geramnye tudung ni"

"Ok je"

"Yeke? huhu. nanti balik nak free hair la dalam kete"

"Free hair je la, Kereta tinted kan?"

Lol, I was joking actually. Tak sangka disokong plak. Mebi silap sebab aku tak semat jarum sekali kot time tu membuatkan tudung lari. huh! tensi betol..hue2


lebih kurang camni la tudung aku aritu. Tapi tak kose plak nak wat sanggul tinggi gini.
ape kesss?

Kegilaan

Setiap orang mesti pernah minat something so much they will do anything to get it rite? Ape yang aku nak cite ni takdelah aku minat gile2, just dah lama tak buat je: Main badminton! hehee..Syok gile kott da lama tak main, mentang2 la skang student nga study week, kitorang lecturer conquer court =D best kottt! aritu ceq team dengan kak Lyn lawan bergu ngan Kak Pah & Kak Ainie. ok, semua yang baru disebut tadi are my officemate =) Syok oh main setelah berkurun tak usik da. Dulu2 ade gak ceq satu family ke sekolah ayah kat Dengkil main kat Dewan sekolah. Sekarang masing2 cam busy weekend, so tak dapat nk bersama2 main daa...

Exam

Ok, disebabkan sistem politeknik sekarang dah menjalankan exam serentak untuk semua poli, it's hard for us lecturer nak tau soalan ape yang bakal keluar. bukan nak bagi hint kt student. tak kuasa. hue2. just boleh la tekankan subtopik mane kan. da la subjek Open Source yang aku ajar tu meluas bab nye. Hope that my students can answer all the questions correctly and bole score. Nasib baik majority score carry marks, submit assignment, test pon buat. Kalo tak buat sendiri mau ingatla kena score betul2 time final exam. (ade ke student baca blog ceq ni? lol)

The end

hurm, tu je la kot nak habaq cni..sehingga bertemu lagi (ayat tak hengat. kui2) tata. adios =)

3 comments:

nisa ~ shasha said...

ain! aplod aa gmbr pkai tdung tu!

Ndea said...

uHuk uHukk!!! sampai merah2 mata org depan tu naa.. cek pun terbatuk2 kat sini.. miaaahaha :ppp

Ain bintu Amir said...

nisa:
ngahahhaha tamo la maluuuu :P :P
ak tak amek pon pic aritu weh. agaga

ndea:
jumpe t siap aaaaaa! haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...