Saturday, April 16, 2011

Sup ayam untuk soul..


Part 1.
"The hardest part of holding one is letting it go"

To whom it maybe concern, bersabarlah kay. It's not the end of the world pon bebeh. u gotta fight that temporary melancholy..maybe it will last forever, but never let it makes u down. I knew that you are a strong girl ait. chaiyok! (^^,)

So this is what we called: "L.I.F.E" ade yang pergi, ade yang datang. semuanya berlaku dengan keizinan dari-Nya, Allah s.w.t sebagai ujian dariNya..teringat aku tengok cerita kat TV2 petang semalam:

"Setiap titis air mata yang ada tu ada 1000 hikmah disebaliknya.."

So, never give up & never say never for the next chance ok =)

Part 2.

ok lah, da setel intro yang agak touching. yang merasai jelah tau cane rase en. So skang masok ke 2nd part. aku nak sambung kisah sakit aku. Sesungguhnya sakit tu memang mampu buatkan kite rasa insaf rite. Dah aku balik ke Sabak, badan aku cam tak sedap. Even minum air pon rase nak keluarkan semula. Then ari kamis petangnya aku demam pulak. Dak rumah rasa memang panas. So aku makan sikit, then makan ubat (petang tu aku sempat ke klinik) then tido dengan kain lembap bubuh kat dahi & leher. Dah lame tu baru ok sikit.

Tapi kan, esoknya time pagi2, aku bangon awal then sempat la nak sapu gula & planta kat atas roti, bole pulak nak pitam time tu. Aku pon ape lagi, teros berlari2 anak ke bilik, carik katil. Adui, kalo tak mau aku terpengsan da kot kat dapor. Dan pas flash card, minta Zati teman ke Klinik (lagi), doc check tekanan darah aku rendah: 90/50 ..rendah kan? selalu Alhamdulillah health aku biase tiptop je..tapi tu la, dah nak jadi, jadi jugak kan.

So, aku dapat another medicine la for the 2nd day I met with doc. Ade akak ofis suggest amek epal merah, bayam, bayam merah, kerang untuk naikkan blood pressure aku. bagi aku sekarang ni aku kene makan on time. Kalo perut aku da start lapar memang ade possibility aku nak pengsan kot. huhu :(

..dan hikmah atas ketidakstabilan kondisi aku skang ni, aku balik ke Sepang kali ni tumpang my roommate. tehehe..kesian Bi, before sampai area Kapar memang aku sedar lagi boleh borak-borak. Sedar-sedar je kat Tol Putrajaya baru aku terprasan yang aku da tertidur. haha. sorry2. tah pasal ape, penat sangat kot badan . hehe.. Thanx Bi :)


akhir kata, sama-sama lah kita semua jaga kesihatan kay. Health is Wealth bebeh..! caoz! ^_^

8 comments:

she-G said...

cam org peknen lak ain ni..ahahah
meh nak ajar petua nak nek BP..ewahhh

yup,makan bayam(jgn tumis tau)
kerang bilis pun plsssss....no organ dalam2..tu tak elok.
makan kismis,kurma dgn susu..jadikan tabiat makan bnda2 keirng itu
dan...kalau leh makan la buah delima...

saya pon jenis darah rendah.org lain tensen darah naik...saya akan turun.plg rendah ari tu..76 je diastol.sistol rendah leh tahan g...sila jaga diri..makan nasik pagi2 hokey..hahaha

she-G said...

maksud saya amik carb pepagi..
makan la pagi cam raja omputih akta..tghari cam putera..makan malam cam papa kedana...ewahhh

Ain bintu Amir said...

tau xpa, da mcm org pregnant plak kite ni BP rendah. huhu T-T
ohh kire bayam tu buat sup bayam rebuskan aje takyah tumis ek. ok2, nnti nk bli pastu buat lah.
kismis, kurma susu, baik2, akan amalkan meal neh :)

pagi2 mkn nsi ke? biase lunch baru mkn nasi. pagi biase amek kuih or roti je. mlm xbrape nasi, biase amek mi r bihun :)

thanx sheG for ur idea :)

diLa said...

apesal aku terase? apesal aku terase? apesal aku terase? hahahahaha

Ain bintu Amir said...

ngahahhahaha =D
lempang nak??? :P

diLa said...

tak nak la awakkkk! :p

CaHaya said...

Aintooooo. What happened? masa matriks dulu AInto rarely get sick. Take a good care of yourself kayyyy.
Love ya. muah muah. hihi. gedik.

Ain bintu Amir said...

dila:
hhaahahaha tau tatottttt :P :P

wanito:
itu la wani. la ni da 2x da fall sick dis year..walhal baru bln 4. me love u too! muahx2! heheee ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...