Saturday, January 31, 2009

cendol pulut..

arghhh... aku kepingin!
kepingin gile nk makan cendol.(nk cendol pulut!-demand siot. hehe)
so far seumur idup aku la, just ade 2 tmpt je yg jual cendol sedap bangat penah aku jumpe! iaitu:

1. kat Dengkil tak jauh dr sek ayah ngaja before this. dulu everytime lepas main badminton kat sek ayah musti singgah sebentar kat ctu punye arh! da ar peramah tuan punye kedai tu ngn ayh aku. (sape tak kenal Cikgu Amir kat Dengkil weh? haha). sedapp sangat cendol ctuh. ade pulut lagi. manisssss.. siap order gorg pisg panas2! waduh2 kecur liur beb!

2. lagi satu ni kat seberang jln setentang ngn kilang Hitachi kat Bdr Baru Bangi uh. wah! sedap2! dulu penah mkn ngn mak. (tatau ape mimpi mak time tu tetibe nk sggh ctu. hehe) pon sedap bangat! ngn mee rojak nye. ahhh!!! how i miss eating icy cendol there.
tehhehe

td aku sggh kat Bangi Kopitiam. order la cendol. (igt nk sggh kat Hitachi tu, tp takot ari Sabtu yer tutup kan). urghh.. tak sedap!! fail ar sape wat. aku tak bape suke ah ade sumthing die taruk kat atas ais tuh. rase cam ade 2 possibilities:

a) rase cam gula2 kelapa yg dak2 salu mkn tu.

b) rase cam kaya pon ade.

Ahhhh!! tak kesah la pape rase pon. yg penting fail! fail! fail! diulangi fail!!
hahahaha. (lupo plak nk amek gamba.. hehe..) tp ade gak la aku nk puji, design cendol uh. ais die taruk kat tepi2 mangkuk tu, then bhn2 sume kat dlm mangkuk kat tgh2 la. ok la. tp tak best gak coz byk gak ais yg jatuh2. haha

p/s: tapi taktau la kan kalo time td tu yg wat nye org lain. lain kali yg wat org lain plak. so, it's depends on who's the one making cendol tu la. or in simple sentences: ikut luck korg gak time singgah ctu. hehe..

sekian... terimakaseyyyy~ majulah cendol utk negara.. kih3

6 comments:

nisa ~ shasha said...

maksudnya.. ko g blog aq then jwb wedding tag tu!
sila2..

noin said...

hah?
oohh camtuh.
malu la i.
kih3 :P
ak po nda bajet nk copy -paste wat kat fs survey uh.
nk pulak ko soh wat kat blog neh.
k2.
t free aku wat.
yuhuuuu~ :D

diLa said...

weyh..
yg depan hitachi tuh kt kdai ke kt yg lori bergerak2 uh..
aku pnah try mkn kt lori puteh taw..
pun segar dr ladang..
haha..
tp aku xsure aa lokasi sebenar mgse..
aku kn xterer jalan2 kt bangi ni..
laen la kl..;p

noin said...

wahaha.
tak reti bangi, tp reti kl.
tak ke sengal tuh.
haha

ha r btol ar yg dpn hitachi tu van kaler putih uh.
huhu
cdap bangat en.
leh ar kite melepak ctu free2 nnti weh.
ak rindu gle nk mam cendol pulut.
wuhuuuu! :D

diLa said...

yess~!!
tepat gak telahan aku..
membe aku yg gtaw..n kitorang pnah g..
actlly aku xmkn pon..tgok kwn aku mkn jek..
die mkn cendol uh smpai mjilat jari.
walhal mkn pkai sudu.
xke bangang??
wakakakak..=))

noin said...

sape bangang?
mbr ko ke?
ayok tatayok ckp member camtuh!
wahahah :P
(sembil mgoygkan jari telunjuk. ekeke)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...