Tuesday, January 13, 2009

Popcorn Hours!

huh. next entry plak. (ade hati gak nk wat entry baru even yg previous nye bapak bosan. hee)

urm ade sekali tu, aku, dila, ain nordin, and nisah. kitorg nye bosan la kan da start new sem ni tp klas byk rompong. then decide la g alamanda. hehehe. tgk movie. blur gak nk lyn cite pe. last2 decide tgk Bedtime Stories.
tp b4 tu sempat gak ar snap2 pic. ni sume pasal carik jamban tp tak jumpe. haha (nmpknye, terlampau byk simple sentence yg aku gune utk entry ni, kene rujuk ayah aka cikgu bm utk wat ayat majmuk ar plak. haha)

ley plak snap2 pic. aku rase aku paling takley blah kot g amek gambar ngn Leonardo di Caprio tuh. kire aku substitute Kate Winslet jap ar. haha. nk tgk pic uh? hurm bahyo la. (even aku tau takkan kuar paper or any forum pon kalo aku post pic tu cni). tp malu ar. hehe. nnti ar aku display pic uh time nikah nnti. wekkkkk! wekkk! haha (terlebey suda)

hurm last2 kitorg berempat pon menapak ar masok dlm wyg uh. mmg lengang giler ar kan. bygkan la pegi time weekdays. mmg takde sape ar dlm uh sgt. hehe. mmg lawok abes eh cite nih! aku da tahap lagi bbrp inci nk pecah prot da gelak! hehehe :P antara babak2 paling takley blah :

1. Time Adam Sandler nye lidah kene gigit ngn lebah. n member mengong nye tu leh plak translate sebijik2 ape yg die sebot walhal bahase ape die gune pong aku tatau. haha. lame lak uh scene ni. aku da lentok kat kerusi wayang uh as a sign of tak larat nk gelak da. mau naik tembam bam bam pipi aku weyh~ haha :D

2. ade sekali tu aku dgr ringtone henpon bbunyik. bingit plak tuh. mati2 aku igt org dlm wyg punyer. upe2nye ringtone Adam Sandler dlm cite uh. wahahha. korg nak ke? nnti aku uplod later kay. haha. skg mende uh dlm fon g (while I'm currently posting this entry). takpon korg g google je la. pandai kan? kan? kan? hehehe

3. and byk lagi sebenarnye part2 yg klaka. n ape yg aku perasan is, cite ni tak byk background music. byk ckp je la. n I'm very fond of the way they manipulate words. congrats to the script writer. hehes. ternyata, skrip memainkan peranan penting dalam menghidupkan jalan cerita. ehek, tetibe terigt lecturer kat matrik aku penah cite dulu (lecturer Bio which is En Roslan. kenal tak?), mmg die condemn abes2an cite melayu. especially ade satu cerita ni la. aku lupe cerita ape, antara dialog die camni:

"Eh, jom la kite balik ke banglo kite"

so, ape yg korg perasan that there's something tak kena dlm dialog kat ats?
................................
..........................
.....................
................
.............
..........
......
...
.

hehe.
jawapannye:

apasal die nk belagak gune word 'banglo' dalam perbualan harian mereka itu? imagine ar in this real world. musti u guys rase annoyed by people yg gune words tu kan? haha. why tak gune :

"eh, jom la balik UMAH sekarang"

hehe...
maybe some of you (or majority of you) don't give a damn of what words used in some movies or tv series. but for me, it's really really crucial in order to make the film unique and can be ranked as the top movie ever. enough said. My apologize as I just realized how sometimes I can be exaggerated in my words. haha. no offense people :P

2 comments:

.marmaduke. said...

hahahaah~ aku tau weh...
cite melayu mmg bodo~
aku pun mls nk tgk...
en roslan tu mmg suke kondem...
aku ingt lg time lecture bio dolu-dolu...
muahahaha~

noin said...

haha.
ade gak insan yg mengenalinye.
hehe.
tp mmg lawak ar die kaw2 nye kutuk.
haha
die ajar best kan,
tp asek nk migrain je.
haha.
da kawen ke lom tah weh.
lamo tak donga cite da.
hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...