Friday, July 24, 2009

Jumaat.

Hari ini hari Jumaat merangkap penghulu segala hari dan hari yang aku amat nanti2kan.

Sebab ape? aha! mari kite fikirkan bersama2 . Sebab:

1) Balik ofis kol 5 (hari lain 5.30ptg). (sepatutnye, tp for the real life, depends gak kat task given. Selagi tak setel, selagi tu aku dok abeskan la. haha)

2) Boleh pakai baju kasual.
Memandangkan aku join group project dengan TM, so aku pon ikot dress code dorang la. Hari Jumaat pakai kasual (Walhal dari sekolah, mind set aku fikir hari Jumaat la patot pakai baju kurung. Kan? kan?)

3) Sebab esok ari sabtu!! Yabedabeduuuuuuuuuuuu!!!
Tapi... Tetapi.. Akan tetapi... Baru-baru ni project manager aku cakap by hook or by crook kena siapkan SDS Documentation tu by 3rd August. Be it you have to stayback till late nite, doing on weekend etc etc as long as it meet the deadline. Wahh!! masak!!

4) Sebab malam ni ade cite Nur Kasih... Ahaks! pssst.. sesape ade lagu Yasin - Nur Kasih tu roger la aku. Puas dok mencari tak jumpe2 gak. Aduh.. please la tolong eden ha..

So, begitula cerita keistimewaan Hari Jumaat dari kacamata aku. hihi.. Best kan? Lagi satu, peringatan untuk aku (yang sangat fragile ini) dan pembaca yang beragama Islam, perbanyakkanlah selawat ke atas junjungan kita, Nabi Muhammad saw. Ni patot tiap2 hari wajar diamalkan. Selain menambah ketenangan hati, dapat menambahkan pahala dan mendapat syafaat di hari kemudian.. Amin.. Same2 kita amalkan rite :)

Ha, ade lagi mende nk cite. Actually banyak, tp takot korang tak larat nk bace lak (Bajet orang nk sgt la bace blog aku ni? haha)

Tadi bosan2 tgh takde task, aku g e-warga n e-pelajar UKM, sesaje tgk ape2 perkembangan terbaru. Meh aku list down :

1) Cit! Dan2 je ade Chess Competition time aku dah jadi alumni ni. Dulu-dulu tade pon. haha. Eh, aku tak ckp nk masok, aku just nk tgk orang main je. hahaha. Lame tak praktis ni, senang-senang je org leh kalahkan aku. hahaks

2) Ade Majlis Pemasyhuran Canselor. Oh, baru aku paham sebab pe, sebab nk lantik Canselor baru iaitu :

DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Darul Khusus, Tuanku Muhriz Ibni AlMarhum Tuanku Munawir sebagai Canselor UKM yang ke-3. [more]

Sebelum ni Canselor UKM ialah: Al-Marhum Tuanku Ja’afar Ibni Almarhum Tuanku Abdul Rahman Duli Yang Maha Mulia Tuanku Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Darul Khusus (1922-2008) [more]

*First time kot aku cam serious time tulis blog. hehe. Salu men blasa je kuarkan ape ade dalam palehot nih :P by the way , name penuh aku plak : Nurul Ain Bt Amir Adli. Gelaran : Cik. hee

3) Ha, tadi tu baru point ke 2, ni ade lagi satu aku jumpe, gambar dak2 tadika UKM ha. hehes. Best wooo aku penah gak tadika cni dulu, time umur 5 tahun (Batch 1993). Pastu aku pindah kat Tadika Ixora Jalan 2 lak time umur 6 tahun. Ade gambar2 time kat Tadika Ixora tu kat rumah. Rajin nnti aku scan ar. hehe.

Ni aku tunjuk sket gmba2 dak2 ni. Kat mane erh?? Kat Stadium UKM yang best tu ar~ hahaahaha.. credit to Lensa Kampus UKM. (aku baru tau ade website ni. haha. dah2, jgn nk kate korang da lame tau.. tipuh! kakaka ;p

1. Rumah Kuning!!!!!!!! Rumah aku ni dari kecik sampai besau~ haha. Eh, ade sekali kot aku curang g masok umah Hijau. Bukan aku yg nk masok ar, cegu yang soh. Pasal pe tah.



2. Bace ikrar ni. Tengok sikit Kapla (Kepale, ketua) die umah sape.. Umah kuning en?! haha



3. Tergelak2 sengsorang aku tengok pic bawah ni. hehe. Macam2 style weh :D
(Fuh, terkejut aku! leh plak time menaip blog ni ade somebody datang dari belakang. Ingatkan salah sorang staff cni. haha. Upenye akak Cleaner nk kutip sampah. haiya.. Ok2, leh sambung menaip)



4. I like this picture becoz pemandangan langit (Subhanallah!) sangat la lawa. Tengah pagi ni kan. Hai.. rindu plak nk joging kat cni.
Weh, kat AU3 ni mane nk joging ar??? Arghh!! da gemok! huh!



sekian.. timekasih.. Akhir kate, majulah sukan untuk negara dan perut abdomen anda.. kih2

15 comments:

shahrin yusof said...

waaa lensa UKM...

noin said...

Shahrin:
hehe.. jgn tak tau.. :D

fix said...

noin cari lgu ek..search la kt imesh,4shared,major mp3

keje ktne?

noin said...

fix:
da try da 4shared uh.
imesh n majormp3 lom try lg.
thnx 4 de idea :)

keje kat menara tm ha, kt kerinchi.

fix said...

wlcme...=p

ooo,da lama ke keje?erm fix da add ym noin k

saya lah said...

if wa jupe lagu tu nati wa rojer lu..muahaha!


*makesure wat entri baru if da dapat lagu tu..kang tade la wa malu if lu da dapat lagu tuh*

noin said...

fix:
baru je nk masok sebulan.. hehe
ok thanx 4 de add.

sayalah:
hehe ok!!! excited gle neh! ;D

DaliaLiyana said...

eh samala...kite dulu pun umah kuning...ahaks!

noin said...

dalia:
thanx 4 dropping by here :)
yah same here~ hi-5! ;)

diLa said...

gile ko ni!
nmpak sht tade keje..
mbebel..
waa..bapak lame aku xhapdet..
cam tade mud smnjak tade tet tet tet ni..
hahahak..;p
weyh..
wa xkire. nex tyme wa mau folow g hiking..
nyesal rejek plawaan lu arituh..
haha.;D

Nurain Nordin said...

ain,ko terer ke men chessss??hahaks..ngn hafiz pn ko kalah..
aku pun suke lagu yasin,pas ko dpt roger kat aku plak enh..
ain,Yamtuan aku name Mukhriz, bkn muhriz oukeeee...sile edit balik
shinning btul bj kuning dak tadika tu pkai, besar daulat err

noin said...

haha.
skgni da dpt keje.
siot tol kena blk kol9 plak.
menchi!!!

haha tu ar da ajak g tolak.
apedaaaa.
tgu taun dpn je la cik dila oii..
kih2 :P

noin said...

ain:
haha dulu tu ak bg chance je adek aku mng.
adoyai kite kene la bg motivasi kt dak djh 6 ok! haha

ha, ak dpt yg pendek je lagu tu, tak dpt full gi.

yeke eja cmtuh?
ak pon just copy paste dr link tu weh.
ak tak besalah!
link tu yg besalah! haha

ha, mmg kan, kuning warne diraje...
hahaks! :p

Aminah said...

suke tgok remy ishak je...(caerrrrrrrrrr)

noin said...

Yah, tau xpe.
body tuff.. haha ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...