Wednesday, May 16, 2012

update sudah mari..(walau kau tak pinta)

Assalamualaikum semua..

16 Mei, tak lari dari ucapan hari Guru..

tapi untuk aku, ade penambahan: tarikh keramat, pemergian emak tercinta..tak sangka cepat masa berlalu..

Al-Fatihah sebagai kiriman sedekah buat ibunda tercinta..sekarang akan along pastikan, along jaga ayah sebaik2nya..mudah2an..insyaAllah..

aku pon taktau nak cakap ape, how time flies..sangat2 cepat..aku pon semakin dewasa, adik2 pon..semua dah tinggi dari aku..my life, getting stable i guess..cuma jarak. jarak yang jauh (Sepang-Sabak memakan masa 3 jam perjalanan)..da bukak application utk pindah, tpi result masih pending. takde rezeki lagi mungkin.

dunnow what to say more..

opss ok, da jumpe baju..he..he..he.he..

dan da daftar running baru..bulan jun ade 2x event..dengan kenduri kawan2 lagi..

Ain Nordin; one of my cupcakes nak kawen da..Dila, ko nye turn bile?? cepat2! :D

Emon: my current housemate. wajib pegi sebab nikah die aritu aku tak g, keje plak ari jumaat.

Ija: my fren time kat Samten dulu. teman baik, 2x kongsi katil atas bawah. haha. same2 wat keje mengong2. same2 kene denda. kene bebel. haha rindu zaman sekolah dulu..

Sape lagi nak kawen? tolong inform awal2. aku nk block tarikh siap2! hehehe..

Guru

Tadi aku tengok Berita, guru dapat peluang kenaikan gaji ikut tempoh masa...xsure full story tapi gitula kesimpulannya. kalau nak compare, aku pon ngaja gak peeeee.. haha. tapi ni wat aku malas nak amek tau pasal cikgu ni, memang takkan same ngn kami, pengajar kat poli ni. malas nk cakap panjang, just mengharapkan ade perubahan yang positif buat kami la kan..

walaupun jauh di sudut hati, aku bersyukur dengan kehidupan aku sekarang. serius tak mewah, tapi cukup keperluan, kehendak..Alhamdulillah :)

Masalah??

Lately aku moody. sangat. tahap aku sendiri nak lempang muka sendiri. but the best way is: kite takleh lari dari masalah, kite kene kejar masalah tu, setelkan cukup2. wajjaq lu masalah bikin jiwa guwa kacauu!!

lu tau tak yang gua da takleh tidoq lena..masalahnye bukan gua sorang je..hehes..camne tur? Masalah, papepon kene bawak berbincang, buat plan betul2..kene ade backup..ade perancangan..walaupun kita tak mampu mengawal, tapi at least kite dah plan..

bila da ade 2-ways-communications, maka diharapkan dua2 dah luahkan ape yang terpendam. aku sebagai seorang yang simple-minded (haha perasan), aku dah spill every single things. Hope the best for us..amin InsyaAllah..

ok, aku dah merapu. jom tido.

p/s: euro 2012 tak lame lagi. tak sangka 4 tahun sudah since euro lepas..oh oh :) *blushing

ok2, aku nak tambah sket, serius tak paham ngn orang yang leh kira tarikh dengan tepat. contoh ayat luvly2 (euww. haha) seperti berikut:


"harini genaplah 1 tahun, 4 bulan, 3 hari, kami bertunang..auwwww"

oh seriously aku tabik sama otak kalian. serius aku susah nk kire details sebegitu. ade petua? bagi aku yang penting ialah ingat tarikh..khenn??? nk kira countdown is so not me! aggaaga...

p/s: kan da kate aku ni simple, tak ske complicated things..hee..ok gtg..adiozzzzz

p/s: ok, nampaknye tangan aku gatal update entry ni selang beberapa minit nampaknya..actually aku nga usha2 blog org. dunno whom. she's sooo banyak idea bout mende2 kawen thingy. tapi kenapa aku cam xde idea pape? haha. nak decorate bagai ni...so snagat tak reti..ok, aku nk sambung bace jap. lagi 5minit aku hapdet kalo ade bahan. haha. stalker mode on! lame da tak  stalk blog org. wakakak keji tak? :P

p/s: ok, last update. aku nk tido da esok ade kelas pukul 9. 1 question, kenapa antara adat & ibadat (yang wajib), orang still follow adat?

kenapa sepatutnye pertunangan yang supposed is just a simple meeting between woman & man representatives turns into a big event? perlu ke??? ape motif sirih junjung, tepak sirih? adat. ok fine. aku dah penin. n getting emo i guess.

I realized, tak semua adat kite boleh tolak. ade gak kite kene ikut, nak jaga hati mereka yang lebih makan garam dari kita. ok lah. ape2 lah. janji niat kita ikhlas, kerana Allah Ta'ala..Ya Allah, kau peliharalah hubungan kami, semoga masih di landasan Islam, Barkatillah..aminn..

got what i mean?

4 comments:

nisa ~ shasha said...

kalo ko nak decorate pape, serahkan kat aq n dila. sure meletupsss! hahaha

Ain bintu Amir said...

seriously???

tapi mungkin tahun dpn, bkn tahun ni..hehe..ok2, anything aku bgtau korang okkk!! thanx bebeh! ;D

Ndea said...

aku paham... ade mende yg ko nak buat, tp die xnak, tapi ade yg dia nak ko plak xsuke dan ade plak yg korg xnak tapi family plak nak....kui3... kan kan kan... eley bese lettew *eh ckp cam ade pengalamannn je ehem*

tp pape pun bunga dalam taman hati tengah berbunga2 mekar kan ain kan =p .... semoga bunga2 itu sentiasa terpelihara kemuliaan dan kecantikannya hingga ke saat yg ditentukan... =)& semoga bahagia hingga ke syurga sahabatku....

Ain bintu Amir said...

yezzaaaa!! you're sooo right ndea! :D so far alhamdulillah aku ngn die byk mende yg kitorang agree, just bile berborak n tnye pdpt others, ade byk sgt yg kitorg xnmpk lagi, n sometimes pertikaikan gak nape nk kene what certain2 things yg mcm tak perlu je kan. huhuh (aku salu gak argue ngn opismet, tapi last2 aku kalah gak. haha)

thanx ndea, yup amin insyaAllah...nga mode memenuhkan tabung ciken dulu ni. agagaga :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...