Wednesday, August 13, 2008

Kantoi

Lagu yg sedang berkumandang di telinga ialah : Bicara Manis Menghiris Kalbu by Siti Nurhaliza. Huhu ske gk ku dgr lagu neh. Pasal org yg frustrated ngn love story derang, huhu mntak jauh :p

Ape ye saye nk bebel kali ni plak?
K, tgk title kali ni pon da tau nk bebel pasal KANTOI. Sape tak pnah tkantoi dlm idup mereka kan? Even President of any country pon sure pnah tkantoi. Even Jennifer Lopez pon pnah tkantoi when paparazzi amek pic die ngh korek idung time tgk match apentah.. ni aku tgk kat magazine mane tah dlu. Hehe, pendek kate, as a human being, kite musti pnah tkantoi at least once in a life time la kan. Hik3.

K la, nk story pasal ku tekantoi ngn supervisor LI company Apex Securities nih. Di suatu petang yg hening, kelihatan due mangkok, ek silap2, due wanita anggun di sudut cubicle kat tmpt khas for trainee kat Apex uh. Punye la senyap tanpa sebarang bunyi maupun bisikan kedengaran. Rupe2nye due2 ngh di alam penuh keasyikan atau dlm bahase pasar mahupon kasar, due2 ngh khusyuk membuto. Sekor, ek silap2, sorg kat atas kusi (ni normal la), then sorg g tperosok bwh meja. Haha aku la tuh. Ngntok cam haram weyh. Biase wat da ni. And taknah kantoi pon pe. Tetibe, aku dikejutkan ngn ketukan meja. Sua2 kepale je, si Poh tu da bdiri tegak dpn kitorg. Ey cam siot jek! Malu wooo. Then ngn x semena2 je die soh kitorg berdua which is me and Ain Nordin (ngn minah ni agi? Hahaha) g blk die kat dlm IT Department uh. Cam ampeh dowh. Kene la bebel2 sket. Tapi xde la die treat kitorg cam dak2 skolah. Cam adults lah. Ok je, pas kene ceramah motivasi tu kitorg pon ngn banggenye mengorak langkah ke luar IT Department lantas tgelak2 sakan. Hihihihiihi. Memang kepale batu tahap karma memasing neh. Dah biase wat dajal sesame, mane tak tgelaknye weyh. Ekekeke :P jgn kuturunan (bace: keturunan) aku after this wat cam aku dah la. biarlah ia berlalu bak angin meniup lembut bayu dipuput laut. Hahahah merepek krepek pedas tol. (eleh, aku merepek pon korg ske gak bace kan? kan? Tau tu.. hehe)

Moral of the story: don’t play2 ar time diberi tugasan. Do it till your last breath! (korg watla, aku taknak. Haha)

2 comments:

.marmaduke. said...

miahaha... pdn muke korg...
kot ye pn nk tdo, tdo laa kt atas meje... ni tepesok bwh meje?
haha.. apenye ank dare lah ngkorang ni... miahahaha...

pdnla muke ko ngn si ain tu...
mmg muke mintak kene mrh...
(jhtnye ak) heheheehe ;P

noin said...

ade ke nk tdo ats meja?
bajet ko agong bdaulat ke nk wat camtu?
wakakaka.

takpe weyh.
pas tu tros menimbun kitorg dpt keje.
takde memekak2 bosan gi.
haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...