Saturday, August 2, 2008

Alamanda ngn Angah

“Now that you’ve gone
I don’t really need to feel the pain of loving you..
Now that you’ve gone
I don’t really need to see around and wait for you..“

Penah dgr tak lagu neh?
Yg Sarimah Ibrahim nyanyi tak lame dulu uh. Tetibe terlintas nk download lagu ni pas dgr kat radio hot fm bape minggu lepas tah. Memang memekak ye kitorg(bace: aku, ain Nordin, Dila, Shira, Umi, Azie) dlm kete on the way blk dari ofis. Mase tu si Dila, Shira pon de agi. Skg da tuka g Ryoka plak. Adeyh kurang da geng memekak. Windu bangat neh! (mau kembang dak2 ni bace ak windu derang. Ahaha)

Urm lame gak ku tak write sumthing kat cni. Nk kate bizih ngn praktikal takde plak. Actually, nak bebel pasal g Alamanda ngan Angah. First time lepak bedue ngn die dimana ak drive g sane, salu g area KL je. Bukannye pe, cian plak nengok die asek dok memekak nk kuar shopping same. So, aku pon g la teman n bawak minah ni g Alam td. Dalam kol 5 lebih baru kitorg bertolak. Mase dihambek is bout 30minutes from our home to Alamanda. Kire ok gak ar takde ar joh sgt nak2 kat ctu leh kate sume2 brg pon ade dr Carrefour till GSC Cinema.

Sampai2 je dah nampak bangunan bagak(bace: besar) Alamanda uh. So, kitorg pon teros ar ikot sign board g carik car park. Redah punyer redah tak gak jejumpe. Angah soh rilek je walhal aku tau die cuak gak uh. Tah memane kitorg lalu tah. Finally, jumpe gak tempat yg biase kitorg nmpk uh. Then, tros ar g parking kat P4 xsilap ku. Sekali sebelah Viva hijau ku ni de kete Avanza kaler hijau same gak parking. Hehe mcm bapak ngn anak plak lg2 design Viva n Avanza lebeh kurg same. Xpe, dok diem2 eh kete ku syg sementelah aku n Angah g shopping mopping jap. Ekekekek :P

Mende pertame terpacul dalam palotak memasing is where's the ATM here? Tah memane kitorg redah last2 jumpe gak bank yg mascot unta tuh. Arabic Bank ke tah pape namenye. Punyela lame beratur kat ctu. Da cuak gak since duwet2 yg org b4 us kuarkan sume not merah (bace: wang spoh hengget la). tu tah bape keping je tggl dlm mesin tu weyh.. then memang tak semena2 time turn Angah cocok ah nak ‘Out of Service’ plak. Hey memang sedap je kuar words sopan dari mulut comel kitorg neh. Pe agik, ngn rakusnye kitorg meredah hutan manusia mencari mane le ATM len plak. Yeah2 finally jumpe gak CIMB n BSN ATM kat bwh escalator uh. Angah de CIMB, aku lak de BSN. Tp yg queue just Angah je. Aku cam mls plak nk cocok since duit dlm purse pon dlm budget g. and there goes sejarah berulang lagi. Time Angah cocok, kuar ni plak : ‘the machine is having technical problem’ (aku tak igt la the exact sentences but somehow, it sounds like that la) then pe agik, bertambah2 murni ayat kuar dr mulut kitorg. Nak tak nak aku kene la bg si Angah borrow sekupang due. Aku pon takde mood n takde plan pon nk bli mende arini. Just teman adik pompuan kesayangan aku ni je la. layan je la dak bawah umur ni g bli barang, nak2 die jarang balik umah. Hahak.

Nak dkat kol 8 camtu baru kitorg bertolak balik umah. Nak dok lelame kat sane pon duit takde weyh. Nak g cocok malas nk beratur panjang. Mau dpt ‘out of service’ message dr ATM pon kalo kitorg try cocok gi. Hahahahahampes!

Moral of the story? Sediakan payung sebelum hujan weyh. Kalo tak, samola naseb ekau ngn kitorg kat Alam uh. Pengajaran yg berharga sunggo! Yosh!

6 comments:

.marsara. said...

huahua... sahla itu petande xmo bg korg membazir... haha...
ape je yg ade kt alam tu?
alam hutan? alam kehijau2an?
ahahaha... bosan...
ko tnye intan...
alam tu da mcm second house die da...
;)

.marsara. said...

bile ak bce blik post ko ni...
ape kah kne mengen lagu sarimah ngn alam n adik ko?
muahahahahaha...
=D

intan a. said...

cehhhhh skang dah x main alamanda tu.
aku skang dah x dok ukm...pyramid dan ou menjadi pennganti.
lg best dr alamanda =D

noin said...

aku da lame x lepak alam ar.
lgpon ngah sale skg kan.
mall tu je ar plig dkt n yg leh drive dr umh str8 g sane.
xyh nk 2gu ktm yg lembap amat tu.
wakaka.
eceh, Intan act nmpk. ekekek

eh2 rye oi,
ak pon xpasan nape ku tarok lagu tu.
definitely takde kene mengena.
aku kan ske memesongkan something nk tgk ade tak org prasan ngn sumthin wrong somewhere kat post ku.
hahaha (gile merepek aku mlm ni)

.marsara. said...

hahaha...
ko mmg queen of merepek laa ain!
haha... bgus2...
lawak pn ade ak rase...
bolela ko gnti ujang pasni
muahahaha...
;p

noin said...

adeh.
mane satu ku nk pilih ni weyh.
dila suggest jd penulis dlm m=Mangga.
ko lak soh g Ujang.
ah, susah2 ku g Apo je ar.
masyuk gak uh.
wehehehe :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...