Friday, August 8, 2008

Konvo UKM

Currently listening to My Chemical Romance’s song entitled House of Wolves. Mmg undeniable la yg lagu ni quite memekak tp layan je dikala bosan ni.

Jumaat lepas ku g lepak konvo UKM ngn Fahmi. Saje je g since last g pon time first year dlu dimane aku menompang kete Yati g ctu. Together with Echa, Nad , Miza n Dila. Siap amek pic ngn Akma AF tu. Tggi bangat minah uh ditambah g ngn heels nye. Da la kitorg ni ketot metot je owgnye. Kih3. k, kite hold dlu cerita lama kay.

Kebetulan malam ni ade pertandingan nasyid, tp tak lepak pon dpn stage uh. Sampai2 je tros aim kat kedai2 makan kat bwh uh. Laponye pasal ni weyh. Last makan pon ptg td pas blk ofis, lepak2 ngn Ain, Umi n Azie kat mapley nk kat ktm uh. Berbalik kpd konvo, yg ku geram pacik yg kat stall paling dekat ngn tangga uh. Jom kite mengumpat pacik yg cam siot uh beramai2 ye anak2 sekalian. Not mengumpat la actually but more to spread this true story to all of you. In case you guys facing the same pacik. The story begins as I want to order Kueh Tiaw Goreng Kerang. Went to that pacik and say that I want it la.

“Pak cik, nk Kueh Tiaw Goreng Kerang 1”

“Makan ke bungkus?”

“Makan”

“Dah tu, makan nk berdiri ke? G la duduk dlu kang ade la org dtg amek order!”

See, what the hell he’s talking back to me like that ar? Kurang ajar gile! Aku pon ngn muncung sedepa tros duduk. Nak nangis pon ade weyh. Kurang asam tol! Psiko ke ape pacik ni tah. Aku cakap elok2 ngn die, dijawabnye cm tuh. Ade skali tu time org len plak ngh nak order kat stall uh, pacik tu psiko dak2 uh blk. Meh aku tulih sket dialognye camnih:

“haaa ni ramai2 dok depan gerai ni nape? Menteri ke?
Kalo menteri kang mesti makan rasuah.
Dah makan rasuah kang masok penjara.
Kang kuar penjara kang wat ape lagi, jual nasi ayam la tu!”

See, he’s really has to get mental treatment somewhere and I bet the most suitable place for him is Hospital Bahagia tau! So, kalo aku nak hangin2 time memule kene sembor ngn die pon da cam tak patot la since sume org pon die nk sembor. Haha lawak2. Hope die recover ar dr penyakit uh. Mau sawan anak bini die dpt bapak camtu. Huhu (in case korg nk report kat pacik uh yg aku bahankan die kat blog ni dipersilakan. My pleasure! Haha)

Overall that I can say bout this konvo is bebiase je. Mmg dah every year pon mende yg same je kan. Dah lepak kat tapak konvo, ku g lepak bilik Dila kat Burhan plak. Mmg lame gile borak since da lame tak jumpe kan. Share story sume2. hehe. Rugi ar kambing(bace: Ain Nordin) takde. Kalo tak, leh memeriahkan majlis bersama2. ecewaahh. Makin bertambah la hasil ketupat anyaman kitorg kalo cukup 3 kepale malam uh. Pahamkan? Tak paham wat2 paham sudeyh. Kakakakk :P

K ar, da byk aku story kat cni. Kite berjumpa di lain masa dan hari.

Moral of the story: Customers always right! Haha unless you guys also have the same way of thinking like the pacik I told before.

3 comments:

.marsara. said...

eh bodoh gile weh pakcik tu...
ni yg kt bwh tu eh? yg kt gerai2 tu?
ak x pg pn kat situ... x teringin pn nk mkn sbb kwn ak kate agak mhl...
muahahaa... ak mkn nugget ngn kopok leko je... tu pn cm xbest je...

org2 sengal cm pak cik ptt dihumbankan je dlm longkang... xpn g kurung die kt blok keris mas yang terbengkalai tu... hahhaha...
bio pdn ngn muke die...
ngeh ngeh ngeh!
mlm pnutup doh mlm ni? xmo pg ke?
bile lg nk pg? thn depan kite plak yg berkonvo... kan kan?

;p

intan a. said...

hahhh bodo piang pakcik tu.
kalo aku...aku trus blah je. xdenye aku nk mkn kat situ!
bakar gerai die pon xpe.
wakakaka =P

noin said...

btol2!
ak totally definitely agreed with both rye n intan.
memane insan kalo ade kat ctu pon sure terbakor weyh.
tp ak rase mmg de maslh mental die uh.
eh, ke die mmg btol2 tlepas dr spital bahige?
ngeeee ak da mamam sumthin yg die wat.
kne g klinik amek injection sawan babi ke ni weyh?
wakakak :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...