Tuesday, March 16, 2010

adegan pagi..

Breakfast

Pagi tadi, aku mengekor staff2 cni sarapan kat kafe. cambiase ar, lengang gile time2 student nga cuti mid sem dis week kan. Nga aku sedap2 makan, datang sorang student laki, nak amek kunci dari sorang lecturer kat sebelah aku. Pastu sorang lecturer ni cakap;

"hui, siap rambut cacak2 lagi"

"tak bole ke kak?"

"erm, ok lagi sebab tak panjang rambutnye.. "

err, yg tanye soklan tu aku la tu.. haha. sebab serius cakap ar, bagi aku tadehal kot pesen rambut cacak2 cenggitu. kemas & smart bagi aku. bukan punk pon. bukan panjang pon. so, its ok for me la.

dan aku pon meneruskan lagi suapan demi suapan, kunyahan demi kunyahan makanan sampai licin lincau. huhu.

pastu, ade lagi, time nk odw balik, ade sorang student (perempuan dalam 3 org) depan kitorang para lecturer ni. tak semena2 student tu kena tegur dgn sorang lecturer;

"Ni kamu pakai seluar jeans eh? Baju pon kecik je ni. Saya saman karang"

pastu apetah student tu balas. lebih kurang cam nak kate die pakai slack ar kan. just sebab nampak cam jeans je ar. pendapat aku? aku serius tak prasan seluar ape die pakai. haha. mebi sebab i wasn't born as a good observer bab baju2 neh. malas amek port or mebi lom kene jadi cegu disiplin g. haha

in the end, student tu kene tegur. erm, takde mende ar bagi aku. kurus je dak nye. xde lebeh sane cni pon die pakai baju tu. hurmmmm..

p/s: ke sbb aku pon 2x5 je kat luar? haha owh wuteva :p

The Call

sedang sedap online sambil update berita2 terbaru (lambang taknak lost kalo borak2 ngn mbr or femily) ade orang call aku. korang ade dapat gak tak? especially dak2 yg baru grad last year. dan2 time2 ni la nak serap aku masok ade program yang managed by Kementerian Pendidikan Tinggi Msia (KPTM). orang tu gile berkobar nak aku join gak walhal aku da cakap yg aku dah keje ngn gomen skang. pas tnye CGPA Degree n result spm, die estimate ar company ape yang bakal aku join. astro?? . suke2 je tau decide. aku paling nyampah mende2 camni. as if dorang yg control my life. pastu teros aku explain baik punya. dari A till Z. huhu..

tapi cam.. terkilan gak. kih2. erm takpe2. Rezeki ade di mana2 dan ape yang penting? KEJEEESAMEEE!! er,, BERSYUKUR lah.. Alhamdulillah =)

Frens

erm, nak bebel g. pasal kawan, member, frens or any term dat u feel its ok to use la. pagi tadi time on9 fb, aku tengok ar news feed. chet, member aku is member kawan aku gak, dan jugak member kepada kawan aku yang lain gak. kakak die kawan kpd kawan aku, sedare aku lagi, member sek rendah, menengah sume dah macam bersimpang siur. even aku pon pening bace ape yg aku state ni. haha.. =D

dah, sekian edisi penin lalat. hee :p

6 comments:

CaHaya said...

ainto...
i dh lost berita tentang kamooo....
T_T

very2 sorry.
sgt serabut sudah.
adik dh fly?

nisa ~ shasha said...

weyh pasni tah2 ko pn jd observer pakaian studnt :p

diLa said...

woi..siyes ko wat aku serabut ng entri ni.
btw kisah satu buatkan aku ingt kes cik amelia ng clasmet kite.hahahak..=P

enjelinajolipit said...

jgn laki kamu nanti laki kawan kamu sudahla. hahahha!

noin said...

alwani:
hehe. its ok babe~ i also da jrg contact u skg. huhu.. fara insyaAllah fly ahad ni.. nguu

nisa:
haha. ak masih beginner weh part2 menegur neh. kene perbaiki diri ak dulu. hahaks. sbb kat luar ak pon 2x5 je kot weh :P

dila:
wagagagag :p aku pong baru terigt weh kenangan time blaja dulu. hee. dulu ak bek weh, tshirt stok labuh2. naseb ar slmt time check uh. haha

lina:
hahahha =D itu mmg kene silambam sampai pitam tuh! kih2 :p

noin said...

alwani:
hehe. its ok babe~ i also da jrg contact u skg. huhu.. fara insyaAllah fly ahad ni.. nguu

nisa:
haha. ak masih beginner weh part2 menegur neh. kene perbaiki diri ak dulu. hahaks. sbb kat luar ak pon 2x5 je kot weh :P

dila:
wagagagag :p aku pong baru terigt weh kenangan time blaja dulu. hee. dulu ak bek weh, tshirt stok labuh2. naseb ar slmt time check uh. haha

lina:
hahahha =D itu mmg kene silambam sampai pitam tuh! kih2 :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...