Monday, March 15, 2010

kenduri :)

uiittt!! kita mulakan dengan bismillah =)



ok, bahek. latest event for last weekend is kenduri doa selamat utk adik saye. iaitu angah. err fara or fangah (ni nuni aka my cousin yang panggil. hihi) sempena beliau nak melanjutkan pelajaran (ohh skema sunggoh) i mean, further study to Japan dimana flight beliau adalah pada next week. hokhok.. srottt~ opss :p

erm, jap2. kite layan stori dulu erh. pas je opis hour jumaat lepas, wa tros pecut kete tekan minyak sampai tanah ke Sepang. hoho.

pastu esoknye ari sabtu teros bergegas ke umah nenek (ele, kat sg merab je pon) atas arahan Tuan Besar aka my dad. hihi. wakil la kan coz my mum nak balik nak sambung buat dadih pula. So, terus ku hangkut all my adeks ke umah nenek.

Sesampai je, tros ar bantu membantu pape yang patot. err, wajiblah lunch dulu. haha. pastu baru la start wat keje. kopek ayam nak wat makan soto kan, potong tembikai, tumis n goreng bihun, alih air nga panas menggelegak tuh dll. tapi time buat mmg tak terase penat, sbb ramai2 kan. heppy je rase. hehe. paling best part kacau bihun nak bagi sekata la. ngn si Shamy anak kak Ela pong tolong skali. ayah pon ade lambang nak menunjukkan kepakaran beliau mengacau bihun ngn ratu masak kitorang aka Anjang. hihi. Angah plak tersangat ekstrem abes taugeh2 tercampak ke luar gelanggang kuali. hihi. ayep, beliau berjasa gak la. laki kan. kalo tak tough mmg aku sekeh2 je. hihik. aku? ehem. mau dgr kah? haha

"Baru kenduri kecik2, pon dah penat camni.. Camane la kenduri kawin nanti"

erk, meluncur laju je kata-kata tu dari mulut ayah. aku diam je buat2 khusyuk layan kacow bihun. hahahahahah =D

malamnye pas isyak baru start majlis. Boleh kate sume sedara ade =) belah mak pon ade. huhu. syok2! nak tgk pic? jum!!

me. my sista. and our cousin kak Nuni. ouh memang wajar dipanggil ahkak sementelah beliau lahir dulu before kitorang. ok, tua setahun je dari aku. haha.
pic hanye satu je. lom transfer dari fon lagi. ihsan dari miss nuni ar pic kek ateh nih. huhu.. Enjoy! :)

6 comments:

nisa ~ shasha said...

ko ni.. dahla xjemput aq, ko g senaraikan plak food2 yg best! cessss~

noin said...

hahahaa =D
sowwy cik nisasha~
i kawen t musti jmput punye!
wakakak <--- mode berangan :p

she-G said...

adik beradik senyum style same je..hehehe

noin said...

she-G:
hehheeh. tau xpa.. rmi kate muke kitorg same, tapi tang mana pon xdpt dikesan smpi skg. hihiks :P

CaHaya said...

along ngan angah senyum spesen.

noin said...

wani:
hahaha =p tau xpa. pas amek pic ni tros kitorg bebel kat cousin sbb die snyum style lain. wakaka :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...