Friday, March 19, 2010

brek tak hengat.


Baru pijak tanah Sepang tadi. Dalam kol 8malam aku sampai umah. Dasat gak arini drive dalam 2jam stgh je dari Sabak nun siap sempat g menyinggah Petronas Setia Alam wat ilang lelah & sengal2 badan memandu.

Paling malu kat area tanjung karang kot if tak silap. Ye, aku mengaku aku mamai. So, kat sini aku bagi nasihat baik punya, elakkan ar memandu time badan tengah lesu. Macam ape je tadi. Aku nga bawak dalam 90km/j kot. pastu ade traffic lite. Elok2 hijau, pastu kuning. Aku cam agak mengong tadi, teros brek baik punya..

"Skreeeeeeeeeeeeeeeeetttttttt~~"

tu diaaa bunyik brek kereta. Depan aku takde transport lain da. Aku paling depan. Malu siot. Bunyik cam cite KL Drift da. huwaa.. abes kropok rota ngn roti cokelat aku terjatuh kat tempat kaki depan. ermm.. malu malu malu. aku bajet2 mesti orang igt ade eksiden ke ape. Tapi idup mau cover beb. aku wat2 bodo je, layan lagu. walhal dalam ati nga berdegup kencang ar. tros ilang rase ngantok weh. haha. dan Alhamdulillah.. takde pape jadi.. Bau? Tipu ar kalo aku cakap takde bau pape pastu. agak busuk bau2 brek ke apetah. efek berenti nga bwk laju kot.

Dah, pasni aku make sure I'll take a nap before bertolak balik. Sekali lepa, selama-lamanya akan menyesal weh. Ingatlah orang tersayang yg nga menunggu kite pulang kat umah tu kay. Sekian :)

13 comments:

Hanafana said...

Salam..
Ain ok tak??
Hati hati kye drive!!
Jangan ulang lagi mcm nih..
Bahaya betol!
Alhamdulillah hari nih selamat..

enjelinajolipit said...

hahah! my sis slalu bawak macam tu. pastu pulun mintak mahap sebab tetido mase drive. gile ah.


lenkal upah dreba. paham??

zaiMi said...

woh bahayo tu. berhati-hati di jalanraya. ingat la orang yang tersayang. :)

noin said...

hana:
Huhu. Thnx hana.. Alhamdulillah slmt gk smpi umh. Tp mmg xtpo r debar time brek tu. Mmg kne rehat dlu b4 hv a long journey..

Lina:
Tu r, ngntoknye psl.. Nseb bek i drve alone time break tu. Kalo org seblh xpki seat belt, mau patah gg kot terantuk dashboard. Huu..

Zaimi:
Tau xpa.. Tobat xnk wat g.. Huhu..

aSh aBd Rahman said...

ain, hati2 drive.. mulakan bissmillah seblum memandu.. :)

diLa said...

weyh..kt tanjong karang tu memg byk traffic lite kot..byk lori..so, becarefOol oke..=P

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

Kalo tidak dah kuar headline kat utusan online atau Malay Mail hari ini. "Pemandu koma sebab eksiden... Punca Nahas kerana terlelap sambil mulut ternganga" hahahah!!

Pesanan khidmat masyarakat: Sila memandu dengan berhati2 dan plg wajib dapatkan waktu rehat yang secukup. Jika dalam keletihan sila pastikan ada air 100plus or nescafe disisi anda ATAU plg baik... berhenti berehat dlm 15 minit ok!

nohas said...

Take a nap jer, jgn tido tak hengat, nanti bgn kul 12mlm..hehe..

Jalan dari Sg Besar ke Tjg Karang memang straight, memang rasa nk bawa laju-laju..

Ndea said...

[izinkan aq utk ketawa]

HAHAHAHHA..!!

bkn pe, care ko cite klako la aen.. haha...xpe2.. pengalaman bese kot tuh..kwn2 aq pon byk aq dgr cetu....sbgi peringatan. nti ko terer la nak brek2 emegency ceni. hehe.

uiks nih lame x hapdet ni... dl hapdet x ingat..ari2 ade entry baru. haha. cik ain bz nagjo ye....

cheers =))

Khairi said...

seb baik tak berpusing pusing kereta tu ish

she-G said...

memahami...sebab baru terjadi gak..hjg minggu lepas

kat area bukit tujuh(kenal tak??)baru balik dari majlis tahlil mak mentua di kelantan.hujan renyai2...turun bukit slekoh tetiba keta berpusing2 4kali,tekan brek giler nyer kuat...abes la jalan raya tu ade kesan calaran tayar keta..dan stop tgh jalan...seb baik takde keta lain ke ape...tak terjun gaung ke ape


lau tak..y berkomen kamu kat blog ni...allahyarhamah she-G daaa..

noin said...

ash:
thanx!! yup2, mmg kene bce bismillah n slalu berigt dlm kete. ini, dok la folow lagu radio.. huu

dila:
btol2! mmg bdozen nye lori xsdr diri ske amek belah kanan weh. sakit jiwe diwatnye.. huu

mofer:
wahhh!!! aku baru nk terharu ngn pesanan ko. tp part keratan headline akhbar tu wat ak nk rebus ko idop2 weh! hahaha. ape brg ternganga plak?? haha

nohas:
yup2. mmg baru2 ni dah rehat dlu b4 btolak. baru segar badan~ hehe. ha r, situ jln lurus mmg rase nk pecut je! hehe :)

noin said...

ndea:
hehe. tau xpa. mmg dah masok tahap emergency break weh. cuak gaban time tuh. huu.. agak bz gak kt poli nun. tak smpt nk panas bontot weh. hihiks. takpe2, wikend free2 mmg akan update weh! :)

khairi:
ade potensi nk pusing ke? huu cuak gle! alhamdulillah everything still under control. malu toksah ckp ar.. hee

she-G:
bkt 7 tu kt area klntan ke? lom pnh drve ctu lagi la kot.. hee. uish, bahye la wak. syukur takde pape jadi. mmg sgt2 perlu berigt n bhati2 kan? huuu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...