Wednesday, March 10, 2010

Life's like this..

Babak Satu

Hidup ni, bukan semua yang kite nak, kite akan dapat. dan tak semestinye yang kite nak sangat tu terbaik utk kite pon. so dats why la, Allah lagi Maha Mengetahui ape yang terbaik utk hamba-Nya. Ye, kite dah berusaha, bukan tak pon. tapi still x dapat gak. Bak kate my ex-rummet ecah:

"Kite merancang, Allah merancang, tapi perancangan Allah itu Maha Hebat..!!"

See? So, jangan rase frust sangat kalo xdapat. Ye, memang sedih. tapi, life like this you all. Kite kena tabah. Chaiyok to all my darlings! especially my angah. Sila prepare sebaik2nye for ur trip ok! =)

Babak Dua

So, semalam dok kejor2 g Hospital Sabak, wat medical check up bagai. Sejak dok poli ni, macam2 soalan cepucemas gua dapat dari orang2 sekitar:

"Dah kawin?"

"Belum"

"Tunang?"

"Belum"

Heh. lain2 tu dah ley pikir kan ape jawapannye? hehe. all questions will be answer with negative respons. hoho. Even doc yg check pon tnye nih.. haiyaaa.. even die pon still bujang g. haha. ade ati nak soh aku carik calon cepat2. hikhik lawok :p

Babak Tiga

"Cik, free x ptg ni? Kami ingat nk jumpe cik"

"Ok, petang ni saya free"

ooohh.. bincang punya bincang, rupa2nya nak tnye either aku available lagi ke utk jadi penyelia projek diorang. ngee.. ye2, I'm still available dude. ehh, correction :

'Saya still available utk jadi penyelia awak'

baru ade tokoh2 bunyik seorang pendidik. hihi. Tapi apasal aku cuak lebih pulak ni weh? Once aku tau je diorang nye tajuk, aku teros google gile baban. g stor korek2 past year nye projek. tanye akak sebelah meja, kak Lynn bout the project, the title. heh.

so, baru la aku tau camne perasaan nih. student baru nk propose tajuk je weh. bukan nk wat proposal project lagi. Tapi aku plak yang macam cacing kepanasan.. huhu..

So, balik ni ade trip ke Sg. Besar. Dorang drive, gua follow je.. ohh ohh :D

tata =)

6 comments:

enjelinajolipit said...

bagi esaimen bebanyak sket. hahahhaha! i like!!

diLa said...

ko jadik aa cam dr.kam weyh..
memg student ko syg ko lebeyyy aa..
siap print kn n taipkan abstart utk tesis..bwahahaha..=P
+

.ein said...

agagagga im cool.haha ak x tensen mne pon sbb ak da cm prepare dlm otak awl2 lg bout the consequences.lalalala chillex sudey ;p

aSh said...

wah.. can see the big challeges in ur life.. gogo chiyok girl.. eh lady.. hehe

nisa ~ shasha said...

nak ikot g sg.besarrrrrrrrrr!

noin said...

Lina:
ohh lom masok klas lagi. once da masok nnti tau la camne kan. haha =D

dila:
smlm aku bek ati gak kot. g carik past fyp then bg student soh rujuk. hihik amacam? :P

angah:
along tau ko power! go go power puff gurl! hehe ^_^

ash:
tau xpa.. bile2 free nnti roger la ek. leh lepak2 borak2. huhu :)

nisa:
jum jum! kyaaaaaaaaaa~ baju murah2 kot cni =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...