Wednesday, January 11, 2012

expect the unexpected..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to alls..

How's life? Sure great aitt. mine? just a blend of happy n sometimes don't know how on earth the hollow, sadness came to me..

tapi paling takleh blah, isnin lepas, tayar kete aku pancit ok, time tu pagi2 nak ke opis. i was like, apesal stering ni lari gile, mcm serius tak stabil..and aku bawak slow gile, dengar bunyik bising2, tapi taktau ape..

n then, bile my housemate called, informing that incident, i was like. laaaa tayar pancit ke. tu pon jiran yg bgtau, dia perasan bunyi bising time i kuar umah tu. thanx ! :)

dah tu, Alhamdulillah my officemate, Kak Nurul & husband, Khalid, sudi singgah & tolong bukakkan & pasang tayar spare. syukur Ya Allah..aku da mcm frust gile menonggeng kot, da la ritu kete accident, skrg tayar pancit pulak. kali ni bwak satria. aku down gile kot. tapi sangat2 bersyukur sbb jadi time siang. cuba kalo jadi ahad malam time aku odw ke sabak. tak ke haru??

dah tu, gerak ke Sg. Besar dengan emon. thanx sooo much my dear, byk sangat jasa2 ko weh. dlu accident pon ko yang teman aku g balai polis..seriously thank youuu~

g Sg. Besar, cari kedai tayar, then tukar la..ade la aku blaja sikit2 pasal tayar..several weeks before my dad came here, discussing with bengkel apa yang patut buat kat tayar viva..kesian ayah datang jauh2.

tau tak, aku penah bagitau fami, yang aku nak keje part-time kat workshop, semata2 nak amek pengalaman repair2 bagai ni. kalo tak, memang kene bergantung kat guys.. tapi tu la, sampai bile2 pon pasal kereta better rujuk kat kaum adam. n get many opinions. 1 is not enough..cuma tu la, da duduk jauh ni, mengharapkan jasa2 baik officemate utk membantu lah..

kesimpulan? jaga kete elok2. dan jangan panik kalo pape jadi. sebab bile da panik, orang suke amek kesempatan. make sure surrounding selamat utk buka pintu..baru call sesiapa dat u can rely on :)

total cost: 3 tyres, Dunlop, 3xRM180= RM540 ..

and Sabtu baru2 ni, aku g Mines beli sunglasses tgh sales. RM150, Elle..g la korang, CNY sales. (I really need this, for driving purpose).

dan lagi, duit minyak. toksah cite la, sekali menapak je telan RM20-30..utk bulan ni je, setakat ni dah total minyak: RM200 kot. dasat en? aku jenis tak shopping sgt, tp byk tabur duit kat jalan. rase nak **** je sape plan wat Poli kat tempat hulu ni.

ok, takbaik merungut..hanya meluahkan je..huhu..

2 comments:

Ndea said...

hahaha...aah kan?! kenape la depa pi buat poli kat ceruk nu... yg dtg belajar n mengajar org dr luar jgk...hahaha

Ain bintu Amir said...

tau xpee! ngokngek je tau, nyusahkan org je nk travel. huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...