Wednesday, February 15, 2012

busy tapi best! :)

Assalamualaikum semuaa :)

Serasakan lama sudah patik tidak menitipkan kata-kata bersulam madah pujangga di helaian siber ini..

arakian disebabkan penangan ragam nan rencah di tempat patik mencari rezeki, sesuap nasi menyebabkan patik kesempitan masa dan tenaga untuk menyusun kata2 disini.

hahahaha. dah la. lemah aku nak pikir pujangga2 bagai ni. even aku suka, tapi punye berasap gak pale nak pikir word2 gitu..tapi mesti best kan org2 dlu, kata2 cmtu..mesti terbuai2~ hik2 gatai naa :P

untuk 3 hari: isnin, selasa, rabu memang aku tak menang tangan kat ofis. pack dengan p&p. makan pon selit2 ok.

8pagi: sampai ofis, terus rembat projector dulu. kalo lambat melepas la, ape aku nak ngaja kat bilik kuliah yg takde projektor tu? ade gak terlintas aku nak beli sendiri punya. senang sikit weh.

pastu sempat gak aku sapu kaya kat roti sekeping, wat alas perut. bawak tuna kang abis satu opis bau. segan lak rase. hee.

10pagi: untung la kalo dpt rehat jap, tapi memang tak kot dgn jadual aku yg pack tu.

1.15ptg: baru la dapat lunch. itu pon harapanla nak dapat lauk2 sedap kat cafe time ni. berebut dah kot dgn student.

5ptg: balik umah. eh, silap, 5.30 biasenye timing aku balik. skang ni aku dah malas nak lepak2 kt opis. stress weh, tatau pasal pe. maybe otak dah penat, dalam pale pikir nak mandi & katil je nak baring.

malam? paling dasat rekod aku ialah terus tido pas maghrib sampai esok pagi. pukul 5 tu dah terjage & cpt2 solat Isyak. lampu bilik memang the whole night terbukak. aku dah tak sedar pape..

n the cycle goes on day by day.

but seriously, aku sangat suka mengajar. best :) puas hati bila student can answer all the exercise given. kalo tak dapat jawab pon takpe, I'll teach them & will give the easiest solution for them to understand, insyaAllah :)

dan banyak gak aku blaja dari dorang. aku selalu kate: kalau nak mencelah ke, ape ke, saya tak kesah.

aku ok je :) aku pon still dalam proses belajar.

kesimpulannya, walaupun penat, tapi aku heppy! =) semoga kita semua pon camtu ok, sentiasa mengharapkan keberkatan dari Allah atas segala tugasan yang kita buat. Lillahita'ala..kerana Allah Ta'ala..insyaAllah aminn :)

Rabbi yassir wa la tu'assir Ya Allah..amin :)


This week aku ajar how to change permission at files & directories kat Ubuntu tu. kadang2 berangan cam Ustaz Don pulak tulih kat whiteboard putih kecik ni. hik2

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...