Friday, September 11, 2009

sabun yang ku kenali

henpon sabun aku dah rosak.
Joystick toksah cite ar, just boleh ke kanan and ke atas je.
ke bawah boleh, tapi kena guna kuasa maksimum (sampai terkopek2 n rosak kuku aku. vuduh tol!) ke kiri? Jangan harap! hoho. so, memang hanya tuan punya hp (aku) je yang reti operate fon ni.

itu baru probs kat Joystick. aku leh sabar lagi. ni dah menjangkit kat len tempat lak (bajet ade kanser ar. hok2) ok, skang ni plak kalo sms masok, takde sebarang signal pon. no ringtone, no vibration, no light. Yang ade hanyelah ke'bengkek'kan time aku prasan ade mesej masok. so, korang2 yang ade mesej2 aku. kalo urgent, miskol skali ar. mane tau aku lambat reply coz tak prasan ade msg masok kan.

Nak beli henfon baru? Duit mane nak cekau. Kalo dulu tak keje, still blaja lagi boleh ar mintak kat ayah

"Ayah, nak fon satuh"

bajet ayah nak bagi la pon... hahaha

Tapi skang. Takde la aku nak mintak kot. Segan ar. (aku memang seorang pemalu - lantas melempang diri sendiri)

so, aku cam dah aim SE plak. Yang tengah gune ni sabun. Nokia 6600. Aku saje search tadi, sebab nk compare spec die dengan henfon lain. Memang tak kuar top list kat Google tu dah.. Dah leh simpan kat muzium kot model ni. yang kuar sume latest version cth mcm 6600 slide. Fon currently used ni, camera sume aku rase ok lagi, just joystick n sms prob tu wat aku tawar ati gile nak gune da..

so skang. aku tunggu wet masok ar. pergh. menderita gile rase.. waaa~

p/s: teringat dulu blajar IT term.. joystick.. translate malay.. haha

10 comments:

Are::Teem said...

haha..dr dulu aku kate nokia tu cokia!SE la weyh!hahah

noin said...

tau xpe.
skg aku da insap weh..
hhaa (T_T)

saya lah said...

keje kat tm, mintak tipon gagang tm lah

noin said...

hahaa.
takat gagang tu bole ar.
kih2

diLa said...

hahaha..
batang ria ke kayu gembira weyh??;p

noin said...

haha kak La!
Lu pikir aaa sendirik!
ngahahah ;p

nisa ~ shasha said...

weyh aq nak satu fon gak!

noin said...

erk..
boleyh2..
nah~

(fon yg leh isik air minum dlm die tuh a.k.a botol air berbentuk hp. hihi)

nisa ~ shasha said...

hahahaha.. wey aq puasa aa! smpi hati bg botol air :p

noin said...

haha.
tu lg la bermanfaat time bulan pose.
in case ko nga lampu merah.
leh wat bekalan di tghari..
hahak :P

(bkira2 nk bg kak La skali.. haha)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...