Monday, August 17, 2009

convo.

Fuuh! itu dia gambaran yang dapat ku katakan pada Hari Konvokesyen UKM ke-37 semalam. Aku termasok dalam group sidang-3 yang jatuh pada hari Ahad = 16 Ogos 2009. Memang masyuk! sebab pe? sebab bergambar sakan tak hengat dunier.. huuu
Yang paling sengal, aku sampai awal gile la kan.. Paham2 la awal cane.. haha. Kate umah kat Sepang je, so paham2 la. Aku sampai2 je pak guard soh cepat2 beratur coz budak tengah daftar katenye. Tapi aku lek je jalan.. sebab pe? sebab kesakitan kaki. haha. dont ask! think before you ask why! hee.

sampai2 je, tros jumpe member2 lame yg xde ar smpai setaun tak jumpe, tapi tu ar, rhendu gegile da~ heee.



then cambiase, follow the event, time lepak2 ngah tgu turn pon boley bising2. si Bing2 ni pon satuh, ckp mcm ngah pakai earfon. cover2 sket weh time nk menganyam ketupat uh. haha. yg kak La plak mmg tak reti dok diam. aku siap kate:


"Aku ikat gak ko kang weh! haha"


asek2 berlaga je mortar board kitorang.. haha. find more what is mortar board here . hee. time nak naik pentas mmg cuak ar kan. Dekan fac aku merangkap Prof Abd Razak soh rilek2 je, tarik napas-hembus time odw nak ke Pro-Canselor UKM yang menganugerahkan skrol kat kitorang tuh. Memang nervous tapi tu lar.. Kenangan kot :) Teringat time sekolah rendah nek pentas time penyampaian hadiah.. hee.. :P


Then, ape lagi! amek gambar banyak2 ah.. hu.. aku cam lmbat sket bergambar.. pagi mmg kelam kabut. bengkek pon ade, tapi tu ar, tak expect lak leh macam2 hal berlaku pagi nyer. saba2.. hoh.. Naseb la ade Nadia Nuar yang datang gak coz abang die pon grad ukm gak. Thanx Nadia for the lovely tedy bear. comeyl2 ;)


Ok, baik. Mase yang ditunggu pon tibe! Mase mengambik gambar with my family~ bengkek gak gua sebab lambat en. tapi takpe ar. Better late than never en. n the most important thing is, tanpa kalian semua, mustahil along peroleh degree ni. Serious. n of course tanpa izin-Nya tak mungkin aku dapat memperoleh segulung ijazah ni. Memang chantek angle yang abah snap! biase ar, experienced photographer. Tapi sayang sebab abah kate camera dslr nye baru dihantar ke kedai. repair lense. huu.. takpe ar. its ok. hee :)


pehtu, g fac plak ngn kak La n Bing2. sangat lawak coz mmg lambat gle babet kitorg smpai.. haha. slamber. mujur ade Dekan n other lecturers lagi. Including my final year project supervisor gak ok : En Zamri!! memang tak melepaskan peluang la mengambil gambar dengan beliau .. thanx En Zamri for everything u guide me for my final year project! (agak berterabur ayat aku.. hoh)


dah berposing maut bagai nak rak kat fac, kitorang pon beransur pulang.. Bing2 dijemput oleh Fik laling nye.. manakala kak La yang sakit perot tak hengat pulang ke kolej cousin kesayangannye. Aku? heh. Lepak kat tapak pesta plak. Meet Fami. and ade Fendi gak. Ley plak g DG (Dewan Gemilang). wat health check. Lame da kot aku tak wat mendalah ni. Time wat blood test tu, ley plak aku tersentak time die cocok jarum tuh. cis! terkejut gue ok. Gelak ar.. Gua redho. haha. yang cocokkan aku pon ckp darah aku banyak gak kua. cess! masokkan balik dow darah aku yg tak digunekan tuh.. ;p serius sakit gle bab jari antu aku. grr.


ok la, overall pasal health check tu ok je. Ade satu je ar result tak best. siot je. hohohohoo. bahek, aku takmo amek planta g kalo mkn roti pagi2.. abes ar pembuka selera pagi aku pasni.. grr


hoh, jangan igt aku berjimba siang je.. malam sambung lagi. hahaha.

misi pencarian bunga. sedey dow siang amek gambar tade bunge. sangat tak best ok! feel like lack of something.. maka, malamnye aku mencarik bunge ngn Fami. Thanx coz sudi melayan karenah daku mencari bunge! haha. tak kesah ar even da lepas siang harinye. Better ade daripada takde en? n naseb ar gerai kat panggung seni tu bukak agi. kalo tutup, mau aku potong2 je bunge kat ukm ni, patu gubah ikut ske ati. hah, lagi saving, tapi tak berape nk berkat ar kan. heho.


Baiklah, itu je ar nk cite pasal konvo. Gambar byk. Facebook je weh skang. heh. Aku tunggu je dak2 ni tag aku. hish cepat la weyhyyyy~~~ pasni nak blk umah kat KL, pastu takley on fb da kat menara tm tuh. huuu. faster dear~~


p/s: jangan korang samekan gambar ni ngn satu pepatah melayu plak. sepak nak? huoh

6 comments:

Are::Teem said...

TAHNIAH MAH FREN!GILE KERING KONTANG BDAN KAU!hah

oh ya,:" Meet Fami"
tu x bole blah ok!hahah

noin said...

tenkiu miss ateem!
hik cam x caye da abes degree weh.
ilusi optik je tu.
ko tgk dpn2 baru tau.. haha

haha
bley blah je ak rase statement tu.
asal takley bla plak?
kakakak ;p

Are::Teem said...

sebab bile bole blah mesti la dah blah lame kan abg kau tu!hahahahh

ini tak, masih x bole blah..hahahahahh

noin said...

aiseh..
aku kelu dow tatau nk jwb pe.
ko terlampau bijak bermadah
(walhal nga pikir cane nk stop idea2 canggih ko neh... haha)

siap ko atem!
ak dpt bahan ko mmg kaw2 ar nnti!
hahahaha =D

CaHaya said...

ainto.
gmbr tu samekn ngan pepatah mane...?

noin said...

hahak.
u saje tau wani.
i give u 1 whole day to think.
if kena, then... ar.. ape nk bg ek?
haha ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...