Monday, August 10, 2009

ping pong anyone?

Masih di ofis tm. Baru balik solat.
Syok gile tgk ade guys main ping pong kat luar area surau td.
arghhh nak join gak! nak join gak!
lame gile kot aku tak lepak2 petang2.
bosan gile bab dok opis, balik lambat. (kol 7 lambat la kan?)
kalo kat ukm dulu musti aku main2 ptg nye la.
Time 2nd year dok gile main badminton ngn Ecah (my beloved rummet), Ain n Dila (my cupcakes). Tapi time tu lom hustler lagi. Just lepas gian jek tak wat mende dok bilik ptg2.. heh
Paling syok aim kat derang2.. hihik
Paling tak kuat stamina is cik Bing2. (jangan mara, nnti cepat tue.. even.. hahaha)
Kak La leh tahan la even ade skali tu die kate sakit kat blkg coz jatuh2 men ice skating ek?
(aku igt lg weh! haha)

Pastu.
Aku leh lepak2 plak g Fak Kejut (bace: Fakulti Kejuruteraan) ptg2 ngn Zheng.
ni sume gara2 borak2 kat cafe, aku tnye die ptg2 takde men pape ke.
Ye ar, fizikal nmpk cam jenis gile2 main.
Skali die ajak g kejut ptg2 main ping pong!
Wallauweyy~~ aku tak pikir ape da.
Dari dok bilik cam kucin (kucin ape ar? tah), baik lagi aku menapak g memane en.
(time ni kete takde g. hihi)
Ade sorang chinese gurl gak ikut. Ala, lupe name sape.
Then, kat sane ley plak join dak2 kejut (bace lagi utk yang lampi 0.1%: Kejuruteraan) men ping pong.
Eh, actually bukan kitorang yang join, tapi diorang yang join sebab kitorang datang awal time tuh. hehes
Kalut gile kot aku main mule2. Wat malu anak Cikgu Amir je. hehes.
Tapi tu la, betol ar orang cakap, sekali dah pegang bat(betol ke eja ni?) ping pong memang susah nak bagi chance kat orang lain. (ade aku kesah weh? hahahahaha)

dah2. patu kan .. patu kan..
haa dah bosan men ping pong n badminton, aku beralih arah plak (senarnye tak main da sebab takde member nak main same. hampeh la korang! haahaha)
dan.. tak semena2.. aku berkecimpung dalam arena lagi hustler ar (apesal dari tadi aku dok sebot hustler2 ha? bapak poyo)
aku g joging plak. hik.
sape ske ar joging? tabesh en? cam ape je round2 cam takde tujuan.. har3 (ni lar yang aku mule2 fikir time awal2 belajar jog)
dapat ape tah??
tapi kan.. sekali aku da join, langsong takley stop da.. har3
sebab ape? sebab ade efek la (aku timbang erh. tak caye da.. hahahahaha) <---- mode bongkak!
dan dan dan.. ehem.. sangat trimas la kat encik yang memperkenalkan sukan Forest Gump ni kat gua. hahaa. (tatau dow ape motif aku tulih entri ni. ahhh sukatik!)

tapi .. la ni da lame gile aku tak menapak g stadium. Sebbek umah ku kat Sepang tu dekat je ngn stadium. Petang2 takde hal mmg aku g je ctu. K ar, leh jog smbil usha2 pemandangan. Diulangi : pemandangan ok! hahaha =D

*opss, nk pegang mouse, terpegang henpon sabun lak*

btw, aku nak kongsi resepi harini.
Try peram jagung (kukus ke rebus sukati ar. bakar pon boley) ... ar mane tadi? haa try peram jagung selama 3,4 hari dalam fridge yang tak berape nak sejuk. (macam fridge kat umah sewa aku).
then korang try makan la. Jimat duit kot takyah beli Teh Herba Orang Kampung tu. haha. Penat wooo dok ulang alik g wat investment. Tak pepasal orang ingat aku cengkelat tak wat keje.. haha

dah2.. its time to go.. nak balik.. daa~

8 comments:

saya lah said...

bile pato saye kate, "i nak maen pinpong petang ni, so balik lambat sbb maen kt ofis," terus saye mengamok bagai pesakit wad tampoi.. hua3! saya puterikontrol.

noin said...

hahaha.
bengkek kan kalo jd kes cmtu.
(pnh kot rase tp bkn sbb ping pong ar. hahaha)
takpe2, pikir positif je.
die nk ilangkan stress kat opis + it's gud for his health. so, memudhkn anda dikemudian hari gak.
tol tak? tol tak? ;)

nisa ~ shasha said...

oo ko nak kata skang ko hustler la men badminton??? :p

noin said...

hahaha
ehem2. ape lg, bg mbuktikan kehustleran [kononnye] aku, jom kite lawan!
eh tak, kite beregu la,
lwn ngn kak La n Bing2!
hahah =D

nisa ~ shasha said...

hahaha.. kita kne aa beregu! org tua lawan org muda okeh?? :)

noin said...

yup2!
tentukan saja tarikh dan venue.
nescaya laju ku melangkah ke situ.
hehe
(pantun plak.. )

Razman said...

resipi yg mnarik..

noin said...

cepat try~~~ haha ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...