Monday, August 31, 2009

insomniac kah?

ok, aku nak menaip gak.
Agak sengal2 rase urat sendi ni kalo tak memuntahkan sebarang tohmahan kat blog neh.

ape yer? jam dah pukul 0225 neh. Supposed kena tido, esok nak sahor.
tapi mate cam degil. gile degil!

ari jumaat lepas paling gile bab aku takley tido. Sume pasal pe? pon aku tatau. Kak Il kate sebab aku berbuke aritu amek nescafe. Pergh! aku tak sangke lak efek die sedahsyat ituh! gile kentang la sebab aku ni merupakan seorang makhluk yang bole tlelap di mane jua berada. hah kritikal kan bunyik?

So, dah takleh tido, aku pon lepak ar pasang lagu smbil bace buku. da abes stadi la baru2 rajin nk belek2 buku.. buku pe? heh rahsie2 ;D

dan.. pasal baju raye.. aku cam malu2 tau nk cite pasal ni.. sebab .. er.. cam tak patot kot dok sebok2 pikir sal raye sedangkan baru beberapa hari berpuasa. tapi tu la, kalo tak carik sekarang mau susah gak aku di kemudian hari (bace: pabila Aidilfitri menjelma). So, sabtu lepas aku punye round2 kl carik baju. First time ni tanpa mama di sisi. hanya papa. haha.

ok ar, aku tade idea lak nk cite pe.. nk tdo. dah. zzz.

9 comments:

diLa said...

hahaha..
ko pehal?
aku ingt aku je de saket insomniaton ni..;p
weh..
bape ari pose da kecah..haa..kn dah..aku xleh duk diam kalo tau ko skip pose neh..;p

bape hari kamu ponteng nurul ain amir adli???

saya lah said...

heh! insomnia konon...tah2 skang x bangun lagik... buwekk!!

nisa ~ shasha said...

hahaha.. wey ko jmp x baju raya??

noin said...

dila:
ni aku dpt ni jgkit dr ko la neh.
haish2 sengsara tau sereberum n medula oblongata gua tak dpt tdo arituh. hahahah =D

hoho, kalo aku lgkp pose sunat anam di bln syawal maka sempurnalah segala2nye. hii

Lina:
haha. siyes la.. tak caye meh tgk mate i mcm pnda da. wakaka ;p

Nisa:
wajiblah jumpe weh~
even sgt pening lalat mau pilih yg mane satuh! haha ;p
ko lak?? :)

fix said...

http://fik-autoz-crew.blogspot.com/


link baru sy

Max J. Potter said...

how exactly do people heal insomnia?

is it even curable?

noin said...

max:
I'm not really sure bout dat.
but maybe having exercise in the evening(petang) can lessen de disorder as we will be tired during nite.
that's based on my experience la.
hee :)

*skrg jarang dah riadah di ptg hari. huu :(

Aminah said...

hmm....klau nak betulkn blik cycle tido....masa siang tuh..tahan sikit ngantuk..agak terseksa..tp tu je cara nya..bile mlm teros tido....i'allah akan elok..

noin said...

insyaAllah :)
macm2 cara bole try kan.
tp tu la, insomniac ni bkn slalu.
die bile pale nga tak btol,
mcm2 pkir, bselirat, time tu la tido pon da cam burung antoo.
huuu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...