Tuesday, August 25, 2009

lemau.

Baiklah, bagi memulakan bicara, aku mengaku ar yang aku nye entri lepas agak panjang. Btw, takpe kot. Blog aku kot. haha. ok la, aku tulih pendek je ar rini.

Pasal semalam, aku bertolak dari rumah kat Sepang pegi ke Ofis yakni menara TM aka name glamer nye menara rebung *geleng pale la aku kan kalo ade yang taktau ni*. So, jalan nk pegi tadehal coz salu lawat angah kat UM pon. Lagipon malam tadi da google map ngn ayah tengok simpang mane nak amek. Dan.. sememangnya jumpe la kan ofis ku.. hehes.

Balik plak. Balik awal dah sekarang. (so far la) no more 7++pm. Sempena bulan puasa yang penuh dengan keberkatan ni, aku leh balik awal sikit ar. Bukannye pe, nak redi makan minum untuk laki and anak-anak kot. haha gile menjangkau paradigma aku! ok, balik kat cite asal. Aku yang zero knowledge pasal jln KL ni, pegila mintak bantuan pacik Google lagi. Tanye my ofismate: Ash and Thana, they all pon not so sure camne jalannye.. Hai cuak dow! Sape tak cuak en. Dah ar jalan KL. Aku ni plak, spesies sesat je manjang kalo drive. Tak sesat bukan aku ar tu. hehe. Lagipon memang aku taknah drive sengsorang kat bandaraya Kuala Lumpur ini. (skema skit)

Ok2, aku pon follow ar segala mendalah yang aku usha kat Google Map tu en. Tapi still, aku rase aku ubah haluan skit. Lantak r, aku pasrah, aku redho je ar kalo sesat pon. Yang penting dah ade Ribena Mobile dalam beg. hehe *aku pose kot. haha* ..dan setelah sume jalan aku redah dengan asek main clutch je, aku pon selamat sampai ke rumah dengan jayenye *langsung takde unsur saspen ar. siot je* aku memang rase nak bgtau je polis trafik kat traffic light lrt jelatek tu yang aku tak sesat.

"Pakcik ! ke abang ke tah! saye berjaya sampai!!!! waaarghhh!!! Pacik Google mane dow? maceh2"

Syukur Alhamdulillah la even kuar duit gak otw tu.

1. Tol Sg Besi : RM1.60 (aku dari tol UPM)
2. Parking kat TM : RM6.00 (per entry. cekik darah tol)
3. Tol AKLEH (Ampang-KL Highway) : RM1.50

Total = RM 10 (pecaye?)

sembilan hengget seposen ar overall. sehari tu. pergh! mmg taknak la kan balik umah lewat-lewat lagi. Aku tau leh claim ofis, tapi malas ar. Nak tunggu claim bukannye cam ko claim arini dapat esok. Bukan Court Mammoth ok. Tapi ofis standed la.

Lagi ar, aku nak bebel lagi. Pasal Boyfriend Shirt. Aku cam nak rembat satu ar. Aritu g Mines dengan Angah. Cam cool gile dow aku pakai (serious! aku tau korang lagi cun ar kalo pakai.. haish nak jugak! Hambek!) Tapi cam quite expensive je kat Mines uh. Da nak same ngan rege jeans aku je. (Jeans aku bukan Levi's pon... Louis Vuitton je.. ha, caye la) Aku igt kalo g TS (bace : Time Square) lagi murah kot. Tapi haritu aku beli kat Danau pon tak r mahal sangat. Tapi siot en Danau takleh nak try. Menyesal aku beli wat hiasan je dalam lemari. Sape nak? Amek ar dow. Siot aku kena kasik kurang inci baru leh pakai. grr.

Ok, dah ar. takde idea plak. Tata.

4 comments:

diLa said...

mahal gile dowh parking opis ko..
ftsm punye free jek.
huahuahua..
tbe2 rindu ftsm la kn!;p

noin said...

tau xpe.
tu pon aku dah round2 tgk ade lagi mahal = RM8 per entry.
pekejadah tah.

sape tak rindu weh???
wuuuuu ;(

Ika Razak said...

hello... baru pindah menara TM ke? or pekeje baru ? or consultant?????

noin said...

hello there :)
ha r start july 1st aritu kene g tm.
kire site la tp lame gak cni.
kire vendor tm la ni. hee
so I supposed u r one of the tm employee rite?
:)
level brape?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...