Wednesday, August 19, 2009

macam-macam hal la.

Lately, aku sangat rajin membaca blog2 orang lain. Bukannye ape, saje nak get a brand new ideas from all over the world (tipu sket, most of 'em are Malaysian la. hee)

Macam-macam pe'el kalau dah terbaca or intentionally baca blog orang ni. Ade yang selamber kutuk2 orang lain, kaum lain, luahkan rasa tak puas ati ngn member or ape yang berlaku kat opis dalam blog, yang luahkan perasaan aka jiwang, yang serius, politik (mostly guys la) dan macam-macam lagi la.

Dan kadang-kadang, it's quite easy to interprete how one's thinking by reading their blog. Either ko ni :
1. Jenis meluahkan perasaan totally kat blog.
2. Sempoi, kelakar nak mati.
3. Jiwang karat yang tahap takley diselamatkan.
4. Membosankan... hahahaa (tah2 aku dalam golongan ni.. hehe)

Ade tu kadang-kadang dorang ni buat lawak. ok. tapi lawak yang jenis memaksa orang nk gelak. Sampai kadang-kadang wat kite terfikir:

"Nak gelak ke tak dow?"

dah ar. penat kot aku bebel pasal ni. ni aku nak luah perasaan (hee)

aku sikit punye hot gak kengkadang kalo kat surau tu. ok, aku dah setel solat, nak pakai bedak, sikat rambut, pakai tudung la kan. Mesti kena mengadap cermin rite. Kat TM ni pulak, cermin bukan tergantung, tapi terletak kat tepi para tu. so, agak rendahla kan kedudukan cermin tu (utk org tinggi 155cm mcm aku ni. haha) so aku kena, either membongkokkan badan atau berdiri jauh sikit so dat aku leh pandang cermin tu dengan senang tanpa membongokkan membongkokkan diri. (susah nk explain, nanti aku amek gmba ar senang).

Yang buat aku sakit hati, punye la luas surau tu (the place was very comfortable mind you), ade jugak insan2 yang nak solat kat tempat orang sibuk2 nk pakai tudung tu. Sheehhh! Aku sangat hangin ok! Ajar sikit weh ayat nak tegor diorang ni camne. Kadang-kadang aku tak paham la, asal taknak solat kat tempat paling depan ar? tak pon tengah-tengah la. Aku ske solat paling depan, (kat cni biase solat sorang2 je ar, bukan jemaah pon) sebab ape? sebab takde orang lalu lalang depan aku. dan paling penting, aku takkan mengganggu orang yang nk pakai tudung. tol tak? grrr.. aku ingat sok nak bawak kon macam orang repair jalan tu la, taruk kat area cermin tu. shehhh sunggoh. grr..


ok, nak tulih mende lain plak. kali ni aku nak tunjuk pic aku godek2 gune photoshop semalam. Tak tau ar teknik ni dah lapuk ke, tapi aku show je la kay. Ni aku dapat dari Sifoo.com. Tak sangka aku still dapat email updates, walhal dah lame gak aku tak jenguk. So, aku tunjuk hasil je la. Step2 korang (yang berminat) boleh la klik sini. Btw, ni teknik Ala-ala Dave Hill ok. Tak penah dengar Dave Hill tu sape? Jangan segan silu tanya pakcik Google. Die sangat peramah. Dan, aku rase cam comot skit aku edit ni. Takde spesifikasi, just leret ikut sukati je.. hee.. sonok! cubela! pastu post kat blog korang eh. Aku nk judge. hee..






me and my mum. at ukm. konvo. so, leh tengok beza before and after editting the pic la k.


p/s: kalau nak nampak lagi jelas , leh la klik kat photo tu. Wani cakap ala-ala lukisan dah. heh.

11 comments:

hf said...

congrats ain :)

hf said...

congrats ain :)

noin said...

yah, thanx dear :)

nbie89 said...

wow...TAHNIAH!
klu nak nampak cantik perbezaan...
nak wat before and after pakai picasa 3..

in case klu tade lagi...huhu

berseri-seri muke org graduate;D

nbie89 said...

BTW, kak[saye menghormati yg lebih tua]

saye kategori penulis yg camne eh?
x reti ar nak attract org bace sampai abis...hoho

CaHaya said...

urms.
sy tergolong dlm blogger yg mne?
dh lme xblogging.
hohoh

noin said...

nbie,
thanx 4 de picasa3 idea~
me mmg takpnh gune tu lg.
dan2 je tros dload after u suggest.
t try gune tu plak. hehe :)

erk, bout de blogger category?
of course u tgolong dlm sempoi n kelakar gile ar! hahaa troskan update ngn ayat2 selambe tak hengat tu eh.
seriously leh release tension n giggle sorg2 reading ur entry.
n paling takley bla part :Read more tu. Ouch! pnh skali terkantoi la kan.. hahaha =D

wani aka cahaya:

u?
u of course de cute one.
haha mmg totally alwani.
btw, who am I to judge u guys ek?
It's just a plain stupid judgement from my mind.. hehehe :)

saya lah said...

yelah3..ala2 painting lah... bole lah.. ;D *nak org puji la tuuu*

noin said...

sayalah:

waaa dato' kijam gile pujian hang~
hahahaha ;p
mane tau? mane tau?
kih3

diLa said...

hahaha..aku nk kne puji gak ke weyh??
ko kn tau aku xsuke puji2 org neh..;p
eh..aku plak masuk dlm type blogger yg mane dowh??
curious jap!!;p

eh eh..tahniah la..
awk dah konvo!!;')

noin said...

haha lg mau tanya la?
ko dlm kategori emo!!
hik2.
tp kdg2 aku lyn gwang dow bace entri ko n sumwhat full of motivation.. (ni kdg2 je la.. haha)

thanx dear!
eeceeyhh die pon same konvo gak!
wuhuuuuhuu time to kumpul rete mahupon kereta.. hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...