Saturday, June 19, 2010

choc & bola


Bahek. Arini kat umah Sepang. tapi bukan dok sajer. Ade aktiviti merayappa punye. Taktau la nak kate ngidam or what. Since kat Sabak aritu perut sebu. Nampak je asam buah pala n coklat kat kedai aritu tros capai! ;D n kali ni da balik umah, dok ajak adek2 pi kilang Beryl's kat Bangi tuh. Naseb bek sempat borak2 ngn kak Amalina (akak seopis) pasal choc thingy time drive balik aritu. Tros die cite selain Serdang, kilang Beryl's pon ade kat Bdr Baru Bangi. Die jalan dari Bangi nak menghala ke Putrajaya tuh. Lepas dari deret Kagumas, akan ade 1 traffic light. Tapi takkan lalu ctu, kene take to the left and akan kelihatanlah sebuah bangunan tulis : 'Beryl's' .. tadaaa! sampai da. sebelah je ngn kilang Tops.

Tapi malangnya dah tutup plak tadi. Sempat borak ngn guard ctu je la. Working days bukak dari 9am to 5pm. kalo Saturday 9am to 12pm. Sunday closed. So lepak Billion je ah dok carik Beryl's. Gile cam hape je kitorang tadi. hahak. Ala2 chocolate hunter gitu. Memang semata2 choc je ar dalam plastik tadi. hehe.

aummmmm~ ;D

n nyempat gak singgah kedai Bakery dkt2 ngn Al-Ikhsan kat Bangi tadi. Dah setel beli barang mak, bole plak terserempak ngn my cousin, Abang Yan. Terkejut plak die aku yang drive. haha. da besar kot I nih. hehes

dan pastu, rase cam awal lagi. kitorang lepak p Putrajaya plak. Ingat nak melancarkan misi mencari Domino's. Tapi last2 decide p Pullman Lakeside plak. Kat mane hala tuju pon tatau tapi yakin je ah bak kate Ayep. kah2. jalan punye jalan, rupenye tempat tu mmg orang salu wat Sukan Rekreasi Air kat ctu. Jauh gak ar area2 PICC. Jarang kot aku p ctu. Salu sangkut kat Alamanda je. hehe. (Tetibe teringat kat Wani my rummet kat KL dulu. Die g ngn sape ehh kat cni? Tetttt!! haha)

Tapi kejap je singgah. Ade event apetah kat ctu. Pastu kitorang p Taman Cabaran plak. elok plak lalu kawasan perkuburan kat situ. Siang takpe. Malam mau naik gak bulu roma weh sume agama ade kubur kat ctu (ok, mati itu pasti btw).

Mule2 park kat tempat Mendaki. Wall climbing bahse omputehnye. ooooo kat cni ke tempatnya. Kalo tadi teringat Wani. Skang teringat Hana & Syud plak. hee. So far takde rezeki lagi nak wat xtvt kat ctu. Tak ramai org pon tadi. Tapi colourful kot tempatnye. erk :p

Dah tu, p plak kat tempat x-game la kot. Usha2 dak2 main skateboard ngn beskal plak. Hurm best gak cni (aku ckp dalam ati). Tapi tak reti men apekes plak kan. So just tgk je la dak2 main. Teringat plak kat Yashitoko's Brothers time2 x-game fever dulu. Hoho.

Talking bout Japan, tadi aku layan World Cup Japan vs Holland. ohh sedih200x !! memule mmg spirit gile ar sapot jepon. Tapi lelame dorang main mule merapu dah. Passing pon tak kena. Asek2 la terlepas kat team Europe tu. Apekess?? I Asean ni sapot u oll taw taw! (emo giler!) Referee pon bias giler! Banyak kad kuning patot kena kat Holland tadi tapi wat bodo je ah tau ah same omputeh (ok, aku cam over plak). So dat's it. Kalah menang memang adat bermain. Tapi sedih tetap bermaharajalela di hati... huhu

ok la, nak pujuk ati ngn makan coklat Beryl's tadi. .. bye.

4 comments:

waNiEsYa said...

wahhh pullman ku...uhukkkss...windu hendak ke sana...~dh lama wani xsampai ain..tawun ni tak sampai lagi kot...sedey ='|

tp choc=shedap..nyummmm

waNiEsYa said...
This comment has been removed by the author.
nisa ~ shasha said...

aq nk beryls gak!!!

noin said...

wani:
hehe tu lar. tp smlm tgh ramai org. tak syok plak nak pusing2. hehe

nisa:
nak ke? ade lg nih. meh2 nganga luas2~ ekekekek :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...