Saturday, June 26, 2010

kalut sokmo.

Assalamualaikum .

Harini travel p tunang sepupu kat Bandar Damai Perdana Cheras. Aku igtkan Cheras yang area Bdr Tun Razak tu. memang da nak sambung tido ar pas Subuh tadi. (tiap2 ari bangon awal, nak gak merase bantai tido pas Subuh kan. haha) Sekali tuh, mak cakap tempat yg ni da lain da. adess.. nak tak nak, mmg kene google map arh. Dengan segala saki baki kudrat yg ade, aku pon google arh. woah! cakap ar nak ke area Balakong. ok2. aku cam jarang gak ar g tempat uh, dulu penah g JJ area ctu pon ngn Aiza time AUG.

So, berbekalkan sikit notes yg aku wat n gambaran yg aku dapat, aku ngn mak pon gerak la ke sana berdua. Ayah tak dapat follow. Ade terlibat ngn camping student nye kat Pangsun Langat. Memule je nak gerak (mak drive), kitorang dok main2 GPS kt henfon. haha. tergelak2 dengar GPS tu bercakap (ok, katelah aku jakon or watuva. memang jarang oh gune GPS. haha)

Tapi lelame tu da malas nak gune sbb kene caj eh. haha. gile kemut aku. ahh bia2. baru ar thrill carik sendiri (wak lu thrill!) lepas je dari Mines, aku dah mule alert bab2 jalan kiri kanan. nak masok mane sume kan. kot2 ade signboard tulih simpang ke Bdr Damai Perdana kan. Langsong takde! tapi aku alert kt signboard besar gedabak tulih: "Taman Bukit Belimbing" ok, memang tros g kiri ar (lepas melakukan satu u-turn sbb dah terlajak. haha)

n then straight je ah. gilo. satu haram signboard da takdak. Yg ade dok tulih Balakong kat hujung. omg! aku time ni pasrah je ikot instinct. Sian mak, sbb die yang drive. heee.. pastu dah meraban bagai, just go on je. Tawakkal2. hehe.

then, lega (cam org pas berak) sbb da jumpe balik tulisan : Bdr Damai Perdana kat sepanjang jalan. (Siot!) aku ckp dalam ati. haha. smpai satu tahap, aku dah tak tahan da, tros berenti tepi jalan, then tanye acik jual nangka ktne tmpt kitorang nak g ni. Tapi cam endah tak endah je jawab. haish2. aku org baru kot T____T

da memang blur sgt, smpi terlajak2 nk ke Econsave la plak, tros call Kak Ct tanye jalan (finally, aku mengalah. hehes). Bukan ego bagai taknak tanye (takde makne nak ego pon. cam bodo je ade ar). tapi sebab tak nampak land mark jalan kalo die tny aku katne. Dah tu, die dah explain baik punya, aku pon follow mollow arh.

Alhamdulillah... finally jumpe! hehe. Gile membukit ah kwsn perumahan sedara aku tuh. Cuak je time park, takot2 handbrake tak makan ke kan. hihi (suke pikir bukan2).

Sampai2 je umah dorang, tros aku salam sume2 sedara yg dah sampai. naseb ar pihak laki sampai lambat sket. So masa kitorang pon still secure lagi even lambat sket. hee. Paling terharu salam nenek la. sebab da lame sangat kot tak jumpe. memang salam peluk ciom arh bak kate sstgh orang~ hee

kak Fiza ngn bakal Mak Mertua ^^

antara yang hadir.
Mak :: Mak Melur :: Mak Ina :: Nina :: Jasmin :: Ain( me)

So, tu je ah nak share. Kekalutan sepanjang perjalanan. hahak. till then~ papai ^^

p/s: terase da makin gemok :|

5 comments:

nisa ~ shasha said...

ain!
janganla wat lawak usop sontorian!
ko x gmok la!
ko comel!
n muka ko makin dewasa!
aimisyouuu.. :)

noin said...

hahahaha
serius weh. ini bukan cobaan. ini betol2. aku timbang pon da naik sikit.
walhal ptg2 aku turun jog gak pe (xde ar slalu sgt. haha)

sedih ni weh. ko ade pape petua leh share taw taw! aku sgt risau! huhu xO

miss u too bebeh!! xoxo

aSh said...

aah la ain.. dh double..

.ein said...

oit kau mmg kan kedekottt

noin said...

ash: huhuhu. tu la, risow nih :|

angah: hahahaha :D Caj GPS tu turun mendadak giler weh! bek lg aku call org tnye katne. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...