Sunday, June 21, 2009

malu

*Bangon pagi* celik mata.

DUh, asal terang sangat ni?

Gumam ku dalam hati.

La, malam tadi tidur tak tutup lampu rupenye. Patot ar terang semacam. - Sambil mengingat balik camane leh tertidur tak sedar diri nih.

Ah, tido balik ar.

*phone ringing*

sape lak ni. Kacow tol ar!

Along, camne nk tukar tulisan Arab ni jadi English?

Arghh!! Kacow waktu keemasan aku nak membute betol ar dak kecik ni.

Ok, klik cni.. bla bla bla bla.

Adek: Ok, siap, ko ni menyusahkan org kat rumah je la.

Ade ke patot adik ckap kat Along camtu pas aku tolong die betolkan mende tu? Sengal! OK2, aku mengaku aku la yg g setup tambah lagi satu language lain iaitu Arabic kat comp rumah. Tapi tu untuk siapkan kerja thesis aku dulu la. (Sistem Semakan Ejaan Jawi) . tak sangka lak mende tu mengganggu kehidupan seisi keluarga ku di rumah. haha

Dah tu, takley tido da. Online tros smbil jari jemari tangkas menaip mesej.

12 pm!! Yah!! mase ditunggu2 nak g kafe, lapa gile bab ni!!! (sah2 la aku da mandi kan)

Sesampai je kat kafe, teros amek nasi, lauk sume. Lalu ke kaunter untuk membayar. Cambiase la dok ready ngn duit di tangan. Tibe2 aku dgr akak tu kate ni:

Lapan dik.

WHAT???? (aku terkejut gile bab dalam ati)

Eh kak, bape tadi?

Empat lapan dik.

Puh, lega aku. mau tak terkejut , takkan lauk cincai2 ni smpai lapan hengget kot? Tinge aku ni pon sengal. hoho. Aritu pon ade someone call , tnye pasal job offer kat Pernec yg aku dpt tu. Aku tak bape dgr:

Aku : Ape? Convocation? ??? Konvo bulan lapan nanti.

Position la...

hahahahhaha.. malu cam haremmmm~~ bajet ade 'syen2' kat belakang tu, tu pasal aku assume CONVOCATION. salah rupenye.. kui3

8 comments:

ShAfiEYkA said...

ish2...
wat malu jela...hahah

noin said...

hahaha tau xpe..
hukum wajib korek dah tinge neh..
haha ;D

Nurain Nordin said...

kahkahkahkahkah..tebahak2 aku bc cite ko nie..da la kne mara ngn adik sndri..pas tu pekak lak tu..hahahahhahaha... =D

pas ni bahase ape lg ko nk set dlm pc umah ko tu??

noin said...

hahaha tau xpe.
susa weyh kalo ko dlm situasi cam aku.
tpakse tahan segala malu utk tnye blk ape ko tak dgr tuh.
haha ;D

saya lah said...

pekak kah? sila beli alat bantu mendengar.

noin said...

haha sorta

nbie89 said...

hahaha...
moral of the story...
jangan kacaow org ngantukz...

nati kuar jawapan ngarut2...
hahahhaha

noin said...

yup2 tau xpe..
hehe ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...