Sunday, June 7, 2009

You save my day.. :)

Manusia merancang, Tuhan menentukan.
Yah, pepatah ini sentiasa berkumandang dicorong telinga kita.
dan selalu gak la jadi kat kita selaku hamba-Nya yang lemah en.

so, ape motif nye aku pilih pepatah ni jadi topik utama perbualan kita? ooo.. ok2.. aku dah ade idea nak tulih ape.

Alkisah bermula dari hari Jumaat lepas. Aku menerima call dari mak.

Along, mak nak balik kampung Melaka la esok (sabtu).
So, this week Along takyah balik la eh?

monolog ku:
*waaaaa! abes tu, cane ngn baju sume ni? sape nak basoh? Along? malas2..*

Mak, kalo tinggal kunci kat rumah cik Mas ke, cik Arul ke, cik Norli ke takleh? (mereka merupakan jiran2 tetanggaku)

Dorang takdela Along, balik kampung gak.

monolog:
*semuala kan dan2 nak balik kampung this week.

urm.. ok la, nk wat cane en.
*menangis dalam hati.. wuwuw*

Sabtunye, aku masih di UKM. Lepak2 ngn Ain Nordin. Patotnye Ain nk dtg umah ku, nk wat muffin ngan aku coz Beday ehem2 nye makin dekat. Tapi apakan daya, kunci umah takde. Lain la kalo aku ni McGyver ke kan. Dan sekali lagi, terhasil satu perancangan baik punya dari kepala 2 Ains ---->SHOPPING!!! @_@
Memang ditunggu2 neh~ aku cukup bahagia mendengar term ni dikala mid year SALE ni ok! Lalu tunas2 saraf otak mula berfungsi dengan pantas sekali, merancang2 ape yang mahu dibeli;
Sluar=checked,
bajuh=checked,
sandal?
oh mungkin tak memandangkan dah beli ngan Angah tempohari..

... tapi... sekali lagi perancangan terpaksa dibatalkan. Tengah2 aku lepak sabtu malam Ahad dengan kak Ill, masuklah satu mesej yg more or less bermaksud begini:

Ain, bad news, aku ade plan lain sok-ain N.

wawawawa~
*sekali lagi aku menangis dalam ati*
but hey, I'm just ok.

kepala terus merancang2. ape ye aku nak wat sok? Ain ngan Kak Ill kuar ngn mambang masing2. Aku? Rotten kot la kat Zaba neh..

*tido*

Bangun keesokan harinya (Ahad), received a message :

"..... ..... ..... bla3"

Wallaweyyy~~~~ Yippie! :)


and the days went fine..

wonderfully unexpected..

Thanx dear..

You save my day ;)



chet, dah bape jam aku update blog ni baru terigt satu cite,
time aku dan Dia beratur nk bayar barang kat Carrefour tuh, ade la sorang minah ni kan, tetibe je die potong que kitorg! ait! tak ke cam bab-1 kan perangai nya ituh? grrr!! aku cukup anti weh makhluk2 Tuhan sebegini rupa. Lantas aku bersuara:

"Miss!"

Oh, pompuan tu buat badak je eh. Siot ko! (or is it suara aku yg agak tenggelam ketika itu?) geram aku! Actually bukan brg aku yg nk dibayar tu, tapi aku mmg hangin la kan. Pastu ley plak 'Dia' biarkan pompuan ni byr dlu. 1 barang je katanye. eeeee!! geram tau! menyirap aku dibuatnye. Takpe2, naseb baik pompuan tu just bayar 1 spek kanak2 jenama Barbie (mata aku memang sharp ok). But then, tengah2 pompuan ni byr, ley plak die dok sebok panggil2 mak die kat blkg. And OMG, mak die ley bawak baju2 yg maybe dalam 3,4 helai. Eh! ini sudah lebeyh. Time pompuan tu dok kalut panggil mak die, aku lak cepat2 soh Dia bayar. aaaa baru puas ati aku! huh

p/s: Sabar aku bertempat.


8 comments:

diLa said...

aku slalu save day ko kn?;p

noin said...

yah2!

but yg save day aku kali ni mmg unexpected.
ahaks :P

tutup langsir dlu baru citer.
hua3 :D

AsYqEeN said...

ain..sape kah dia ituh?? adakah kamu terlupe ingin memberitahu ku ape2? hahhaah.. sape dia tuh???! lalala

noin said...

haha.
dia adalah dia.
kih3 :P

ndeanuar said...

aen saje je buat isu...

nti sumer org nk nanye sape Dia itu???


hahaha

aq x caye ko aen..

noin said...

haha.
ak tak bermaksud nk korang tnye papepon.
motif tu just nk bgtau betapa ak hangin gle ngn minah yg ske ati potong kitorg queue tuh.
lol :P

mira said...

h0h0.bab specs babrie tu mmg leyh bikin menyirap kn.ngee

noin said...

mira:
haaa tau xpe.
mau tak bbulu diwatnye time tuh.
hehes ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...