Monday, June 29, 2009

Kerja pulak.

Dah abes tugas sebagai seorang pelajar (or mungkin ade possibility yg aku akan smbung Masters tapi later punye cite ar),
dan sekarang ni aku ade mende lain nk dikejar dalam hidup lak which means mencari pekerjaan yang seswai or yg bagus utk aku further la kan. Going for interview? Adela beberapa tapi actually aku tak puas lagi kena interview. Feels like being interviewed is the greatest moment ever where you can sell yourself and pretending as much as you could to wins that certain position. Menarik bagi aku. Leh gak upgrade confidence level and self-esteem rite?

Ok, i already got a job offer at Pernec, located at Keramat. Memang dekat ngn tempat2 makan n Jaya Jusco aka JJ. haha. dah2, tu bukan tujuan aku menaip ha. Actually nak share how hard is it to find home la kat cni. Nak cari rumah sewa. Ok, dah try g tgk satu tadi, thanx to my mum n her friends :) Tapi cam tak bape bekenan. Sounds fussy? See the environment / home condition first then you can judge me for rejecting that house (for the moment. hee) So, google but still not found the one that match what I want. Then I ask Mohfir if he knew any house to rent there coz his house located there. and tadaaaaa~ mudah.com.my haiyaaa how could I don't even think on searching here. Thanx Mohfir! Really appreciate for ur help :) So, tomorrow gotta go there, meet the person and trying my best to negotiate for the price.

See? Belom dapat salary lagi da kena minus something from it. Tak campor lagi hal belanja makan minum sume. Paham2 la dah dok KL ni, mau makan megi je aku nnti. haha. Hopefully the house and the room is ok! and hopefully I can adapt well with the work environment pulak. Freshie mmg sgt cuak ok!

Nak beli baju bajan? Oh just hold on. Tgu settle 6 months probation ni baru aku leh bernapas dgn amannya. Kira skg ni berstatus bernafas dalam air bak lagu dendangan Luna la ni. Ait ait, Yuna dowh. Luna tu kucing dalam cite Sailormoon. hehes ;p

but still, my mama ask me to search for a job at others company. Ok mak, my resume already being updated and ready to be mail to all companies existed in Malaysia. hehe. hiperbola sikit.

So guys, for those yang still blaja lagi tu, teroskan belajar ok. Maintain pointer tiptop so that dah kuar ade la something that we can be proud of especially towards our mama and papa. For those yang baru tamat sesi pengajian, mari kite beramai2 mencari pekerjaan. Apply je sume company. Yang penting semangat nak mencuba. Haa aku da mule berlagak cam motivator nampaknye. hehe. K, cau.


14 comments:

sh hafiza said...

dkt ngn uia weh tu.jj tu pon mmg port dak uia.hahaha.ade 2 jj tau kat situ.tapi y best jj setiawangsa tu.eh,promot jj.hahahaha.nways,lapang2 lawat la ak eh.gile cpt ko dpt keje..

noin said...

jj lg satu ktne eh?
takpe2 mmg best pon jj setiawangsa tuh.
bersih pon bersih gak. baru lg en.
agak ar cpt gak.
x smpt ak nk lepak2 kat umh dlu weyh.
insyaAllah ade mase t leh je jenguk2 dak uia. haha ;p

Are::Teem said...

OMG i hate interviews!
hate it so damn much!!
hhahaha

noin said...

haha.
tabahek menci2!
ahaks!
babai atem, wa nk cau g KL ni.
huhuk.
mencari nafkah wat anak.. anak tekak. haha

Are::Teem said...

well...kau yele hebat
hahaha

anak tekak..?
ahhaha..
isk2..
teruknya....kahkahkah

tepung-gomak said...

bestnye,,,aku baru nak LI..hehehe

noin said...

hehe. takpe weyh.
just the matter of time je kan.
nnti dpt gak merasa alam keje ha.
penat gle weh. huhu

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

ahahaha!! JJ Setiawangsa... Memang Best!!! Tak lama lagi ada GSC katanya kat situ... ntah betul atau tidak... Just Wait N See...

noin said...

yeke weyh??
GSC maaa... @_@
huhuh bapak besh takyah g joh2 menapak nengok muvie.. hehes ;p

Berry said...

eit buh name aku FRM.. jgn buh name laie satu.. huhu.. :)

nanti bg aku modem FREE TM ek

http://cahyahidup.com

saya lah said...

baru g 1 intebiu..muahaha!
dah mals

noin said...

FRM: ops, sory2 .. hehe

Dato': Gudluck! enjoy the moment! hehes :)

nbie89 said...

hoho...
i've try my best in study...
kadang2 bangun pagi rase macam tade reason nak study...
tapi pemikiran tu kene buang jauh2

rase susah sangat...
but keep on going eh...
hoho..proud of that...

gudluck on your becoming or maybe now, interview...huhu
dapat keje best, bleh shopping best...yeehaw!

noin said...

yah,
time study rase tak sabar nk keje.
tp bile da keje rase cam nk stadi blk.
haha ;D

papepon, life must go on and what we gotta do is to make it interesting so dat tak la rase cam zombie je kan.. hehe

thanx dear for the wish.
cant wait for my first salary!
aiyakkk~ haha ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...