Sunday, June 12, 2011

7 points..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all :)

am currently at Seri Iskandar, tumpang rumah Emon my housemate. Why? Sebab sat g aku nak gerak g Ipoh lak, ade kursus Linux Server dari Isnin till Jumaat. Pastu exam kat PJ sabtunye nanti. Boleh? memang aku rase life aku banyak on the road je la. hoho. so mari kite share2 cite sementara otak aku still fresh & white pagi2 nih:

1. Nora Elena

cehh saje je pancing 1st topic ni. Erm time aku berkursus kat melaka tempoh hari memang tak lepas ah tengok cite ni. Tiap2 hari kot tengok. Tapi bole tak aku kate yg citenye agak lembap? erk. ok memang romantik tp diselangi dengan ketidaklogikan. kalo eid tu betul2 sayang kt Nora tu, nape tak selidik dulu baru nak tuduh pompuan tu ade affair ngn boss die? ni la cite melayu, tolong la logik sket. haih~ tapi skg aku cam asek tlepas je sebab da kt poli petang2 join opismet turun jog takpon men kat dewan. lagi berpekdah kot dari dok menternak lemak tgk tv. opsss :P

2. Nur Kasih

ok, maybe quite late tapi aku nak share gak. so far ok, tapi nape si Adam nak gak cari cincin Nur yang hilang tu? mane lagi penting, nyawa or cincin? again, where's the logic aspect? (cewah emo). but overall ok la. support local movies tengok kat cinema.

2. Korea

ok, 1st aku nak kate yg aku pon follow cite korea gak. tp skang cam da xberapa. sape leh lupe kan cite Autumn in My Heart, My Lovely Sam Soon n so on. ok memang undeniable yg dorang ni best2. Tapi skang napsu aku kat korea2 thingy ni dah tak macam dulu. nape ye? kalo analyse my surrounding: my siblings; angah, ayep, apiz, my cousins; nuni, nina, kak cik, ina, etc, my frens; emon, bi, ecah (rummet dulu), sume pon hantu korea. tapi nape saye tak? hoho. sila jawab tidak lebih dari 100 patah perkataan. lol

and secondly, aku macam ade plan nak ke korea tapi 1 hape pon aku tak ready lagi. boleh??

3. Natrah

ape 1st thing came up in ur mind bile aku cakap sal Natrah? yup, pasal seorang perempuan yang berketurunan Belanda tapi dibesarkan kat Indonesia tu. before this, siap ade pementasan lagi kat Istana Budaya but sadly time tu aku takde napsu lagi kat isu beliau. n then baru2 ni lepak kat bilik emon, aku ternampak novel tu. I grab it n belek2. emon pon siap explain serba sikit bout the story. n skrg aku pinjam novel tu jap n once aku dah bace memang takleh berenti melainkan bila keadaan memaksa (hiperbola la sangat).



Panjang citenye tapi menarik. siap ade gamba2 lagi selit kat novel tu. Mende ni jadi isu sebab ade percanggahan dari segi hak penjagaan Natrah. memikirkan soal keselamatan Natrah, ibu kandungnya serahkannya kepada Che Aminah sebab Jepun time tu memang bias kat mat saleh. Che Aminah bekeje dgn jepun reti cakap jepun sebab follow 1st husband nye bekeje di Jepun dulu. panjang lagi ni kalo aku nak cerita. so kalo nak tau lebih lanjut, baca la buku tu. kalo beli pon worth it gak (RM75). n fyi, aku tak dapat komisen pon dok promote cite tu kat cni. haha :P

4. Wedding

bukan saya. tapi member2 saya. hehe..tahniah buat kawan2 yang dah selamat mendirikan rumah tangga. semoga bahagia buat selama-lamanya..hari ahad lepas aku sempat attend majlis member ukm dlu: Nadhirah Meor Yusoff. No matrik: A115838 hah betol ke? haha. ke no matrik dila tah. aku ni dah terhapal lak no matrik member. apehal tah :P


dari kiri: Wani, kak Il, me, Nad, Miza, Ain

Nad kalo time blaja dulu suke panggil aku Puan Ain tapi last2 die yang kawen dulu okk. so sangat tak valid panggil aku puan, siap ade tulah tu, last2 depa kawen dulu. lol. n she's so pretty on her wedding dress. comeynye la hai :)

5. Workout

aku sempat turun main ari isnin n selase je. tapi memang kaw2. 1st day je dah round poli. tapi 1round je la ngn Zana. pastu kitorang men squash n badminton. squash memang tgelak2 je main. aku dok lari sane sini dah bape kali terhenyak kat dinding tah. kitorang siap marah2 kate bilik tu kecik. kih2. n then dah tu main badminton lawan Koie ngn sorang staff lain (lupe name.hehes). Koie banyak main kat net. geram gua. aku memang lemah kot part tu. haha. yang lagi sorang smash kuat tak hengat memang gigil2 la sambut..kih2

6. Inner peace

sape cam mane aku dapat term di atas? lol. kungfu panda of course. yang 1st aku tengok kt tv je, mase tu tv3 ade main. seriously so funny. n then yang second aku layan kat cinema. ok la, memang ade scene2 yg funny. paling takle bla mulut warrior burung tu dok ternganga time panda peluk ngn tigress. n jugak time merak tu kate pasal tahun merak, siap servant die wish new year. haha.

7. suka menyukai. tetttt!

ok, subtopic ni pon takde kaitan ngn haku. lol. semalam la time breakfast dok menyembang ngn mak emon. katenye, bab2 hati dan perasaan ni bukan dalam kawalan kita, hanya Allah je yang mampu mengubah hati seseorang. let say kalo hati kita memang dah nekad minat kat seseorang siap dah bagi hint tapi orang tu wat bodo, don't worry, still ade harapan tapi dengan cara berdoa pada Allah.

memang aku pon setuju dengan ape yang mak emon kate, tapi bagi aku, kalo dah dalam situasi camtu, takya la nak mengharap pape lagi. bikin sesak otak je. bunga bukan sekuntum, kumbang bukan sekor. lol. ade jodoh tak kemana gak. n some more, kalau ikutkan sejarah, Rabiatul Adawiyah yang hanya dalam hatinya ada Allah. die menghambakan dirinya pada Allah yang satu. pencipta teragung. so agak2 kita di tahap mane ye? *batuk2*

n some more, lepas tengok ade video ceramah agama haritu, aku dapat simpulkan yang once kite letak harapan kat manusia, kite akan kecewa. (it happens to me oftenly, not in relation thingy je, kadang2 dalam keje, etc), sebab ape? sebab Allah nak kite letakkan harapan HANYA padaNya, bukan pada manusia or lain2..


[sumber: ZeroHanz.com]

n ade my aunt, cik Faridah yang sangat2 berjasa tentang hal kami sekeluarga especially masa mak warded tempoh hari, beliau kerap bagi kami doa2 harian. n ade satu ni dia nasihat kat aku pasal jodoh, katenye dah bole start mohon pada Allah minta diringankan jodoh..erk, aku cam da kaget time tu, tapi takpe katenye, kite berdoa je, tak salah pon selain doakan Allah ampunkan dosa ibu-bapa kite, ahli keluarga, umat Islam dan lain2 doa lagi..

Wallahualam..

p/s: can anybody spot any mistakes in this post? lol aku nampak tapi dah malas nak edit. bio je la. lol

10 comments:

she-G said...

lama gile mendiam kan diri eh??hehehhe

Ain bintu Amir said...

heheeh..niat nak update tu sgt membuak2. cuma masa je tak mengizinkan. tengokla skali post entri memang bejela2 da. hehe..

thanx sheG for dropping by my blog :)

.ein said...

ngeee.bolehla doa snang dpt jodoh.ngeeeee cayalah cik pidah :P

nisa ~ shasha said...

oittt ko jgn kutuk nora elena, si dila tu suka gile kot! hahahaa

diLa said...

weh tu mcm bank id aku je. :p :p :p

Ain bintu Amir said...

angah:
haha tau xpa. bnyk weh doa cik pidah bagi, yg 1 tu best kot share2 cni. hehes. dah leh praktis dari skrg :D

nisa:
hahahaha. ok je, tp cite tu lembap sikit la, so blame kat director la kot :P

dila:
bank id ape nye? A115838? lol :P

diLa said...

eh bank id plak. da biase gune term tu keje kt bank. no matrix tuh laa! hahaha

Ain bintu Amir said...

hahahaha
tu la aku pon konpius, no matrik ko ke nad tah. ko eh? haha :P

Ndea said...

kesalahan ko adelah, ko tertinggal point no8 iaitu bile ko nak kawen. agagagaga

ain kem salam kat cik fida ye nti bebile jmpe die. hehe

Ain bintu Amir said...

ewah2. pandai2 jek tmbh tu. haha

insyaAllah..aku pon da lame tak jumpe die :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...