Saturday, March 28, 2009

masih ada yang sayang padamu

Hari Ini Dalam Sejarah: Aku bangon lebih lambat dari Miza. muahahahahha! (gelak setan)

mane taknye. dah malam td tido lewat kol 4 lebih semata2 nk upload pic kat fs and tak lupe gak menggodek2 facebook setelah signal wifi yang diterima lebih laju daripada biasa. Walhal Ain kat sebelah aku dah tido tahap tak hengat dunia ar.

Dan tak dilupakan yang hari ni hari Earth Hour eh? 28 Mac 2009. Ade tak korang tutup segala tok nenek lampu dari 8.30 - 9.30 mlm td? hehe.
aku tutup gak la kan. Adik apis siap nk selotep suis lampu, tak mo bagi aku switch on. Bijak bistari punye budak! Last2 dah bosan tahap karma, die g on pc rumah, layan Naruto. Mak plak dari elok2 plan nk tido, last2 mintak External Hard Disk aku, nak tgk Australia lakonan Nicole Kidman and Hugh Jackman(aku cinta sama die! hehe). See? Lampu tutup tp masing2 layan cite kegemaran masing2. haha. Tapi takleh salahkan sesape gak, salahkan tv kat umah la. Sakit je ati aku, leh plak rosak? chait! Mujur smlm aku dah layan One In A Million kat bilik Miza, rumet die ade tvcard uh. Cayala Tomok dpt imuniti! tak sia2 aku jadi kipas-susah-mati ko dulu2 time di alam persekolahan. hehe.

Earth Hour dah pon berjalan dan berkempen bagai nak rak di serata dunia. Masing-masing punya hujah sendiri dalam mengutarakan pendapat. Bagi aku, ini la yang paling koman kite sebagai rakyat biasa boleh lakukan sebagai salah satu cara menunjukkan yang kita prihatin terhadap kondisi bumi yang makin tua ni. Memetik kpd satu kata2:

Setiap penggunaan elektrik membebaskan Co2 (Carbon Dioxide)
Co2 memerangkap haba
Sekarang ni suhu bumi semakin meningkat
Banyak ais da cair
Aras laut semakin meningkat
Kalau biarkan, Malaysia sendiri akan tenggelam.

So? ape plak pendapat korg? pikir2kan la.

Selain suhu dan aras laut yang meningkat, ade gak mende lain yang meningkat. Kalo korang bijak, korang tau jawapannya! Aku tau aku dikelilingi insan2 yang matang dan hebat fikirannya! =)

err, btw, tajuk entri aku kali ni ditujukan khas utk Encik Bumi. Masih ada yg sayang pada mu ok :)

9 comments:

diLa said...

weyyy..
ko tawu..aku ng sah duk kusyuk pilih2 mknan kt ktho..
tetbe blackout daa..
cian abg cafe msk gune hp..
sadis laa..;p
kire dgn banggenye aku sambot earth hour!;p

noin said...

haha xsangke ukm smbut gak eh.
tehehe.
ak time nk cari brg mlm td aku bkk je lmpu.
haha

mairies said...

tu la slalu ckp aku bgun lmbt..
skg da kne dri sndri..haha.. ;p
ain masham...!!

noin said...

tu la.
aku ni takley kutuk org len ar.
sah2 kene kat batang idung sendiri pastuh.
haha :P

Are::Teem said...

apekah yg semakin mengkat selain subhu bumi..?aku kurg bijak..haha

nisa ~ shasha said...

ko syg ke bumi ni?? mcm x je.. hahaha

noin said...

atem: antarenye: harge brg makin meningkat. ade gak lain. lu pikir ar sendiri bak kate bang Bil! haha

nisa: aku syg tau!! muahx2! haha

Nurain Nordin said...

hahhaha..ko ngn miza same je la.. yg kesian aku kne tunggu kowang siap nk g makn..huh..
da la tu nasi lauk same..
earth hour ni ptt buat tiap2 minggu or tiap bulan,barula ade efek kn..

noin said...

tau xpe.
tu pon naseb bek ari sbtu weh.
kalo weekdays da kene makan lauk oder ar jwbnye. huhu

takbest gak kalo wat salu.
xde feeling.
cam hari raye gak ar.
(ape aku merepek? haha)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...