Saturday, January 2, 2010

jawapan soklan exam.


Ok, aritu sesaje post entri yang agak berat. hihi biase tulih mende2 yg blaku kat sekeliling ni je. n thanx sooo much kat she-G, Lina, wani, nisa, nohas, dila kerana sudi meneka soalan yang diberi.. hehehe.. korang memang hebat! meh kite teliti jwpn2 berkenaan.. hehes

1. Negara mula dgn huruf U.
:: seriously, name 1st muncul dlm kepala ialah Uganda! haha. tp kalo tgk video tu, terang2 la United States of America.. hehe

2. Israel = Yahudi.

3. Ok, pasal perang Vietnam tu. Kemenangan jatuh kat tentera Utara Vietnam. Perang berlaku antara Utara dan Selatan Vietnam. Utara ni komunis, tu pasal US tolong yg Selatan Vietnam. but ending nye, yang menang ialah tentera Vietnam la kan.. utara.. huhu.. [refer here]

4. Fidel Catro - bekas presiden Cuba. seingat aku, die ni byk bangkang gak la cdgn2 US.

5. UK currency = British pound rite.

6. Tony Blair - bekas PM UK.

7. fisrt person who land on the moon = Neil Amstrong

8. Jumlah buah pinggang =2 . unless kalo ko prnh mderma satuh. hhu..

9. Perang dunia = 2x

10. Berlin Wall kat German.

so? ape perasaan setelah tau jwpn? huhu.. mengantuk pulak. mane2 link tu if korang rajin mmg sgt2 dialu2kan utk melihatnye lar.. papai. =)

2 comments:

she-G said...

ada gak salah...tp ok la..leh la bagik info bagik org malas2 cm ai neh.hahaha

noin said...

hhihi.. yup2! saje share2 ape yg kite jumpe.. hehe ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...