Sunday, January 24, 2010

Petua fesbuk: hide comments.


Tadi penat berjalan. Takpe, kite cerita pasal penemuan menarik arini. Selalunye kite ingat kalo komen ngn member2 kat facebook, akan by default display sume komen kat 'Home' tu kan. which means everybody, which is all our frens can simply automatically view all the comment that we post to certain people. But now, I just configure how to disable it. Thanx Mr. Google for the help. Here's the step. Credits to Marie, I took the answer from Yahoo Answer. There's someone asking how to hide the comment. Then the steps goes as follows:

1. Go to 'Profile'.

2. Click 'Options'. The one exactly under the 'Share' button where u post your new status.

3. Then it will appear 3 fields: [You+Friends] , [Just You], [Just Friends]. and finally the will be [Settings] link.

4. Click on the [Settings]

5. Where it says "Stories Posted By Friends", you go to the drop down menu and select 'Only Me'.

Now, you don't have to cover2 while posting comments tou your friends. ^__^

p/s: saya baru tau. dan selama ni memang mencarik2 how to hide it. Sunggoh tak best nk komen2 ngn member tapi sume orang leh view amende. Kah3. arakian..

6 comments:

enjelinajolipit said...

kekadang kalo hide, cerita takde kesinambungan. tu yg x bes. kalo nak kutuk org,kena la buat lagu ni. hikhik. fb menggalakkan xtvt mengumpat cara maya

noin said...

hahaha.
ala, kalo nk ngumpat2 together2, sambung commment kat status org tu je la kot? kot? hheehhe :P

cikot said...

ini mesti jenis pesen mengumpat berdua2an di fb. pastu taknak member2 dlm friend list nmpk kn.

noin said...

hahahahha =D
biasakla. ekeke. takdela, lg selesa kalo just kite n mbr kite tu je tau. baru la ad freedom sket nk merapu. cam frenster dulu. at least xde Live Feed. hehe =)

she-G said...

hmm...jadi takot lak dgn fb sejak dua menjak banyak kes neh..kdg jadri menaip jer...tak de makna pun...hoh...takot takot...

noin said...

she-G:
haha. yg penting, kene beragak la kan time taip any comment kt fb. huhu.. sume leh view..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...