Saturday, January 9, 2010

.. yang tak dirancang


Jarum jam sudah melepasi angka 12 pagi dan mataku masih tak mau terlelap lagi. So, mari kite menghapdet blog.

Lately, kat ofis mmg kejar deadline je. kalo tak, dead la menanti aku. hihi. no lar, wat i mean is, memang nahas la kan. mungkin part aku tak susah, tapi jenuh sebab byk mende mau buat. haish2. takpe2. yang itu kite tolak tepi. ape yang penting? *putar lagu wonderpet saja. hihi.

currently, aku telah pon dijangkiti selseme. bukan babi la. tapi selseme biase i guess. mungkin dr opis, mungkin dari tren. sape tau kan dari mane? balik2 umah je, mak and angah pon seseme gak. hurm. ape petua korang ar kalo nk kurangkan? kalo aku :

1. minum air kosong bergelen2. memang sampai tahap toilet tu korang yang punye ar.

2. makan buah byk2. semalam aku lepak pasar Jelatek uh pas balik opis. skali sebakul kecik limau tu aku beli. siap ade sorang ni mintak limau sebiji dr aku. "tableh" ye, itu jawapan ikhlas dari hati nurani saye. wakaka. oh ya, saye tau orang tersebut bergurau senda saja. hihi

dan walaupon (boleh ke due2 perkataan ini bersebelahan?) saye kurg sihat, saye gagahkan diri wat2 gagah g Taman Tasik Keramat tuh. First time ni. biase lepak Titiwangsa pon (ohh tak biase la lately senarnye. jarang da pon. huhu) Not bad. even kecik dari Titiwangsa, tapi memadai gak. senang nk kire bape lap yg kite dah wat. dan aku plak pagi tadi tak smpi half and hour dah malas2 gitu. cis. inilah akibat melakukan perternakan fat yg tak pernah dirancang malah dibenci seluruh makhluk terutama kaum Hawa. ahaks. hiperbola in action. hihi

dah tu, tadi g lepak ar ngn angah. cari baju dinner dak ni. dress memang cun wa cakap sama lu. cun bangat ohh! (bygkan ar mate aku bersinar2 tiap kali try dress uh. wakaka) tapi tu la, sah2 ar sume design sleeveless. leceh woh. kang mau bertukar jadi kuih lapis lak semate2 nk cover. ahh malas. (ni apesal gaye cam aku plak nk attend dinner? hihi). last2 tuka plan, pakai blouse n sluar suda. setelah test, ohh, gaye ini lagi cun. tak payah nk tiru Angelina Jolie mahupon Liyana Jasmay atau Kate Winslet. biar kali ni dress-up kitorang (kitorang? walhal adek aku kot. hihi dasar penyeboks) diciplak oleh mereka2 yg ternama itu. ohh maafkan saye bermimpi disiang hari tadi. asyik sangat. hihi

tapi tu lar, kadang2 mende tak plan ni lagi menarik dari yang dirancang. bak kate pepatah, kite merancang, Allah menentukan. begitula jua tadi. saye merancang mahu mencari peneman setia (hp), sekali terjumpa peneman jalan2 plak. sandal ar, ape g. so, aku rembat satu. ohh sepasang maksud saye. masakan saye mahu memakai satu sandal. badut pon tak sesengal begitu. sunggoh tak patot! huh! ok, tu je.

last2, aku kene redah gak lenkali g carik hp. takpela, merase gak beger prosperity tadi. susa bile da ngidam nih. nando's ke, subway ke, sume aku tolak tepi. wakaka. eii geli dow. sile abaikan. heho babai.

p/s: tadi aku bkk nuffnang, tgk keywords yg link ke blog aku. ade satu tu : tajhiz jenazah. huu.. jaoh da page tu weh. rajin plak la kan sampai leh link ke page aku. huhu. n somehow, sronok gak bile bace entri lame. hihi. kenangan weh. sweet pon ade. hahak. nak tau? g ar google. hihik :P

22 comments:

tepung-gomak said...

aku pun cam selsema gak...hehehs

noin said...

tau xpe weh.
ak rase mmg nga musim ar skg. huhu

fn said...

oh..styel liyana jasmi sangat kering. jangan tiru! sungguh skinny! euww! rasa mcm kalo disepak, terus patah kot betis dia.

anak laut said...

mesti lawa baju dinner awak tu kan..

myra_miracle said...

owh properity.. tak jemu dek tekak ku...

noin said...

fn:
eh die tetap cute la. even kdg2 tak bpe ske gak lagu2 die. hihik :P die ske pakai style princess la kalo ade award event. n soooo cute ^_^

anak laut:
erk, not me attending actually. my sis. hehe. n die tak jd pon amek dress. pki blouse n pants saja. nice n simple =)

myra:
haha tau xpe. terlunas gak hasrat nk mam satuh! hehe =)

nisa ~ shasha said...

bak sini limau kecik2!
mmg sesuai dimakan oleh bdk kcik cm aq!

noin said...

sape dak kecik? agagag :P
meh la amek kt umh i. ade lg 3bijik uh. mlm td ak da balun 3. hahaha mmg heaven~ =D

diLa said...

waa..aku hari2 ngidam prosperty weh..T_T..
da mkn arini esok ngidam agik.haha..

noin said...

hahaha. itu bkn ngidam, itu gediks namenye~ wakaka. yela, money doesnt matter ek? ek? agagaga =D

diLa said...

ahakx. money?
doesnt matter at all okeh!bwahahaha..stetmen cam gampang!!;p

noin said...

hahahah =D
takpe dila. rezeki namenye tuh =) cpt2 ble nk bnje ak neh~ aagagga ;p

nisa ~ shasha said...

kalo tinggal lg 3bijik je mmg kecik ati aa aq dibuatnya.. hahahaha :p

noin said...

haha. tak tahan gudaan weh. chumel2 oren2 tsebot. eh limau silap2. haha =D

diLa said...

knape nk blnje ko?
gaji ko pon da up kan?
haha..SILE LAH BLANJE AKU!!;p

noin said...

alah.. up pon tak dpt celen ko weh! huhuhu.. dah2, tak kire, ko kene banje aku gak! jgn buli adik la. hahahah =D

nohas said...

Prosperity burger for me is very hott..pedas sgt, hilang kesedapannya..subway for me, is quite expensive..selalu beli Sub of the Day je..jimat..

Apa2 pun, lada hitam is good for selseme..

noin said...

aritu mkn yg beef punye ok lagi. tapi chicken nye mmg pedas bangat! huhuuhu.

oh seriously lada hitam elok utk selseme? wajib cube nih! huhu.. asek bersin2 je la kat opis arinih.. thanx! =)

cik ery said...

prosperity sedap banget~
ko nak mkn lada hitam hari2 ke?hohoh... sebelum tido,cube sapu viks kat tapak kaki~

cik ery said...

prosperity sedap banget~
ko nak mkn lada hitam hari2 ke?hohoh... sebelum tido,cube sapu viks kat tapak kaki~

noin said...

itula, tp bermusim kan? hehes.
ak da amalkan petua minum air bgelen2 n mkn limau. Alhamdulillah seseme makin kurg. hehe.
vicks eh? takde la. kene beli ni. hihih.. thanx weh 4 de petua.. hehe =)

noin said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...