Thursday, February 5, 2009

funny :P

kemalasan sangat menghimpit diriku dikala insan-insan lain sibuk menyiapkan projek tahun akhir mereka. memang aku dah jumpe jurnal utk dikorek isinya. tapi tu la. malas gile. haish2. ape je la nk dimalaskan pon kan. just beberapa hari je utk aku tamat pengajian kat ukm ni. so, jgn mls2 lagi da. haha( monolog takley blah.)

Arini takde klas. Malam tadi punye la aku dah plan nk bangon awal untuk setelkan bab 2 projek akhir tahun uh. sekali terlajak pukul 10 pagi baru terjaga. ciss! Terkubur sudah perancangan baik punye aku malam tadi. so tukar plan : aku sambung tidur dan berhasrat untuk bangun dan terus makan tengah hari sebagai tanda protes akan kegagalan diri bangun di awal hari. hehes (patot ke tak tindakan aku ni? haha)

Tepat pukul 12, aku terjaga kembali, tengok2 roommate aku : Yong tengah khusyuk dengan laptop nya. Siap pakai baju macam nak keluar la (totally different dengan aku yang enak diselubungi selimut nih. hehe)

Then yong tanye aku:

"Ain, nak copy surat kebenaran yg Ain antar utk dapat sticker Ukm tu leh?"

"Oh boleh2. Jap eh"

..sambil switch on laptop ... then jumpa, hand kat Yong word document tuh.

"OK Ain, thanks ek"

"OK No Probs."

"Eh Ain, Amir ni name ayah Ain ke?"

"Ha r la. Nape?"

"Loer, mati2 kite ingat name thumbdrive ain yang : AIN_AMIR tu ain punye pakwe"

"Ha??? Mane de la, Amir tu name ayah kite. Amir Adli name penuh dia. huhu"

"Yela kan, nama Amir tu agak moden gak. Tak ramai orang dulu gune name tu. hehe"

"Haha, k2. Takde maknenye nk tulih name pakwe kat thumbdrive la Yong. haha"

so, begitula ceritanya pagi tadi. Dulu pon ade sorang lecturer aku : Puan Mas, ingatkan yang AIN_AMIR name kat thumbdrive tu name pakwe aku. adussss.. so selama ni, berkemungkinan besar ramai lagi yang tersalah faham. takde maknenye weh aku nk pomot pakwe aku kat thumbdrive. tak professional langsong. opsss! no hard feeling to those yang buat ek. It's just my opinion. haha. Baik lagi aku promot name pakwe kat Kad Kahwin 1 hari nanti. hehe. :D

5 comments:

diLa said...

sengal~!!
tape2..ko tgok ah..aku tulis nme ko ain amir ali..
smpena nme mapley kt sek15..;p

noin said...

wahah banyak la ko.
kih2
bek bubuh name dak yg ske lepak ctu.
wahahah =))

diLa said...

owh..camni ek?
ain amir adli ali fami maju?
wakakakaka..:p~
ni xmcm nme sowang weyh..
mcm satu list nme student dlm class..;p
lalalala~

p/s : pnat aku menaip utk entry mlm td weyh!;p
skali aku hupdate bapak. hahah~

diLa said...

bapak banyak*
apsal asek missing word nih..
pengaruh insomnia la ni..;p

noin said...

haha ko mmg .
bab mereka name ni mmg number 1.
nnti ar ak bersalin t aku consult ko utk pilih name anak yg cute2 eh.
hehe (miang gile aku ha. haha)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...