Friday, February 27, 2009

ditanda lagi dong!



Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda.

Mohfir atau nama penuh diberi ialah Mohd Firdaus.
Pekerjaan sekarang ialah menuntut ilmu kat UKM (eh same!) dan kat Fakulti Teknologi & Sains Maklumat (same lagi la!) diJabatan Sc Komputer. start2 acknowledge (eceh) die time same group subjek TITAS 1st year dulu. hehe. dan juga pernah group same masa sem 3 2nd year dulu iaitu subjek Etika. Tak dinafikan yg beliau sgt mengikut hal semasa tak kira dunia mahupun tempatan. (Most of guys yang aku kenal mmg begini. Adakah ini bukti kukuh mereka berjantina lelaki mempunyai sifat patriotik yg tinggi? hehe)

Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya.

1. orang kata, 1st impression diorang tengok aku ni seorang yg garang coz acapkali bermasam muka (agak2 tgh mencebik tu means i tak tahan ngn kepanasan iklim la. haha.) but end up ngn ramai kate aku ok n pelawaks gak rupenye. hehe

2. Ramai kate aku saving.yeke??? Dari my siblings, member2 sekepala sepankreas juga kata begitu. Tak kesah la janji aku happy dan tak sampai darjat bakhil. Nauzubillah.

3. Selera aku cepat berubah2 lately. dan sekarang tengah mencari asam jambu air. Peh!! kecur liur beb! sape jumpe sila roger aku kay. errr, ngidam asam tak membawa maksud 'lain' ok. tehehe.


4. Sangat gile sama itu lagu2 tak kira tempatan, antarabangsa, antaraplanet atau antaracakerawala. and orang selalu kata aku ni cpt menghafal lirik. Best weh! baru leh feel nyanyi sebijik sejiban ngn singer tu. (even suara tak sama la kan which means aku lagi sedap la kan! tehehe)


5. Sangat menghargai segala hubungan yg telah terbina. Be it my family members, relatives, friends. Aku sangat2 menyayangi kalian. (sekarang aku menghadapi masalah rindu terlampau utk makan besar ngn my family! ayah! mak! angah! ayep! adek! dengarlah jeritan batin Along yg kerinduan ini! tehhehe)

6. Suka something yg kalo boleh sesimple simple yang mungkin. Contohnya, makan roti Toast 'em yg dah siap ade raisin tu sebab malas nk sapu ape2 kalo beli roti kosong. hehe

7. Sometimes, aku susah nk interprate kalo agak2 ade makhluk-makhluk Allah yang cakap berlapik ni. Better ckp straight to the point la dgn aku. Habis cite! hehe.. or else, makan hati berulamkan hempedu la jawabnya mereka2 itu. hehe

8. Seringkali menghadapi sindrom yang sama spt one of my cuppy cakes
selain Dila iaitu Ain Nordin. Dah boleh masok Guinness World Book of Record sebab sering berkongsi problem yg sama :
  • Pernah 2x didenda sebab x alert ngn pengesahan Pendaftaran Kursus
  • Ade sekali tu PTPTN kitorg kena hold for the same reason. hehe
  • wat LI kat tempat yg sama
  • Mempunyai laptop yg generally mempunyai masalah yg sama - speaker problem. haha (ni Dila pon sama gak!)

9. Pernah dianugerahkan Pengawas Terbaik Perempuan masa darjah 5 dulu (aku kalahkan budak2 darjah 6 beb! haha) mungkin disebabkan aku dah kautim ngn sorg guru disiplin tu. Alah, lupe nama. n jugak sering membolot hadiah2 time Hari Kecemerlangan Akademik kat Sek Kebangsaan Jalan6 dulu sampai org yg bagi hadiah tu kate:

"Eh, muka ni lagi?"

haha. aku menulis ni just mengenang kembali zaman silam. Ini kisah sebelum lompat kelas dari darjah 3 ke drjh 5 dulu. Lepas lompat, teros melompat2 nombor ke belakang. haha.

10. Sangat suka reunion! Don't ask why! hahahaha (lu pikir la sendiri bak kate Bang Bil)


Tag siapa pula:

1. Atem
2. Ain Nordin
3. Khadijah Khalilah


9 comments:

diLa said...

woi..aku nk gitaw satu kampong..
apesal...kenape..mengape..siape..bile...dan bagaimane ko suke sama itu reunion..
tet tet tet..
hahahahak..
gatal!!;p~

noin said...

haha.
bgtau la leh geng ngn wong nnti.
hahak sengal gaban!!!! :D

Nurain Nordin said...

bape byk anugerah ko bolot ms skolah ain??bg arr aku skit..
asl nk mntionkan laptop aku?? sensitip ni..kang aku emo kang haa..nnt aku tulis kat dlm report ncik mizi plak..hahhahhaa
aku rs sbb name kite same la, tu ar asik timpe malang same jer..dila xde pulak..ni aku xpuas hati ni..ish

noin said...

haha. aku tatau mane g da.
mostly dpt buku la.
syg je aku tak aktif sukan dulu.
kalo tak bole wat kenang2an ade piala or medal kan. huhuk :(
haha. kite kan asek kene mende yg same. menchi i tau! hahak

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

aku tau sebab ko nk pi majlis reunion bukan nak jumpa member. Tapi sebab nak makan kan... hahahaha!!!

noin said...

teeett!! Mohfir dgn jwpnnye yg kurg tepat.
sape lg mau mcoba?
cik Dila tak layak masok contest ni k.
hahahaa

diLa said...

mofee..
ko ni..xseswai sngguh..
yg kuat makan tuh aku..
ain xsuke makan.
die diet..!;p

sebab laen..
cepat2 teke..
sape betol aku blnje mkn kopok lekor ftsm!;p

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

ko kuat makan ke Dila.. badan macam papan lapis jer...

noin said...

dila: hahah sengal! bkn diet la. i jage kesihatan tau u! wakaka. ha cpt2 teka, cik dila da ofer nk banje tuh. huhu

mohfir: dila mmg selera piranha weh! tepat jam 12 mlm mule ar ngidam bukan2 nk makan kopok durian. wahahhaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...