Monday, February 23, 2009

Itam de cat.

miow2~ bunyi apekah? paham2 sudeyh. inilah satu2nye binatang yg paling dimanjakan oleh parents dan adik2 ku di rumah. taktau dari mane asal usul, tetibe datang menginap kat umah mak ayah aku. hehe. Markonah name glamer diberi sebab seekor kucing betina kan. nama sebenar ialah Itam sebab kaler yg hitam pekat bak kopi kapal api. hehe.

disebabkan Itam ialah seekor anak kucing, maka tak hairan la Itam sgt2 aktif ke sana ke mari. Pantang nmpk benda bergoyang (termasuklah kaki aku), sume nak diterkamnya. Antara kegemaran Itam ialah:

1. Bermain dgn daun2 kering. Dicakar2nya, abes bersepah2 kat dlm umah. Sape yang mengemas? aku gak yg kene selaku kakak sulung. ampeh nye adik2.

2. Mengoyakkan surat khabar yang berkeliaran kat ruang tamu mahupon segenap ruang di rumah. Ape yang aku buat? Teros capai ape2 la even hanger lalu mengacah2 utk memukul si Itam ni, Itam blah, lalu aku menyambung mencakar, eh silap, terus kutip paper tu lalu taruk kat dapur. Abes sepah2, sape yg kene kemas? akuuuuu jugak! adeh.

3. Bermain ngn tedi bear. ni lagi satu pe'el si Itam yg aku tak paham. Tau la awak tu tino, tp takyah la nk ngade2 men bebe. eeeeee~ aku pon tak men, Itam yg selaku seekor kucing tu plak over2. hehe.

n aku paling tak suke die kacow aku time nak makan n men meset. suke terkam2 mahupun terjah2 tanpa amaran. biase niiii!!! hehe.. but, tak dinafikan yg kehadiran kucing ni membuatkan hidup kami dirumah bertambah meriah ngn gelagatnya yg sgt mgelikan hati kadang2 tu. But, sampai la detik ini, aku la kot yg pegang rekod tak penah pegang kucing ni. eeee~ takmo weh. kalo da terpegang, cpt2 aku g dapur basuh tangan. huhu. sorry la Itam. hehes

6 comments:

diLa said...

ko nii...
tetibe aku kompius..
c itam tuh kucing ke bab~1?
hahaha..
ngek ko along!;p

noin said...

apesal nk konpius plak?
bab1 bunyik : miow2~ ke wahai kak La?
hahahahah

diLa said...

dah ko geli sgt nk pegang apesal..
bahek benar smpai kne basuh ng sabun dettol la hape..
seb bek xbasuh ng air berserta tujuh 'jug' tanah.
alamak..
cam dah fail jek hukum feqah aku ni.
eh..kursus kawen ade tnye ni x?;p

noin said...

eyy da mmg tabiat aku la baso tgn blk pas pegang Itam.
tatau nk kate bajet hygenic ke ape.
tp itu la aku. hehe
aaaa kursus kawen tak tnye tu kot.
tnye mende len.
nak dgr?
haa kene tnye kat org yg da amek la.
hehe

.ein said...

kau bajet.kucing pon takut ke? tgk cm aku.aku men sepak2 je tanda kaseh sayang aku kat markonah

noin said...

ahh blah la lu!
kat markonah je?
kat mimi de lipas mau taruk dimane?
ngahahah :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...