Tuesday, May 12, 2009

1 hari punye cite. hambek.

Syukur Alhamdulillah.. Akhirnya berakhirlah the so-called 'penderitaan' dalam hidupku bertempat di makmal 5 Fakulti Teknologi dan Sains Maklumat, UKM td.

Bermula sejak malam tadi, kepale aku berdenyut2 tak hengat dunie. Seriously time nk solat Isyak pon cam tak larat je dibuatnye. Alamak, slide nk present esok tak siap! lagi. disebabkan kesakitan kepala yg amat melampau, aku end-up tersadai kat katil je. Menanti kesakitan ini reda. Dinner? Just sikit je nasik aku amek n sardin. Sgt2 sikit n jarang sekali aku, Nurul Ain Amir Adli makan sesikit ituh. Woah, nape perlu begini di saat-saat genting spt ini? Esok ade viva. *tengok jam* OMG, da reach 12am. Nak tak nak, aku terpaksa la menggagahkan diri menghabiskan slide hingga ke akhirnya. Syukur. Setel sudah slide. Sistem! Try run sistem lak. Alhamdulillah. Everything's went well tho have some lackness but utk present kire cukup syarat la tu kan. hehe.

Dan, setibanya detik 2pagi, aku beransur melabuhkan diri kat katil tanda kelesuan yang amat sgt (bukan mengantok ok. Seriously tak mengantuk langsung! Hanya lesu bermaharajalela disegenap aliran darahku ini). *baru nk try lelap*

*kok kok kok kok*

zass~ tanpa menghiraukan kelesuan yg kuhadapi, aku bergegas ke luar bilik, mencari di mana empunya diri yang berbunyi ituh (err, it's my hp). n yeah, there u are. yappari! as I thought, it was him. Thanx. Walaupun sebentar cuma, namun cukup utk meredakan pertarungan melawan kepeningan ku ini. huhu.

Kembali tidur. *kurr* tapi malangnya kerap terjaga. tidur diselangseli dengan terjaga n sakit kepala yang tak penah2 aku alami sebelum ni. Sejuk, panas sume bercampur baur. Rasa macam simptom apendiks yg pernah aku hadapi dulu. Nausea! yeah! that's it.

Paginya, bangun dari tidur. Thanx mak kejutkan along. Urgh, kepeningan itu masih ada tp kurg sikit dari mlm td. Kalo tak disebabkan hari ni ade viva utk final yr project (fyp) mau aje aku smbung tido pas solat Subuh tadi. dan kepeningan itu masih ada dan bertambah2 teruk rasenye.

"Larat tak nk present arini? Mintak tangguh la"

"Urgh, tanak ar mak. Syg ar"

Then, mak soh makan sarapan mak masak then mkn panadol. kena bebel2 gak aku coz mlmnye bkn nk ambik panadol. Dalam penin2 pon sempat lagi kene bebel. Sungguh tak patot. hehe. tapi ade pepatah mengatakan risau tanda sayang ait? lol

n then, tepat jam 8pg, aku bertolak ke UKM, setelah menyalami tangan kedua ibu bapaku. Kira mintak restu la ni. hehe.

Bile dah start on the road, len plak alkisahnye. Adoi, please ar pacik kete depan. Mengapalah anda sgt2 lembap? Saye ni ngh rushing nk ade viva. Please la up kan speed mu. 50km/j. Ape ke halnye ni? Dah la jalan ni byk bengkang bengkong. Nak potong kang mau nyawa aku terpotong skali. huhu. Setibanya area yg selamat, aku pun mula press minyak smpi tanah (hiperbola sket). puh! pueh ati den.

Dan, 8.30pg, tiba di fac. Sgt hening ye pagi2 di sini. hehes. Sume ngh ready try test slide. Thanx tadi Nisah, Ita n Abu tengok2 slide aku. Ade gak mende yg aku tersalah taip. Almaklumla wat keje ngh penin en. hehes.

n kini, tibalah masa utk aku present lak. Awal2 tadi rilek je. Time dah berdiri kat depan tu, aku da start sweating. Duh! Nervous2. Maka, bermulalah aktiviti syok sendiri kat dpn tuh. Mcm keretapi tercabut ekor pong ade (laju) . hehes. Time sesi soal jwb, aku sgt2 berdoa yang lec tak tnye lebih mendalam pasal algoritma yang aku wat which is Levenshtein distance itu. Btw, terlupa nk bgtau u all yang for fyp ni, aku kena wat : Sistem Penyemakan Ejaan Jawi a.k.a Jawi Spell Checker bagi membwatkan korang dpt tgkp. hehe. Mau tau lebih lanjut? Sila tanya En. Zamri Murah merangkap supervisor saya. Beliau sgt2 into it n sedang memantapkan lagi sistem beliau. Ape yang aku wat utk fyp ni hanyalah simple sesimplenya. Ok la, everything's went fast. Sekejap gak ar sesi soal siasat tadi. hehe. Tenkiu to both my examiner : my dekan n ketua jabatan. err, bubuhla markah tinggi2 utk saye ek. hehe. 6 credit hours ni. huhu @_@

setel je, aku tros call mak!

"Mak! Setel da. hehes"

blahblahblahblah (terlalu byk perkara yg diborakkan. hehes)

dan sejurus tak lame lepas tu, there comes another one, asking how bout my viva. I said that it went well n hope that the marks will be cun! hehes.

melepak2 di bilik Miza Mairies bersama Ain N pastuh. Having my lunch. Duh! cane aku leh tak prasan terambik petola tua nieh. tengok! kan da tak abes. kene bebel ngn kak Miza, tp dibacking oleh kak Ain pula. hehes.

dah tu, aku jumpe En Zamri, tnye pasal nk jilid thesis sume.

dah tu, blk la umh. Main2 ngn Markonah merangkap kucing kesayangan seisi keluarga. Kamu sgt garang ye even berjantinakan betina. Sama seperti tuannya (adik apis). Normally, any cats love to be pampered n massaged. But Kona (nickname of Markonah) sangat garang dan seringkali mahu geget2 saye ketika mengusapnye. tanak kawan! hehes.

ok da. Penat aku bebel2 ha. Seari suntuk punye cite nieh. Rajin gile menaip, leka sgt smpi terlupa nk tutup api ayh masak air td. Tinggal setengah da. huhu. k cau~

p/s: for those yg kurang familiar ngn word viva, it means: oral: an examination conducted by spoken communication. cambiase arh, mintak bantuan pacik google. Masey~

4 comments:

sh hafiza said...

ko dah abes????ha,best gile.aku lagi sthn stgh kot.ni ak rase nk quit uia ni..bakar jugak.sbb suke simpan student lame2.HAHA.weih,umo 21 kot ko grad??haaaaa~

btw,leh x re-add link ak?die prob sket tu..tu y xnmpak updates ak.wat burok blog org je.ttbe tergantung xde pe.heh

noin said...

yeah bebeh abes suda segala2nye.
cam tak caye pon ade.
hehes.
yep umo 21 grad.
tp tu pon lom ckup 21 coz aku lahir bln seploh. hahaha ;D

rase cam nk smbug master pon ade tp tah la. cam nk keje pon ade, nk pgg duwet. hehes :P

ok, ak dah add n ok da.
tatau pesal dlu ade probs

nisa ~ shasha said...

yo!
congrats!
nmpk gaya ko kne blanja aq makan kot. hahaha

noin said...

eh2
taknah lak ak kate nk banje sesape mkn.
ini yang konpius neh.
ahahhah :D
insyaAllah bsame2 la kite wahai cik nisa grad pada di usia ini.
pasni nk watpe weh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...