Monday, May 18, 2009

Duren Duren

Semalam dah kebosanan sehari suntuk tak kemana-mana. So that malam tadi aku dah berkira2 utk ke Alamanda. Sorang pon sorang la janji ade gak aku menapak ke mana-mana. Plan nk tgk wayang. Tapi mengenangkan sorang2, maka aku tangguhkanla dulu hasrat murni tu. Ciss!!

Sejurus je hantar angah kat ktm UKM, aku pon bergegaslah berdesup ke Alamanda yang terletak kat jantung Putrajaya (aku agak je la ni. hehe). Tetibe on the way nak ke sana, ade road block. Kena slow kereta la jawabnye ni.

*Slow kereta, menurunkan bumbung kereta, eh, cermin kereta. hehes*

Nak ke mana ni kak?

Aaaa, g Alamanda.

Ok, leh jalan.

haha, tak pepasal aku kena bgtau polis tu aku nak menuju ke mana. Nasibla ade hala tuju kan. Sebab aku ni jenis takde hala tuju nk jalan. Main redah je. haha :P

Ok la, smpi da Alam (name glamer Alamanda). Setel parking, aku carik paling dekat ngn pintu. hehe. Bahye ar sorang2 neh. Kena fikir safety skit. hehes. Jalan2 menerawang mcm orang tak tentu arah. Pas satu, satu kedai aku masok. Macam batak sikit ye wahai saudara mahupun saudari. Almaklumlah dah lame tak shopping. hehes. Aku aim nk bli kasut, masuk je kedai Viss, punye la ramai umat.

"Ni ape ke halnye ramai umat?"

gumam ku dalam hati. Tau la lunch hour, tapi kemain lagi, mcm sardin da ha. Loer, ngh sale upenye. Sepasang rm15! wey! sape taknak??!! so, sekaligus aku termasuk dalam golongan sardin terhormat tersebut. Macam mak Shin Chan lak rase. hehes. Tapi inila yg dikatakan bijak berbelanja ait? Shopping ngh sale. hehes. Last2 aku rembat 2 pasang kasut. Ok la, nk wat g interview kamis ni n utk g Pernec esok. Takkan nk pakai flat je kan? Sunggoh tak formal ok!

N last2 aku nyempat gak nyinggah kat Big Apple Donut. Mmg best dok pilih2 tu. dan tak dilupakan juga perisa faveret aku : Duren Duren n Hawaii apentah. Sedap weyh! Nk tau? Raselah sendiri! hehes. Duren2 tu byk lak pantang larang;

"Aaa.. kasik yang durian ni satu"

"Perasa durian ni tahan 3 jam ye"

"Ok, saya angkat satu"

Cit, wat la tahan 24jam ke. Kesian family aku. Asalnye aku nk bagi dorang rase. Tapi ni dah pkul 3.30ptg. Bape lame lagi harus aku merayau kat Alamanda ni sementara nk bajet masa tu? Final decision, aku beli je area 3pm, takpela, aku sendiri leh tolong abeskan Duren2 neh. hehes.

Pulang ke rumah, teros solat sume. Menjenguk ke dapur tanda kelaparan yang amat sangat. Time lepak kat MPH tadi agak memalukan la kan. Mane taknye, perot aku dah start wat orkestra simfoni. haha. Pantang masuk makan lambat, mule la main lagu yang tak penah diputar di radio2. huhu. eksklusif sungguh! Yeah, ku mendapati nasi sudah setel ditanak. Sayang ayah! hehes. So tugas aku adalah utk memanaskan lauk ikan pari masak asam pedas itu lalu dibaham! Yay! I like! hehes =)

Pas maghrib, aku tersadai kat katil. Mengantuk+ lesu! yah, takde perkataan yg mampu menggambarkan kepenatan yang still ade ni. Tetibe...

* kok kok kok kok*

'Bezakan -sin dpt kos ke -kos?'

Cisss!! Ni soalan perangkap ke ape ni? Mentang2 la da lame tinggal! Sengal ye kamu! haha. Last2 aku surrender la tak igt ape jwpn. haha.

Ni lagi wat aku berfikir. Ape gune ye kite belajar sume2 silibus ni semasa kat sekolah dulu (well, utk kes aku, aku last belajar kalkulus ni time matrik dulu. Amek IT ni kurang bhgn kalkulus, ade Math 1 n Math 3 which is more to logic bla3 - quite new n challenging gak la). See, there's someone asking me such a simple math( simple? Yeah, if you think so. lol), but I can't answered it or even have any clue in my mind bout the answer. haiya! Adekah aku makin nyanyuk or korang turut mengalami sindrom yang same? hehes.. Kau fikirlahhh (bak kate Aizat : Fikirlah)

p/s: btw, the answer for that math ques is = kos .. :P

4 comments:

chingZ said...

Haha, lawak post kau. Ajakla aku, aku pon tak tau pi mane... siap ayah aku suruh aku pi "bercuti", aku pula tembak die dan gitau > Kawan2 aku either kerja / kat tempat len la, camne bercuti? Dahla takde duit, pakai duit die lagi... hahaha.

-cos tu... boleh google kan? :D *that's what i do kalau tak tau jawapan dan nak cari tuk kawan ke, hahaha* :D:D:D

Nurain Nordin said...

aaaaaaa monyet kau ain!!! aku da lame ngidam mkn duren duren sejak g putrajaya dlu..ko saje jer cite kat blog ni kan.. nk bg aku kempunan

aku da tgk da kasut viss tu..eleee..xnak pakai kasut flat konon..xformal konon..pi gi dah.. senarnyer diri tu rendah,tu nk pkai tinggi2 tu..

.ein said...
This comment has been removed by the author.
noin said...

wong:
wah! ajak ko? bole2. kire ko jd tourist guide aku la. introduce fast food restaurant yg sdap2. lagi best kalo yg kuarkn duit tu ialah ko. haha. amcam? kih3 :P
oh, time tu aku tak on9, so dat tak smpt la nk google. haha

ain:
haha. mmg itu tujuan aku. kire da tcapai hasrat la nih. kih2 :P
hoi2! kongajaq kate aku rendah! takpe2, sng skit nk carik laki, takyah pk nk carik yg tggi2!
hahaha :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...