Saturday, May 16, 2009

baju kurung 2x.

pagi2.
bersiap2 bangun di awal pagi.
dah janji malam tadi nk jumpe b4 9 am.
Papehal jadi, mmg da bajet baek punya mau gerak dari umah pukul 8am. busuk2 pon pukul 8.30am la.

Namun, beralasankan manusia merancang, Tuhan menentukan, aku gerak dalam kol 8.40am gak menuju ke UKM. memang salah aku pon la. baru nak gosok baju kurung, tudung sume pagi tu. aish2~

menuju ke UKM, ngn sepenuh pecutan aku memecut ke UKM. OMG, nak dekat pukul 9 nih. Janji nak gerak kol 9. mati aku! nk g zaba lagi. adess dess dess!

ok, finally, sampai gak. tepat gak 9am. Well done! I managed to reach there at 9. sempat lagi pegi bilik stor kat Blok A, amek beg aku. kang nk jalan2 bwk fail sume takkan nk bwk gune beg yg kecik tu kot? ok, setel da. Lalu berangkat ke Blok A. Menanti dayang2 pula. haha. ok, setel da. Even a bit late. takpela, wa kasik can. huhu

Lalu pegi la nek bas.. well, arini ade trip ke Karnival Kerjaya Kebangsaan bertempat di PWTC. gi ngn Miza. hehe. punyela aku membebel dari awal pagi, rupe2nye rushing nk g cni yer. Ni pon mak la dok soh pegi. Memang beliau soh aku mencarik kerja da. Lom grad lagi neh. Ye mak, along ngah search la ni (walhal ngh update blog). Kitorg g sane naik bas UKM. Jimat kos, minyak tol sume. hahaha bijaks tak aku? heh~

OK la, sampai sane, padat gile org!!! warghh!! abes cair mekap aku. haha. dah masuk tu, g la sume2 booth. ceh! bosan je ade la. tah la. aku rase kat ukm dlu lagi best. Benda paling best pon ialah air Jambu88 kat bhgn atas tempat pameran neh. Sedap gile air jambu + serbuk asam tuh! Memang kaw2 ar! slack ar aku takde amek pic. kalo tak leh embed cni. huhu

Ok la, setel g sane, aku pon balik la ke rumah.. Sampai2 je langsung tersadai aku. Kepenatan! Malam ni ade lagi function nak g. Nk g umah sepupu aku; Kak Ela, ade kenduri dudukkan org. Korang penah dgr? Kire malam ni nak agih2 kerja la utk kenduri kahwin kak Ana yg bertarikh 3o Mei ni. Aku jarang sebenarnye dpt attend majlis2 dudukkan orang ni. Almaklumla bizi kat UKM (poyo siot alasan! haha). Last2 dpt gak aku dtg cni. Bertolak dari rumah dgn mak. Pakai baju kurung lagi aku malam ni. Cipta rekod tu 2kali pakai baju kurung berlainan dalam sehari. hehes.

Sampai2 je teros salam sume sedara mara. Seronok gak dgr mak aku borak2 ngn macik2. Sengal2 je sume. Memang stok pecah perot kalo duduk lepak ngn mereka2 neh. hehe. Kire skang aku dah leh join ar. Dah besor panjang ni kan, nk mencelah wat lawak bodow pon senang gak. hehes. Ade gak la aku dgr2 ape2 yang berlangsung atra mereka2 yg dtg tentang perancangan perkahwinan kak Ana. Oooohh, baru aku tau, macam ni rupenye orang2 (especially orang2 kampung) menguruskan satu satu perkahwinan anak2 buah sekampung mereka. Memang kena jot down sume2 hal la. Kire rewang la ni kan. Coz mostly org2 skrg ni senang je, ade duit on certain2 amount, then go for catering. Tapi kan, aku rase time aku nk kawin nnti pon senang wat kat dewan je. Dewan mane? Ha, itu yang kite taktau. hehe (suke plak aku gune term ni skang.. hehe)

Yah, setelah tamat berborak2 bergurau senda ngn sedara mara, aku pon berangkat pulang ke rumah tercinta ngn family. Sampai2 je tros terbongkang. Sedar2 je dah masuk Subuh. few~ mantok nye pasal en.. kih3..

duh, terlupa, aku ade amek picca kucin kiut neh kat umah mak teh tadi. ni idea sengal kak Yu la ni. hehes.. jeng jeng jeng!!! ~~





3 comments:

Nurain Nordin said...

ko ajar kucing tu men karoke ain enh??

noin said...

ha r.
aku kesian ar tgk die mengiow2 tak tntu pasal.
tu jantan tu, bosan tade awek kot.
tu pasal aku hulur mic kat die.
wahahah :D

Nurain Nordin said...

kucing tu jntan??ko bg mic??xsesuai arr..hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...